Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаЖенски ватерполоМлађе категоријеНајновије

Јуниорке Звезде освојиле титулу шампиона Србије

На базену СРЦ “Милан Гале Мушкатировић” одржан је финални турнир Првенства Србије за ватерполисткиње рођене 2003. године и касније, а Црвена звезда је освојила титулу шампиона Србије и тако наставила доминацију у млађим категоријама.

Млађе категорије Црвене звезде и Таша 2000 су ове сезоне освојиле апсолутно све трофеје. Звезда је освојила дуплу круну у категорији играчица до 17 и 18 година, док је Таш 2000 такође стигао до две дупле круне, у категорији до 14 и 15 година.

У Београду су се за трофеј бориле играчице Црвене звезде, Војводине и Палилуле, док је учешће на турниру отказао суботички Спартак. Црвено-беле су биле боље од Војводине 15:6 и Палилуле 15:8, а у обе утакмице је питање победника решено у трећој четвртини, када је тим Драгане Ивковић правио серију. У саставу новог шампиона није било Невене Усејновски, Милице Зелић и Андрее Гашић, које су због повреда пропустиле турнир.

Звезда је против Војводине повела 3:0 почетком друге четвртине, али су Новосађанке пришле на гол заостатка и до краја се играло гол за гол (5:3). У наставку је Звезда серијом од три гола стигла до вођства од 8:3, нешто касније је било 11:4, да би у последњих осам минута екипа Драгане Ивковић додатно увећала разлику и стигла до максималних девет голова предности – 15:6.

Најефикасније су биле Јована Тодоровски, Татјана Теодоровић и Ива Лујић са по три гола, док су Тара Пејчић и Јана Лујић постигле по два, а Ива Лујић и Тијана Лукић по један гол. На другој страни је Лолита Авдић била стрелац пет голова.

Слично је било у сусрету са Палилулом. Звезда је повела 3:1 почетком другог периода, да би Палилула стигла до изједначења головима Александре Трмчић и на полувремену је било 4:4.

Друго полувреме Звезда је отворила серијом од четири гола, до краја трећег периода је повела и 12:6 и рутински је привела меч крају. Тара Пејчић је предњачила са пет голова, Ива Лујић је додала три, Јована Тодоровски и Јана Лујић по два, док су Татјана Теодоровић, Анастасија Корени и Тијана Лукић постигле по један гол. У тиму Палилуле се истакла Александра Трмчић са шест голова.

Првенство Србије за ватерполисткиње рођене 2003. године и касније

Црвена звезда – Војводина 15:6 (2:0, 3:3, 7:2, 3:1)
Црвена звезда: Антанасијевић, Пејчић 2, Ј. Лујић 2, Теодоровић 3, И. Лујић 3, Корени 1, Тодоровски 3, Шарац, Лукић 1, Тодоровић. Тренер: Драгана Ивковић.

Војводина: Орашанин, Бугарски 1, Авдић 5, Бањац, Т. Жагар, Чорда, Кесеги, А. Жагар. Тренер: Митар Летић.

Црвена звезда – Палилула 15:8 (2:1, 2:3, 8:2, 3:2)
Црвена звезда: Антанасијевић, Пејчић 5, Ј. Лујић 2, Теодоровић 1, И. Лујић 3, Корени 1, Тодоровски 2, Шарац, Лукић 1, Тодоровић. Тренер: Драгана Ивковић.

Палилула: Милићевић, Андрејић, Ј. Васић, Бачић, К. Трмчић 1, Димитријевић, Ребић, А. Трмчић 6, Трбанос 1, Радуловић, М. Васић. Тренер: Марко Чубрановић.

The post Јуниорке Звезде освојиле титулу шампиона Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Aleksandar 89 јун 14, 2021 at 12:57

Bravo Svaka Cast!!!!

Reply

Leave a Comment