Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Звезда 25. пут победник Купа

Црвена звезда је победник националног купа 25.пут по реду. Црвено-бели су у финалу на стадиону „Рајко Митић“ савладали Партизан. Након 120 минута игре мреже су мировале, а изабраници Дејана Станковића славили су после бољег извођења једанаестераца са 4:3. Тиме су на сјајан начин крунисали сезону освајањем дупле круне, 11. у историји клуба.

Пут до трофеја водио је изабранике Дејана Станковића преко Златибора у шеснаестини финала 16.новембра прошле године који је савладан са 4:2. Утакмица је била феноменална и упркос вођству гостију на полувремену, наш тим је успео да направи преокрет и то у распону од шеснаест минута. На том мечу голове су постигли Мирко Иванић, Алекса Вукановић, Радован Панков и Андрија Радуловић.

Противник у осмини-финала Купа Србије био је Рад, где је Звезда гостовала на Бањици 18. децембра. Резултат је био 2:1 у корист тима Дејана Станковића, а пласман у наредну рунду донели су Срђан Спиридоновић и Никола Крстовић.

У четвртфиналу угостили смо екипу ИМТ-а са Новог Београда 30. марта на стадиону ,,Рајко Митић“. Меч је Црвена звезда решила у своју корист са три поготка у првом полувремену, када је постављен коначан резултат 3:0. Мрежу на овом сусрету затресли су Дијего Фалћинели, Александар Катаи и Филипо Фалко.

Пласман у финале обезбедили смо после тријумфа против Радника (2:1) у полуфиналу 21. априла, када смо у једном ,,тврдом“ мечу савладали противника головима Немање Милуновића и Дијега Фалћинелија.

Овогодишње финале против „вечитог ривала“ било је 38. по реду у националном купу, а пехар најмасовнијег домаћег такмичења пригрлили смо 25.пут.

На овај начин смо сезону окончали без пораза у домаћим оквирима освојивши 11. дуплу круну.

The post Звезда 25. пут победник Купа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

10 comments

ivan niksic мај 26, 2021 at 16:11

Cestitke na osvojenom kupu, duploj kruni, postavljenim rekordima, dobroj igri i rezultatima u Evropi i najzad na generalno uspjesnoj sezoni! Ono sto me je, kao vjerovatno i dobar dio navijaca, vrlo neprijatno iznenadilo i iznova razocaralo jeste igra u derbiju, gdje sam imao osjecaj kad smo dobili na ovaj nacin i uz ovakvu igru kao da smo izgubili. Znam, trofej je osvojen i cilj ispunjen, ALI igra protiv Partizana u ko zna u kojem vec derbiju je bila kao da je Partizan ispao i mnogo jaca ekipa i sa jacim timom, a ne obrnuto. Partizan nema igrace poput Katajia, Bena, Kange, Ivanica ni Falcinelija, nisu ni tehnicki ni takticki bolji od Zvezde, niti ima bolju klupu, nista sa cim bi mogao da se mjeri trenutno sa Zvezdom, te tako ostaje neshvatljivo da pired i posle svega vidjenig u ovoj sezoni Partizan djeluje nepobjedivo i nesavladivo kao da su podjednaki po kvalitetu, a nisu, daleko od toga. Sto se to vec godinama desava da Zvezda prosto ne moze da bude pored ocigledne nadmoci i kvaliteta ubjedljiva i da nadigra vjecitog rivala, ostaje zaista nepojmljivo i neprihvatljivo. Na kraju iliti na novom pocetku, hvala i svaka cast na minuloj sezoni i rezultatima, uz zelju i nadu za jos bolje i vece uspjehe i naravno za mnogo ubjedljivije i bolje izdanje i igru u derbiju! ,Idemo dalje!’

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 26, 2021 at 12:51

primitivizam gobelje ne vredi komentarisati..najlošiji igrač koji je igrao u zvezdi ikada i posle ovoga trebalo bi da budeo oteran i zbog neznanja i zbog seljačkog ponašanja

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 26, 2021 at 12:28

svakome je jasno da je falšineli promašaj,kao i maneken bakajoko prase,da je pretuzno gledati srnića,vukanovića,pankova,gobeljića koliko su nemoćni,bena koji se zasitio igranja u zvezdi..minimum 8-9 igrača nam treba da bi ličili na tim..

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 26, 2021 at 12:24

sastav koji je zavrsio tekmu bez kataia,ivanića i kange je tim koji bi u prvenstvu da se sudi bez pomoći sudija bio u sredini tabele..za 55g nikad slabije igrače zvezda nije imala..bilo je tuzno gledati ove nesretnike

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 26, 2021 at 12:17

ma sve je ok sa peharom..NEGO MUSTAFI MORA DA SE ISPUNI ŽELJA,SAM TRAZIO DA GA SILUJU AKO NE UZME PEHAR..PA STA DRUGO DA RADIMO OSIM DA MU ISPUNIMO ŽELJU..KARAJMO MUSTAFU

Reply
зики мај 26, 2021 at 11:19

Лоши дербији задњихх год.Једини добар је био када смо побиједили 3 1 када је Гроф био тренер.Ако постоји и промил шансе покушати вратити Немању Радоњића.Брзина нам недостаје по боковима

Reply
Delije Sever Ns мај 26, 2021 at 11:07

Bravo Gobelja bravo Kanga!To što ste pokazali Mustafi i grobarima trebali ste im u usta to staviti.Šta su bre ti sektaši nama radili i pevali malo vratite film nazad.Svaka vam čast na gestu a ti Deki neklanjaj se nikom nit treba da se izvinjavaš već samo vidi malo šta su nam ti sektaši radili i pevali o nama i kako su nas ponižavali.Fuj bre grobarska sekto.

Reply
Delije Sever Ns мај 26, 2021 at 10:55

Imate moj komentar pod naslovom“Oni kreću u pohod na trofej kupa“….Za „Krvavog“ neigraše ni Gavrić,Petrović,Nikolić a tvoji veliki fudbaleri Katai,Ivanić igraše a mi kao pičke izgledali,tj izgledali smo kao polupana banda.Bruka i sramota.Naš fudbal je umro i nemamu više spasa!Bravo za Gobelju i Kangu i netreba da se stavljaju na stub srama već trebaju da budu heroji.Mi zaboravljamo kako su oni nas omalovažavali i vređali.Deki ne pametuj mnogo već gledaj kako da skockaš tim i da napokon pobediš jadne i bedne grobare a ne da se provlačiš pored ovakvih paćenika na iglene uši.Ja nemam taj problem da kažem kad je nešto dobro a ovo je jadno izgledalo skoro isto kao predhodni derbi.Lako je igrati protiv Surdulice,Palanke,Metalca a ove mučenike i sad će evropa tako se neigra fudbal.

Reply
VLADIMIR мај 26, 2021 at 09:59

cestitke na osvojenom trofeju…licno uopste nisam zadovoljan igrom jer ovo je moralo da se resi jos u prvom poluvremenu,pustite price tipa derbi je uvek derbi,mnogo smo bolji od sektasa i to je trebalo sinoc pokazati a ne cekati penale i kockati se.Jos jednom cestitke na generalno odlicnoj sezoni

Reply
Aleksandar 89 мај 26, 2021 at 12:12

VLADIMIR igrali smo odlicno imali smo mnogo sansi ali lopta jednostacno nije htela u gol da udje.

Reply

Leave a Comment