Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Јапунџићева шампионка Балкана, Видојковић вицешампион

Тијана Јапунџић најбржа је јуниорка Балкана на 400 метара, али будући да се листа земаља које ово такмичење окупља сваке године повећава, њена титула је још значајнија.

Трку је завшила са 55.20 секунди, поред вредности личног рекорда овај резулат је и бржи од норме за Европско јуниорско првенство у Талину.

Одличним владањем првим делом трке, одржавањем брзине у кривини и снажним финишом у послењих 80 метара Тијана је склопила све делове неопходне за једну одличну трку и приближила се више него икад граници од 54 секунди.

Медаљу за репрезентавију Србије, али првенствено за себе, освојио је и Богдан Видојковић у дисциплини 110 метара препоне са 14.26 секунди.

Богдан наставља серију сјајних трка, како преко препона тако и без њих. Имао је сјајан наступ и на 200 метара где је истрчао лични рекорд и то убрзо након трке на 110 метара препоне.

Први пут истрчао је трку испод 22 секунде и то сјајних 21.88сек, што му је замало донело још једну медаљу, али овог пута на Балканијади био је четврти.

Трећи члан Атлетског клуба Црвена звезда који је појачао тим репрезентације Србије на Балканијади у Турској је Ана Лазаревић. Она је имала сјајну трку на 400 метара препоне.

Неизвесност готово у један секунд виђена су у тркама, Ана је завршила на осмој позицији са одличних 1:03.82.

Честитамо свим репрезентативцима, а посебном нашим атлетичарима и њиховим тренерима Мирјани Стојановић, Младену Гајићу и Љубиши Стевановићу на сјајним успесима.

The post Јапунџићева шампионка Балкана, Видојковић вицешампион appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment