Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Колумбијац на мети Звезде

Милан Родић већ годинама без праве алтернативе, изморен, чак и засићен суперлигашких терена. Одавно би отишао да је Црвена звезда успела да му пронађе замену. Позиција левог бека дуго мучи спортски сектор црвено-белих. Па се сада у Љутице Богдана надају да су коначно пронашли прави одговор. Према сазнањима „Mozzart sporta“ Звездин нови пик је Хоан Мохика.

Реч је о фудбалеру Ђироне, који је протекле сезоне играо на позајмицама, јесенас у Аталанти (13 утакмица, мада не са великом минутажом), на пролеће у Елчеу у Примери (прилично стандардан). Пре тога је у Европи бранио и боје Рајо Ваљекана и Ваљадолида, а од 2015. члан је и репрезентације Колумбије са којом је играо и на Мондијалу 2018. године.

Уговор са Ђироном му истиче на лето 2022. године, па је Каталонцима овај прелазни рок последња шанса да на 28-годишњем дефанзивцу зараде иоле озбиљан новац.

То је међутим само део проблема за Црвену звезду. На Топчидерском брду би најрадије да задрже Родића, који има понуде из Турске. Међутим, свесни су и у Љутице Богдана да је уз Милана Борјана најстандарнији играч Црвене звезде у последње четири, ренесансне године, заслужио дозволу да оде ако се укаже шанса да се са тридесет година добро ухлеби. И њему уговор истиче на лето 2022. године.

Звезда дакле свакако мора да јури замену, али Мохика је компликована опција. И због Родићевог статуса и због каснијих преговора са Ђироном, али и због дозвољеног броја странаца у Суперлиги. У тиму Дејана Станковића већ су Секу Саного, Ел Фарду Бен, Филипо Фалко, Гелор Канга, Аксел Бакајоко… Да не рачунамо Ричарда Одаду и Дијега Фалћинелија, који вероватно неће бити ту кад сезона почне…

Мохика је рођен 21. августа 1992. године у Сантијагу де Кали. Фудбалом је почео да се бави у екипи Депортиво Кали, а затим се сели у Европу где је наступао за шпанске клубове Рајо Ваљекано, Ђирону и Елче. Јесењи део сезоне 2020/21 провео је у екипи Аталанте из Бергама. За репрезентацју Колумбије одиграо је 13 мечева и био стрелац једног поготка.

Повезане вести

Leave a Comment