Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДербиКуп СрбијеМоја Црвена звездаОбавештењаФудбал

Оцене форумаша (финале Купа): И Деан затворио сезону

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 0:0 (4:3 након пенала)

Оцене играча

 

Сезона је готова, а Дејан Станковић и његови пулени успели су да ставе „шлаг на торту“ освојивши Куп Србије, а тако су и комплетирали дуплу круну, чекану читавих 14 година. Како је сезона готова на теренима, тако је и у нашој рубрици „Оцене форумаша“. Прилику да стави тачку на исту, искористио је наш дугогодишњи форумаш, Деан, велики љубитељ Деје Савићевића. Његове оцене и кратак коментар преносимо у целости:

С обзиром на тежину и важност меча и да је утакмица директно одлучивала победника Купа, оцене играчима ће бити са другачијим критеријумом, него да се играла првенствена… ово не важи за играче који су ушли са клупе, јер је Станковић са својим изменама скроз променио тактику, формацију, филозофију…

Милан Борјан 7,5 – Не рачујанајући онај кикс у другом полувремену наш капитен је био сасвим сигуран, мада није имао много посла и тешких ситуација. Директно је одлучио победника, да није било тог кикса била би осмица.

Милан Гајић 7,5 (до 71.) – Одлична игра у фази напада, наместио је две 100% шансе Фалћинелију, коректан у одбрани,  осетио се његов излазак из игре у фази напада. Добро су га чували играчи Партизана, Јовић се стално спуштао и лепио за њега.

Радован Панков 7 – Без иједне грешке је одиграо Панков, не рачунајући неспоразум са Борјаном у 66. минуту на центаршут са десне стране. Добио је све дуеле, одлично се постављао приликом пар центаршутева са стране, није грешио у пасовима.

Немања Милуновић 7 – Такође без грешке одиграо утакмицу, једино што је преко њега створена једина полушанса Партизана, када му је Марковић гурнуо лопту кроз ноге до Јовића. Срећом Гајић је избио лопту, био би јунак да је забио онај шут главом право у Стојковића.

Милан Родић 7 – Дефанзивно перфектан, добро се постављао, пресекао пар лопти, имао је дефанзинију улогу него Гајић на десној страни, учествовао у изношењу лопте из последње линије одбране.

Секу Саного 6,5 – Одрадио свој посао како треба, добро се постављао, пресецао лопте, добијао дуеле, мало спорије је преносио лопту и мењао тежиште игре, није много ризиковао и правио грешке и грубе глупе фаулове.

Гелор Канга 6 (до 66.) – Просечна партија, без конкретног паса, шута на гол или директне асистенције. Непрестано су га удвајали, чак и утрајали играчи Партизана, може то Канга много боље.

Мирко Иванић 6,5 – Наш глави креатор у везном реду, стабилан у поседу лопте, али далеко од гола противника, стално је везао два играча на себе. За већу оцену фалило му је више дрскости и конректности у завршници.

Ел Фарду Бен 7 (до 109.) – Добра партија Бена, с обзиром на „месарску“ тактику Станоја. Морао је често да се враћа и покушава да креира игру. Имао је један добар продор када је изнудио слободњак у првом полувремену, имао је и одличну прилику на један центаршут, али је слабо захватио лопту главом. Створио је још 100% шансу Николићу и полушансу Катаију. Међу бољима код нас.

Александар Катаи 7 (до 72.) – Док је имао снаге био је међу најбољима, стална опасност кад год је имао лопту у ногама. Био је расположен за комбинаторику, али није имао довољну подршку осталих играча. „Одувао“ је несрећног Миљковића, када је продро по левој страни, штета што Бен и Фалћинели нису искористили ту повртану лопту. Имао је и један шут преко гола на асистенцију Бена.

Диего Фалћинели 6 (до 91.) – Одлично се кретао, одвлачио у страну, везао одбрану Партизана, али шпиц мора да постигне гол када има онакве две стопостотне шансе.

 

ИЗМЕНЕ

Вељко Николић 6 (од 66.) – Солидно ушао у игру, али након осталих измена утопио се у безидејну игру. Да је дао ону 100% шансу након асистенције Бена био би јунак дербија и добио већу оцену.

Марко Гобељић 6,5 (од72.) – Одлично одрадио дефанзиву, оно због чега је и ушао у игру, у нападу ништа.

Славољуб Срнић 6 (од 72.) – Унео агресивност у нашу игру кварио противничку игру, имао је и ону сјајну прилику по десној страни, али уместо да асистира он је шутирао преко гола. Али то је Срнић, наравно била би већа оцена.

Милош Дегенек 6 (од 91.) – Рутински одрадио кратак период проведен у игри.

Алекса Вукановић 6 (од 91.) – Без неког конретног учинка.

Никола Крстовић 6,5 (од 101.) – Мало већа оцена од просека због храбрости и позитивне дрскости.

ТРЕНЕР

Дејан Станковић 7,5 – Да смо победили у регуларном делу била би осмица. Добро је спремио финале с обзиром да је крај једне успешне и врло напорне сезоне у којој су играчи дочекали финале Купа у паду форме, физичке спремности и психолошког притиска. А све то због чекања Дупле Круне 14, а Купа 9 година. Било је доста проблема и са повредама кључних играча, а да смо повели 1:0 у регуларном делу не би Деки правио онакве измене. Зато Декију свака част на победи, без обзира на разне коментаре мојих другова са форума на његове измене, али није могао дуже да држи играче који немају снаге да се целу утакмицу носе са „месарима“ из Партизана, а камоли да издрже продужетке. Друга прича би била да смо играли против било ког другог ривала.

И то би, драги наши читаоци – било „то“ за ову сезону оцењивања. Деану, као и свим другим форумашима МЦЗ форума који су учествовали у оцењивању, се захваљујемо на издвојеном времену и огромној помоћи да се ови текстови и акција реализују. Следеће сезоне идемо у нови круг оцењивања, а да бисте и ви учествоали – постаните члан нашег форума.

Повезане вести

Leave a Comment