Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Повратак рукометашица у Суперлигу!

Рукометашице Црвене звезде обезбедиле су промоцију у Суперлигу и вратиле се где припадају, у друштво најбољих! У последњем, 22.колу Супер Б лиге, црвено-беле су савладале Срем у „Шумицама“ 41:33 (19:15).

Од самог почетка су изабранице Весне Бојковић кренуле у остваривање циља, без калкулација. Правиле су Сремице у првом полувремену доста проблема, предвођене Тином Паунић и Тијаном Комненовић. Успевале су и да поведу гошће, али је капитен Црвене звезде Јована Ристић одиграла капитенски, враћала предност свом тиму. Расположена и ефикасна у првом периоду игре била је и Тамара Петковић, а Анђела Гуџић сјајним асистенцијама допринела да после првих тридесет минута на семафору буде 19:15 у корист нашег тима. Одбрана је красила наш тим током целог првенства, и у најбитнијем мечу су биле на нивоу Звездине девојке.

У другом полувремену врло брзо су црвено-беле преузеле контролу, погађала је у серијама Јелена Кострешевић, Александра Крћа била сигурна на голу, Звезда је заслужено дошла до двоцифрене разлике и победе. Финиш је припао Иви Андрић, на крају Звезда је славила резултатом 41:33 и обезбедила промоцију и повратак у Суперлигу!

Најефикаснија је била капитен Јована Ристић са 9 голова, Јелена Кострешевић је постигла 7, Тамара Петковић 6, а по четири Анђела Гуџић, Ива Андрић и Тамара Ђурковић.

Велики успех Весне Бојковић, њених помоћника и играчица. Спортско друштво Црвена звезда честита играчицама, тренерима и целом ЖРК Црвена звезда повратку у Суперлигу. Браво, девојке!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СРЕМ 41:34 (19:15)

Београд, хала: „Шумице“. Без гледалацаСудије: Александар Рилак и Немања Живић (Крагујевац). Искључења: Срем 2 минута. Седмерци: Црвена звезда 3(2), Срем 5(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Шашић 1, Јездић, Петковић 6, Момчиловић 1, Ристић 9(1), Ђурковић 4, Ћорић 1, Јелић, Крћа, Ердељановић 1(1), Кунчер, Гуџић 4, Кострешевић 7, Андрић 4, Протић 3. Тренер: Весна Бојковић.

СРЕМ: Јанковић, И.Петровић 1, Д.Петровић 1, Миљковић, Паунић 11(4), Митић 1, Спасојевић 5, Комненовић 5, Шерфези, Чоловић, Бакша, Булатовић 7, Ловре 1, Кецић 1. Тренер: Душан Дрча.

The post Повратак рукометашица у Суперлигу! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment