Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Плеј-оф АБА ј.т.д. лиге (мајсторица): Звезда је шампион! Поново!

Црвена звезда – Будућност Воли 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11)

На крилима сјајног Лендрија Нока (који је проглашен за МВП финала) Црвена звезда је наставила шампионски низ на Јадрану. У инат свему. У инат свима. Велику подршку Ноко је имао и у ветерану Симоновићу који је можда најбитнији део утакмице, када се ломило, одиграо као некад. А коначно је уследио у одлучујућим тренуцима  и допринос Лојда који је доста промашивао али је овог пута био ту када је било потребно. И, коначно, ово је пре свега титула Дејана Радоњића. Цедио је Радоњић суву дреновину током плеј офа, извукао максимум из екипе која је имала огромних проблема у организацији игре, успео је да од Нока извуче максимум, нађе начина да Кузмић да битан допринос…Ово је услед свих проблема ове сезоне његова титула.

У скоро пуној дворани „Александар Николић“, наши кошаркаши су ношени френетичном подршком са трибина ушли са великом енергијом у овај меч. Међутим, таква енергија није најбоље искоришћена од старта захваљујући, пре свега, серијом штетних потеза Лојда. Серијом лоших одлука Лојд је уносио велику нервозу како у екипу тако и на трибине те се током читаве пррве деоници играло у егалу. Звезду су носили Ноко и Лазић, док је подгоричане држао наш бивши капитен Митровић. У првој деоници важан детаљ меча биле су и по две личне грешке Хола и Зорана Николића, који је услед повреде Рида, био главни стуб на петици. Звезда је помало непотребно форсирала шут за три поена али су погоци Лазића, Волдена ипак омогућили да се на паузу оде са 15:14.

И у другој деоници, Дејан Радоњић је покушавао да добије нешто од Лојда али је наш бек наставио са лошим потезима. Тројком Добрића, ипак, Звезда одлази на 20:15. Лојд је наставио са дезоријентисаном игром и у другој четвртини. Колико је лош био говори и податак да је први шут погодио на истеку полувремена (1/7) и да је изгубио једине две лопте Звезде управо он. Ни Добрић није блистао у првом полувремену шутирао је 4/11 из игре, али је зато био активан на скоку (5) и два пута је повезао саиграче са поенима, Звезда је на крилима Нока и Лазића током друге деонице одржавала 3-5 поена предности. Ноко је носио нашу екипу, доминирао је рекетом на обе стране, убацио је 9 поена и ухватио 7 лопти али је пре свега својом борбеношћу давао ветар у леђа екипи у тренуцима када најбоље стрелце шут није служио. Са друге стране, Митровићу су се прикључили Кобс и Ивановић који су погоцима са дистанце и полудистанце одржавали госте у игри, а важну ролу имао је и Петар Поповић. Звезда је поенима Лојда на истеку полувремена отишла на одмор резултатом 33:28.

Трећу деоницу отворио је Лојд. најпре погодак са полудистанце па онда тројка, распалили су публику. Међутим, дуго чекана минијатура Лојда прекинута је тако што је на продору Зоран Николић ударио по оку Лојда и на тај начин га прекинуо у ритму који смо дуго чекали. Али захваљујући Ноку и Добрићу Звезда је успевала да одржи 3-5 поена предности иако је Будућност стално претила из пикенрола, за који наши играчи углавном нису имали решења. Важан допринос у трећој деоници дао је и Огњен Кузмић, пре свега добром игром у одбрани на посту али и изузетно битним скоковима у нападу из којих је потом поентирао. Звезда је тешкопм муком одбранила предност и у последњу деоницу ушла са четири поена предности – 53:49.

Последњих десет минута на Јадрану ове сезоне, Звезда је започела јако нервозно и неорганизованим нападима. Скоро два минута није било поена ни на једној страни. Стихију је прекинуо Лојд поготком са полудистанце. Звезда је у тим тренуцима добила велику енергију од Симоновића на дефанзивном крају. Био је наш ветеран агресиван на лопти, пратио у стопу Митровића и Николића што је давало велики подстрек остатку екипе да издржи. А онда је уследила и бомба из корнера некадашњег капитена за +7, за кључање Пионира. На све то је добрим продором омогућио да после промашаја Ноко прикуца за +9. Деловало је да Звезда има утакмицу у рукама. Ипак, Дела Вале погађа  отворену тројку а онда услед помрачења Хола Звезда некако успева да се дочепа лопте и омогући отворен шут Добрићу али Звездин херој из претходне две утакмице промашује. Реванширао му се и Данило Николић на другој страни. Ноко је потом био половичан са пенала па Звезда у последњих три минута улази са +7. Ноко је потом сјајно назидао за +9 а потом и одличан потез Лазића који је у транзицији извукао фаул у нападу Ивановића. Звезда је на минут и по пре краја имала +9 и сјајну позицију за освајање титуле. Милојевић је тражио тајмаут а након тога Хол поново греши на преносу лопте и губи лопту. Будућност то није успела да казни а након блокирања Николића на Симоновићу Кобс добија поклон од судија при поготку на продору. Кобс није био прецизан са пенала а тачку на меч ставља Лојд. Коначно. Само дно мрежице погађа при шуту за три поена на тридесет секунди до краја. За екстазу у Пиониру, за екстазу Дејана Радоњића. За +8.

