Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Искусни нападач Обале Слоноваче понуђен Звезди

Дијего Фалћинели неће се више враћати у редове нашег клуба. Потенцијална замена у лику некадашњег голгетера нашег тима Александра Пешића, ипак се измигољила и Пешић се определио за мирнији фудбал у турском шампионату. Највећа жеља Александар Пријовић и даље је у магли и далеко од стадиона „Рајко Митић“, тако да руководство нашег клуба под хитно мора да нађе одговарајуће решење јер тренер Станковић не сме почетак европских квалификација да дочека са Миланом Павковим, Николом Крстовићем и младим Марком Лазетићем као јединим кандидатима за шпиц напада.

Како преноси „beogradskiportal.rs“ један од скаута нашег клуба понудио је спортском сектору интересантан предлог. У питању је тридесетдвогодишњи нападач Обале Слоноваче Вилфред Бони. Бони је рођен 10. децембра 1988. године у Бингервилу на самом југоистоку Обале Слоноваче. Играчку каријеру започео је у екипи Исиа Вази у родној земљи, а већ октобра 2007. године сели се у Европу и постаје члан прашке Спарте. У јануару 2011. године прелази у Холандију и облачи дрес Витесеа, а две и по године касније прелази на „острво“ где је до јануара 2019. године наступао за Свонси, Манчестер сити и Стоук сити. Пут га је касније водио у катарски Ал-Араби из Дохе, а последњи ангажман имао је у Ал-Итихду из Џеде у Саудијској Арабији. Октобра 2020. године истекла му је уговорна обавеза са екипом из Џеде и од тада је слободан играч.

У досадашњој каријери Вилфред Бони је освојио дуплу круну у Чешкој Републици носећи дрес Спарте из Прага. У Холандији је 2013. године био најбољи стрелац „Ередивизије“ и проглашен је најбољим фудбалером холандског шампионата. У националномк дресу Обале Слоноваче освојио је 2015. године афрички куп нација, а наредне године је са Манчестер ситијем освојио Лига куп Енглеске.

До сада је у националном дресу забележио 59 наступа и био стрелац 18 погодака.

Његов долазак на београдску „Маракану“ не би коштао ништа пошто је слободан играч, али је велико питање да ли би се његова новчана потраживања уклопила у буџет којим располаже наш клуб. Ипак, остаје нам да видимо да ли ће спортски сектор нашег клуба уопште и разматрати ову понуду, или ће се окренути неким другим потенцијалним решењима.

Повезане вести

Leave a Comment