Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: „Остварили смо невероватне резултате“

На данашњој седници Скупштине Црвене звезде делегатима се обратио и генерални директор Звездан Терзић, чији говор вам преносимо у целости.

Поштовани чланови Скупштине,

драги пријатељи,

дозволите ми пре свега да вас поздравим и да вам пожелим успешан рад на данашњој седници.
Желео бих да честитам свим изабраним делегатима нови четворогодишњи мандат у новом сазиву као и нови мандат председнику Скупштине нашој легенди Ратомиру Дујковићу.

Скупштина Црвене звезде, као највиши орган клуба, усвојила је основне циљеве, и са посебним задовољством могу да кажем да смо их и у овој сезони испунили.

Први циљ – остваривање спортских резултата, што подразумева шампионску титулу и стално играње у УЕФА такмичењима.

Други циљ – финансијска стабилност и несметан рад клуба.

Трећи циљ – непрекидно улагање у инфраструктуру на стадиону.

Четврти циљ – даљи развој омладинске сколе.

С обзиром да је од последње Скупштине 14.02 протекло једва 4 месеца не бих желео да се понављам тада изреченим, али стварно смо остварили невероватне резултате и имамо се чиме похвалити.

С обзиром да ћемо погледати и филм о урађеном у протеклом периоду, покушаћу да моје излагање скратим на најмању могућу меру.

Што се спортских резултата тиче, могу са задовољством да констатујем да је Црвена звезда ове сезоне по четврти пут узастопно играла групну фазу УЕФА такмичења, и то веома успешно. Овог пута Лигу Европе. Важно је напоменути да смо због Короне и условљене промене формата квалификација, све 3 утакмице играли као гости, без права на реванш. Без пораза у регуларном делу али после 1-1 са Омонијом у гостима и пенал рулета, изгубили смо шансу да играмо плеј оф за Лигу шампиона. Као други у групи Лиге Европе, иза немачког Хофенхајма, а испред чешког Либереца и белгијског Гента, пласирали смо се у нокаут фазу пролећног дела такмичења.
У фебруару месецу смо имали историјски двомеч са седмоструким шампионом Европе АЦ Миланом, и непоражени изашли из тих дуела. 2-2 у Београду и 1-1 у Милану, али због гола у гостима Милано је прошао даље. Опште мишљење – незаслужено. Звезда је била боља иако је у оба меча завршницу меча играла са играчем мање и баш у том делу меча притискала и нападала Милано, за понос свих Звездаша. Показали смо да растемо као клуб, и да смо из сезоне у сезону све бољи и бољи.

У домаћем првенству Суперлиге Србије убедљиво смо освојили шампионску титулу. Четврти пут заредом, по први пут у историји Црвене звезде. Имали смо сезону за памћење у којој су порушени многи рекорди, и светски и европски. Освојили смо 108 бодова и постигли 114 голова. Постали смо шампиони без иједног пораза: 35 победа и 3 нерешена меча.

Важно је напоменути да је ове сезоне, због промене формата УЕФА такмичења освајање шампионске титуле било важније него икада раније. Шампион добија све, другопласирани мрвице. Од овог лета другопласирани из наше лиге не иде у квалификације за Лигу Европе него у утешну Конференс лигу која је трећеразредно такмичење, и по реномеу и по финансијским Уефа бонусима. Шампион Србије иде као и до сада у квалификације за Лигу шампиона, а у случају испадања прелази у Лигу Европе.

Већ смо кренули у припреме за наредну сезону. Сачували смо постојећи тим, довели Александра Драговића, у наредним данима ћемо реализовати још два доласка. Нико од носиоца игре не може да напусти клуб без обзира на финансијску понуду. Оформили смо изузетно квалитетан и конкурентан тим и тиме створили све предуслове за испуњење зацртаних спортских циљева. То су шампионска титула и у наредној сезони, и пласман у групну фазу Уефиних такмичења. Дубоко верујем да имамо најбољи тим у последњој деценији. Верујемо у Дејана Станковића и његов стручни штаб, и надамо се новој Лиги шампиона.

