Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Пораз црвено-белих, мајсторица у недељу

Кошаркаши Меге Сокербет победили су Црвену звезду са 86-79 у другом мечу финала па ће о титули првака Србије одлучивати „мајсторица“, која је на програму у недељу од 20.30 часова у хали „Александар Николић“.

Мега – Црвена звезда 83:79 (35-17, 10-29, 20-12, 21-21)

Чудна утакмица одиграна је у дворани “Мега Фектори”, у насељу Браће Јерковић у Београду, у коме је домаћин имао и 20 поена предности у првој деоници, када су црвено-бели деловали успавано и врло млако у одбрани. Али је друга четвртина донела велики преокрет, у којој су црвено-бели одиграли боље у нападу, знатно чвршће у одбрани и отишли на одмор са поеном предности 46-45.

Друго полувреме донело је знатно изједначенију игру у којој су, нажалост, у великој мери уместо играча на паркету у главној улози биле судије, тачније судијска тројка: Миливоје Јовчић, Урош Обркнежевић, Владимир Јевтовић.

Управо они су појединим одлукама, без обзира на све написано, обележили ову утакмицу и непотребно и из само њима знаног разлога постали главни актери ове утакмице?

Последња шанса да Црвена звезда заврши финалну серију отишла је са промашеном тројком Добрића, па ће се играти и трећа утакмица у недељу.

Црвена звезда је доминантно победила у првој утакмици резултатом 98-69, али је у другој утакмици дозволила огроман број офанзивних скокова ривала, па је примера ради Симоновић завршио меч са чак 20 скокова уз 19 поена.

У екипи Црвене звезде најефикаснији је био Огњен Добрић са 31 поеном, пратио га је Ленгстон Хол са 19 поена.

Црвена звезда: Хол 19, Лојд, Ускоковић 2, Давидовац 10, Лазић 3, Рит, Раданов, Добрић 31, Симоновић 2, Јагодић Куриџа, Кузмић 2, Ноко 10.

Тренер КК Црвена звезда, Дејан Радоњић:

Честитам Меги на победи. Кључни период утакмице, наравно, био је сам почетак, у 10 минута где смо јако мекано и без концентрације ушли у меч. Мега је била одлична. Примили смо 35 поена за 10 минута, до краја је то било другачије. Добро је што смо одреаговали на то и успели да дођемо до вођства, али у том другом делу нисмо имали довољно алатки за пуни преокрет и за вођство, бољу завршницу. У првом мечу смо ми њих надскочили, они нас у другом. Врло интересантно, али мислим да није само тај моменат био пресудан, јер на почетку утакмице наша одбрана је била испод сваког нивоа. На све проблеме око повреда, остали смо без још једног играча на позицији плеја, па смо морали да се сналазимо током меча, а то није захвално. Потрошња је била већа него што је потребно за овакав тип утакмица и систем у којем се игра, али остаје да видимо у каквом смо стању и да без обзира на то ко буде играо у следећем мечу у Пиониру одиграмо довољно добро да славимо. Знамо да ће да буде тешко”, рекао је тренер црвено-белих.

Утакмица број 3 која дефинитивно спушта завесу на ову сезону, у којој Црвена звезда жели “триплу круну”, игра се у недељу.

 

Повезане вести

Leave a Comment