Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиНајновијеФудбал

Два месеца – две победе у дербијима

Црвена звезда се ове сезоне у три наврата састала са вечитим ривалом, два пута у националном шампионату и једном у Купу Србије. У пролећном делу сезоне ,у размаку од два месеца, црвено-бели су славили у оба сусрета (1:0, 4:3 пен.) и освајањем два пехара потврдили своју доминацију у свим такмичењима ове године.

Од почетка априла па до краја маја месеца Црвена звезда је одиграла две утакмице са вечитим ривалом и славила у оба сусрета. Први пут у пролећном делу сезоне црвено-бели су одиграли 164. вечити дерби и славили са 1:0. Изабраници Дејана Станковића су на овом мечу видно били бољи ривал, што су показали бројни статистички параметри, а добру партију наши првотими су крунисали у 58. минуту утакмице. Канга је упутио одличан центаршут из корнера, а Мирко Иванић се сјајно креатао и “небеским” скоком главом спровео лопту у мрежу противника. Наши фудбалери су на тај начин победили све екипе у лиги ове сезоне, без пораза, и доминантно освојили титулу оборивши рекорде по броју освојених бодова и постигнутих голова у богатој историји нашег клуба, али и у историји домаћег шампионата.

Вечити ривали су се поново састали 25. маја у оквиру финала Купа Србије, а Црвена звезда је још једном победом и на овом сусрету доказала доминацију над свим клубовима у држави. Црвено-бели су могли већ у првом полувремену да реше питање победника, али нису имале среће да реализују своје шансе. После 120. минута игре није било голова па се прешло на извођење једанаестераца. Наши играчи су храбро изашли и веома прецизним ударцима матирали голмана ривала. Редом су прецизни били Милан Родић, Радован Панков, Никола Крстовић и Вељко Николић, а капитен Црвене звезде – Милан Борјан са два узатопна одбрањена пенала још једном потврдио своју класу и донео нашем тиму тројеф првака Купа Србије и уједино једанесту дуплу.

Црвена звезда је ове сезоне на 54 утакмице на сва три „фронта“ остварила 45 победа, уз осам нерешених резултата и само једним поразом, што довољно говори о доминацији нашег тима ове сезоне.

The post Два месеца – две победе у дербијима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment