Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Ања Обрадовић историјски на Светском првенству у Будимпешти

Репрезентативка Србије у џудоу и узданица Црвене звезде, Ања Обрадовић (до 63 кг) остварила је историјски успех освајањем бронзаног одличја на Светском првенству у Будимпешти. У дуелу за бронзану медаљу била је боља у голден скору од Анрикуелис Бариос из Венецуеле.

За Ању Обрадовић ово је четврта светска медаља, после кадетске и две јуниорске, у првој сениорској сезони освојена је и та “највреднија”.

Још увек сам под утиском, нисам ни свесна шта сам урадила и шта сам остварила – рекла је Ања Обрадовић после меча за бронзу.

– Све се одвијало баш онако како треба од првог до последњег меча. Све противнице су ми одговарале, био је ово у потпуности мој дан. Успела сам.

Ања је стартовала с три победе захватима за ипон. Прво је савладала Италијанку Марију Сентракио (3:53 минута), потом Немицу Мартину Трајдос (3:20), па Кетрин Хекер из Аустралије (1:23). У четвртфиналу је изгубила од Холанђанке Шане Вермер на ипон (1:10), што је нашу такмичарку одвело у репесаж, где је савладала Кубанку Мајлин Дел Торо Карвахал на „златан бод” после 4:51 минута.

Некадашња јуниорска вице-шампионка света, освајањем бронзе на сениорском СП у Мађарској, придружила се легендарној Мари Ковачевић, која је 2003. на СП у Осаки такође освојила треће место у апсолутној категорији.

Бронзана медаља на Светском првенству у Будимпешти Ању Обрадовић води на Олимписјке игре у Токију.

Ово ме сасвим сигурно води на Олимпијске игре. Бронза на Светском првенству носи 1000 бодова. Нисам још ни рачунала, али мислим да ће ме ово пласирати на Игре. Остварио ми се сан и то у првој сениорској години. Желим да захвалим свима, тренеру, породици, спаринг партнерима у клубу, мојој Звезди која је увек уз нас, председнику Савеза Ивану Тородову, председницима клуба Стојану Вујку и Ивану Бошњаку. Ово је наша заједничка медаља џудо тима Србије – рекла је Ања Обрадовић.

Немања Николић тренер Ање Обрадовић истиче да је трофејна репрезентативка Србије класа за светске успехе. Ипак, искрен је да овакав успех нису очекивали у овој сезони.

Ања има ту светску класу и она је управо на том нивоу, али нисмо очекивали у првој сениорској години. Везала је четири светске медаље, две кадетске, јуниорску и сада сениорску. Ово је био њен дан, све мечеве је решавала ипоном што је био и најбољи наговештај. Исписала је на најбољи начин историју српског џудоа и слободно могу да кажем да је ово тек почетак. Велику захвалност дугујемо председнику Савеза господину Тодорову и председницима клуба, господину Стојану Вујку и Ивану Бошњаку, као и свима у Управи и спаринг партнерима. Хвала нашој Звезди – рекао је Немања Николић.

Честитка Тодорова Ањи Обрадовић на светској бронзи

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије и почасни председник Џудо клуба Црвеан звезда није крио задовољство после још једног врхунског резултата репрезентативки Србије на Светском првенству у Будимпешти. Тодоров је честитао Ањи Обрадовић на врхунском резултату, освојеној бронзаној медаљи на сениорској планетарној смотри у Будимпешти.

Честитке Ањи Обрадовић на четвртој светској медаљи и првој сениорској. Ово је још један показатељ да имамо младе снаге на које српски спорт тек рачуна у будућности. Ања Обрадовић је је још једном учинила поносним све љубитеље џудоа и спорта у Србији – истакао је Иван Тодоров.

Чеситке СД Црвена звезда

Спортско друштво Црвена звезда честита нашој Ањи Обрадовић и њеном тренеру Немањи Николићу на фантастичном резултату. Ово је још један велики успех Џудо клуба Црвена звезда који нас чини веома поносним. Ањи и свима у Клубу желимо пуно среће и успеха у изазовима који их очекују.

The post Ања Обрадовић историјски на Светском првенству у Будимпешти appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment