Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Финале КЛС: Триплета!

Црвена звезда – Мега Сокербет 77:65 (21:24, 23:12, 13:14, 20:15).

 

Преморена и израњавана повредама Црвена звезда је ношена сјајним Ленгстоном Холом показала још једном шампионски ДНК и постала шампион своје земље по 21.пут, чиме се изједначила по броју шампионских наслова са другим, мање популарним београдским клубом.

И вечерас је Дејан Радоњић имао великих проблема са повредама. Од раније се знало да је за Волдена завршена сезона а под великим упитником био је и наступ Лојда и Ускоковића. Ипак, звездино дете је стисло зубе и смогло снаге да помогне у мајсторици. Невероватну утакмицу одиграо је Ленгстон Хол. Плејмејкер Црвене звезде после добре партије у другој утакмици финалне серије био је вечерас још горопаднији. Погађао је за три, одлично је користио простор и продирао до самог обруча, крао лопте, реализовао бацања. Носио је јуначки наш тим до 21.титуле. Велику помоћ Хол је имао у лику Давидовца и Добрића. Дејан и Огњен су још једном били ту када је било најпотребније, погодили су вечерас неке веома битне шутеве, посебно у последњој четвртини када се Мега вратила из двоцифреног минуса. Ветеран Симоновић је још једном имао добру минијатуру када је било потребно повући док су Ноко и , пре свега, Кузмић дали битан допринос на скоку.

Звезди је у првом полувремену велике проблеме правио Петрушев. Погађао је све. Док је Симоновић правио велике проблеме на скоку. Ипак, поменути Хол је својом МВП партијом држао Звезди главу изнад воде. У трећој четвртини виђена је рапсодија Звезде.Ишло се и до +17 али је са видним умором Хола, Мега почела да круни осетан заостатак. Милосављевић је на три минута пре краја успео да врати Мегу тројком на само -5 али Добрић тројком, па Ноко закуцавањем преко Петрушева уз фаул и напослетку Хол тројком, убили су сваку наду Меге да може озбиљније да угрози вечерас Звезду.

Огњен Добрић је проглашен за МВП серије.

Велике заслуге, заправо највеће заслуге за триплу круну и још једну, хтели да признамо или не, историјску сезону припадају Дејану Радоњићу. Дошао је у веома тешком тренутку али је својом систематичношћу и преданим радом успео да покупи све трофеје које смо реално могли да освојимо.

Звезду сада чекају нови изазови.Нека за почетак селекција екипе овог лета буде паметнија.

 

фото:спортски журнал

Повезане вести

7 comments

krvavi zvezdas-DE јун 13, 2021 at 23:32

STA BI BILO DA IMAMO ONU GENERACIJU WILIAMS,BOBI,MILER.. PROTIV OVE DANAŠNJE DAVIDOVAC,NOKO,RADANOV..PA TO BI BIO CIRKUS

Reply
Nikola јун 14, 2021 at 02:13

Šta bi bilo da ti nisi glup? Bilo bi nam svima lakše. BRAVO ZVEZDO!

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2021 at 02:56

aj šetaj našmrkana neznalice

Reply
Goran0008034 јун 14, 2021 at 21:58

Wiliams, Bobi i Miler su bili nosioci igre u toj generaciji. Poredis ih sa igracima koji to nisu u ovoj. Razmisli malo, ukoliko imas cime, pre nego sto napises bilo sta. Jako si isfrustriran i negativan, da ne kazem neku jacu rec, mada bi ti ona vise odgovarala.

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 13, 2021 at 23:31

SA NAJSLABIJIM IGRAČIMA U ISTORIJI KLUBA OSVOJITI TRI TROFEJA JE NAUČNA FANTASTIKA..TO JE KAO KAD BI ETIOPIJA OSVOJILA SVETSKO PRVENSTVO U HOKEJU NA LEDU..SVAKA ČAST RADONJIĆU

Reply
Nikola јун 14, 2021 at 02:14

Glup si.

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2021 at 02:56

ti si glup za medalju

Reply

Leave a Comment