Што се тиче пословних резултата, морам да кажем да смо омогућили несметано функционисање клуба у ненормалним условима. Изузетно је тешка и компликована ова година због епидемије Корона вируса, не само у фудбалу него у светској економији генерално. Епидемија вируса Ковид 19 је жестоко уздрмала фудбал у свету
Глобална економија је стала па је стало и фудбалско тржиште. Сви клубови у Европи су остали без планираног прихода, а сви имају планиране расходе на основу раније преузетих обавеза. Сви клубови у Европи, па и они највећи, имају велике финансијске проблеме.

Није ни нама лако, али се боримо. И изборићемо се. Успели смо да задржимо најважније играче, појачали смо се, сервисирамо плате и играчки смо више него конкурентни на европском нивоу. Добили смо УЕФА лиценцу већ у првом кругу што је потврда да све своје обавезе испуњавамо у прописаном року.

Црвена звезда је у протеклом периоду јако порасла као клуб у свим сегментима. И настављамо да растемо.
• Углед клуба је подигнут на европски ниво
• Спортски резултати су фантастични
• Освојени коефицијенти су олакшали улазак у Уефина такмичења и то је огроман капитал клуба
• Вредност наших играча је вишеструко подигнута (са 17 милиона на 58 милиона евра)
• Инфраструктура нам је за понос
• Омладинска школа је заиста постала права фабрика играча

Сама чињеница да смо на УЕФА ранг листи на 42. позицији, говори где је данас Црвена звезда. Не знам која компанија у Србији може да се похвали да је на 42. месту у Европи у свом сектору пословања. Црвена звезда је данас понос Србије и сигурно њен најбољи бренд у европским размерама.

Преко седам милиона евра је до сада уложено у стадион и објекте око стадиона. Све из текућег пословања, без динара задуживања. Приводимо крају радове на медико блоку и теретани и 15.07 ћемо и званично отворити нашу нову зграду са свим пратећим садржајима.
Наставићемо са даљим улагањима у инфраструктуру, услове за тренинг наших играча и рад запослених, као и у комфор за наше гледаоце.

Омладинска школа је наш велики понос и наставићемо и даље да улажемо у њу. У свим млађим селекцијама имамо рекордан број репрезентативаца. У свим нашим категоријама играмо са млађим играчима против старијих ривала јер желимо да убрзамо процес формирања наших играча. И поред тога смо шампиони Србије у омладинској конкуренцији.
Осим инвестиција у изградњу тренинг кампа за млађе селекције, ми сваке године уложимо око три милиона евра у функционисање и рад омладинске школе Црвене звезде. Планирамо да у наредном периоду уложимо још више, јер смо сигурни да је то инвестирање које ће се вишеструко вратити.

Свесни смо да су резултатска очекивања од нашег првог тима порасла и да играчи који изађу из Омладинске школе можда у овом тренутку нису спремни за високе захтеве сениорског тима Црвене звезде. Због тога и даље користимо ФК Графичар, као нашу филијалу, где наше најталентованије играче шаљемо да се кроз сениорско такмичење што брже формирају да могу конкурисати у жестокој конкуренцији нашег првог тима.

Данас 19.06 је 7 година од како сам дошао да руководим вољеним клубом и стварно имам много разлога да будем поносан на 5 освојених шампионских титула и 4 групне фазе Уефа такмицења. Презентовали смо вам данас нацрт стратегије развоја клуба за период 2022-2027 и видели сте да је наш план у том петогодишњем периоду да освојимо 5 нових шампионских титула и стално играмо групну фазу Уефа такмичења.

На крају, желим да поновим оно сто сам раније рекао, свесни смо велике одговорности рада у Црвеној звезди, свесни смо да у Црвеној звезди нема минулог рада нити старе славе. Сваки дан је ново доказивање.
Подигли смо лествицу очекивања, растемо као клуб и тим путем ћемо наставити. То је наша обавеза. Имамо визију, знање и енергију.

Хвала вам на пажњи.

The post Терзић: Остварили смо невероватне резултате appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment