Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Симоновић окончао каријеру. Волден између Минхена и Пиреја

Петак 18. јун 2021. године дефинитивно је био турбулентан када је Мали Калемегдан у питању. Некако изненада у јавности су одјекнуле трансфер бомбе у лику доскорашњих играча подгоричке Будућности Николе Ивановића и Луке Митровића, а са позајмице из редова ФМП-а враћа се Стефан Лазаревић. Уз наведено, сви којим су црвено-беле боје блиске срцу очекују и званичну клупску потврду да су нови чланови клуба постали и Стефан Јовић који се после четири године у минхенском Бајерну и Химкију из Московског региона враћа на Мали Калемегдан, као и Алекса Аврамовић који је претходних пет сезона провео у италијанском Варезеу, као и шпанским клубовим Уникаха и Естудијантес, а све наведено доводи до закључка да ћемо врло брзо морати и да се растанемо са појединим играчима који су током претходне сезоне дали свој допринос у освајању трипле круне.

Већ сада је јасно да је одмах након мајсторице финалне серије плеј-офа домаћег шампионата екипу напустио Џордан Лојд који ће наредне сезоне бити узданица руског Зенита, а извесно је да наредне сезоне у црвено-белом дресу нећемо гледати Марка Симоновића и Корија Волдена. Још раније је било најављено да ће Марко Симоновић по окончању сезоне 2020/21 окончати играчку каријеру. Симоновић је у три наврата био члан екипе са Малог Калемегдана, од 2012. до 2014. године, затим у сезонама 2015/16 и 2016/17, као и у недавно завршеној 2020/21. Током тог периода одиграо је укупно 350 мечева у црвено-белом дресу и постигао 2.613 поена, освојивши укупно десет трофеја. Освојио је три прстена регионалне АБА лиге, исто толико пута био је са црвено-белима шампион Србије и четири пута је подизао „Жућкову левицу“ намењену победнику Купа Радивоја Кораћа. У наредном периоду Симоновић ће бити имплементиран у стручни штаб наше екипе и очекујемо да у наредном периоду сазнамо шта ће бити његова конкретна задужења.

Са друге стране Кори Волден који је претходног лета преласком из редова Партизана у Црвену звезду узбуркао кошаркашке страсти и поред чињенице да има важећи уговор са нашом екипом и за наредну сезону, напустиће Мали Калемегдан, а наш клуб ће инкасирати одговарајуће обештећење. И поред чињенице да је Волден недавно најављивао да ће бити предводник црвено-белих у наредној сезони, мораће да потражи нову средину, а као два потенцијална одредишта помињу се минхенски Бајерн и екипа грчког Олимпијакоса.

Поред наведеног двојца, како се незванично сазнаје црвено-белу опрему раздужиће и Ленгстон Хол, Алекса Ускоковић, Марко Јагодић-Куриџа и Диуп Рит. Они ће у наредном периоду морати да потраже нову средину.

Повезане вести

Leave a Comment