Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Нноко на мети Бајерна и Жалгириса, али…

Дејан Радоњић тренер кошаркаша Црвене звезде мтс кренуо је у комплетно реновирање играчког кадра за наредну сезону. Током јучерашњег дана већ су повучени значајни кораци на том плану, а наредни период извесно је донеће и нова трансфер изненађења.

Међутим, оно што је у овом моменту више него важно, то је чињеница да тренер Радоњић не жели да задржи у ростеру за наредну сезону готово нити једног страног кошаркаша који су носили црвено-бели дрес у недавно завршеној сезони. Џордан Лојд је већ кренуо пут Русије и Санкт Петербурга, Кори Волден ће имати не лак избор да се определи за Минхен или Пиреј, док ће јунак финалне серије домаћег плеј-офа Ленгстон Хол и Диуп Рит морати да пронађу нове средине за наставак каријера. Ако се томе дода да се током сезоне тренер Радоњић захвалио и Џонију О`Брајанту и Кину Колому, јасно је колико неповерење у те момке је имао трофејни стручњак.

Ипак, како се може сазнати Радоњић би радо у екипи наредне сезоне видео камерунског центра Лендрија Ннока. Нноко је још током претходног лета потписао уговор са црвено-белима као велика жеља тадашњег тренера Саше Обрадовића, али услед здравствених разлога уговор није активиран. Ипак, током сезоне појавила се могућност да Нноко ипак понесе црвено-бели дрес и то се и догодило. Радећи са тренером Радоњићем видљив је био његов напредак у игри, а солидне партије пружио је у самом финишу сезоне када се одлучивало о трофејима у регионалној АБА лиги, где је проглашен и најбољим играчем финалне серије и домаћој Супер лиги Србије. Трофејни тренер је задовољан напретком камерунског центра и желео би да га и током наредне сезоне има у ростеру. Без обзира што Нноко има и даље важећи уговор са екипом са Малог Калемегдана за његов услуге интересовање су показали минхенски Бајерн и литвански Жалгирис.

Како се може незванично сазнати и евентуални останак Ннока на Малом Калемегдану значио би долазак још једног центра и то највероватније странца, а за сада није позната судбија Огњена Кузмића који је ипак ближи поновном одласку из Црвене звезде.

Током досадашње играчке каријере двадесетседмогодишњи Нноко након Монтверде Академије на Флориди и Клемсон колеџа наступао је за италијански Пезаро, развојну екипу Денвер Нагетса Гранд Рапидс Драјв, турску Сакарију ББ и берлинску Албу.

Повезане вести

Leave a Comment