Дворана: Александар Николић

Гледалаца:4.235

Црвена звезда:Хол 4, Волден 5, Лојд 15, Ускоковић, Давидовац, Лазић 3, Рит,Раданов, Добрић 12 (8ск), Симоновић 3,Кузмић 8 (5ск), Ноко 17 (12ск). Тренер: Радоњић

Будућност: Кобс 21, Ивановић 8, Еџим 2, Д.Николић, Шеховић, Апић 1, Митровић 8, Дела ВАле 7, З.Николић 8, Поповић 5.Тренер Милојеић

Повезане вести

11 comments

Србин са Космета мај 30, 2021 at 23:28

Веровао сам да ћемо да освојимо Аба лигу и поред свих недаћа!Сад да узмемо и домаћу титулу,чисто због престижа,па у реновирање тима!
Фокус на домаће играче Аврамовића,Јовића,Петрушева…

Reply
RODJENI мај 29, 2021 at 00:25

Bravo bre majstori, bez pleja smo ovo dobili!!! Hvala ti Boze, hvala ti Radonja i naravno hvala igracima za ovu radost! Kako je lepo biti Zvezdas ove godine!!! ZVEZDA JE ZIVOT, SVE DRUGO SU SITNICE!!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 28, 2021 at 23:08

Sa kakvom smo skanadloznom selekcijom i dopunom tima uspeli da uzmemo titulu, ovo ima da se izučava na unverzitetima širom sveta, na temu, kako sa 0 plejeva, 0.5 centara i najvećom krađom u istoriji sporta osvaja titula. Razlog je samo jedan, gospodin Dejan Radonjić

Reply
RODJENI мај 29, 2021 at 00:23

Za 0 plejeva se apsolutno slazem, sa kradjom jos vise, ali krvavi moras priznati da je Noko odradio svoj deo posla!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 29, 2021 at 01:35

slazem se..ali do tada je bio jako slab..a večeras je bio malo bolji jel nije njima igrao Rid koji ga je samleo u sve tekme..ipak on nije klasa za evrioligu

Reply
Nenad Popovic мај 29, 2021 at 02:49

Potpuno se slazem sa tobom. Ja nikada za mojih 60 leta nisam video da je neko ista osvojio igrajuci bez pleja, a Radonjicu je uspelo i nije to slucajnost. Covek je znao sta radi i svaka mu cast. I da je bilo suprotno, isto bih govorio. Ja sam dosta kritikovao na ovim stranicama igrace cele sezone, ali nikad protiv Radonje ni rec nisam rekao, jer sam svestan sta on znaci za Zvezdu, a budimo realni i Zvezda za njega. Kako god sa najgorom ekipom u zadnjoj deceniji smo dobili nikad jacu Buducnost, a da je bilo pravde sve je ovo trebalo ranije da se zavrsi, jer mi smo njih dobili u svih pet utakmica, jer kad se setim sudjenja u Podgorici, muka me hvata i zao mi je igraca. Titulu u Srbiji bi trebalo lagano da uzmemo, a onda da se vidi sta i kako naredne sezone, jer ovo sto je bilo ove godine, mora da bude nauk, da nas ne bi opet gazili po Evropi. Koliko znam Jovic se vraca. Imamo Ristica koga treba vratiti, Noka zadrzati, Voldena isto. Zahvaliti se Hallu, Kuridzi, a i sa Davidovcem videti sta dalje, jer decko stagnira i prespor je za danasnju kosarku. Simonovic najverovatnije zavrsava karijeru i hvala mu za sve. Mislim da je kljucni momenat vecerasnje utakmice bila njegova trojka i luda igra u odbrani. Tako se bori za sveti Zvezdin grb i svaka mu cast. Zvezdasi slavite, ima se i zasto. Uvek uz nasu Zvezdu!!!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 28, 2021 at 22:59

IZAĐI MALA, IZAĐI MALA… Grme navijači Zvezde, a igrači se smeškaju

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 28, 2021 at 22:49

“Delije” uništavaju Dragana Bokana: Prvom čoveku Budućnosti neće biti dobro posle ovoga 

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 28, 2021 at 22:45

NAJBOLJI UTISAK SU OSTAVILI NAVIJAČI..SVI SU IMALI MASKE I DRZALI DISTANCU I NISU VREDJALI MITROVIĆA I BOKANA

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 28, 2021 at 22:43

ZA MOJE 55G NAJDRAZA TITULA,,PRVO ZBOG BOKANA I MILA USTAŠA A DRUGO IMALI SMO NAJSLABIJI TIM

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 28, 2021 at 22:42

KARAJ BREEE MILOGORSKE USTAŠEEEE

Reply

Leave a Comment