Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Пут до финала Купа Србије

Црвена звезда сутра од 19 часова на стадиону ,,Рајко Митић“ дочекује вечитог ривала у оквиру финала Купа Србије. Изабраници Дејана Станковића после крунисања шампионском титулом и обарања великог броја рекорда, имаће могућност да сезону заврше подизањем трофеја Купа Србије и освајањем дупле круне.

Прва утакмица коју је наш тим ове сезоне одиграо у Купу била је против екипе Златибора 16. новембра, где су црвено-бели били домаћини на сусрету, који је завршен резултатом 4:2 у корист Црвене звезде. Утакмица је била феноменална и упркос вођства гостију на полувремену, наш тим је успео да направи преокрет и то у распону од шеснаест минута. На том мечу голове су постигли Мирко Иванић, Алекса Вукановић, Радован Панков и Андрија Радуловић.

Противник у осмини-финала Купа Србије био је Рад, где је Звезда гостовала на Бањици 18. децембра. Резултат је био 2:1 у корист тима Дејана Станковића, а пласман у наредну рунду донели су Срђан Спиридоновић и Никола Крстовић.

У четвртфиналу угостили смо екипу ИМТ-а са Новог Београда 30. марта на стадиону ,,Рајко Митић“. Меч је Црвена звезда решила у своју корист са три поготка у првом полувремену, када је постављен коначан резултат 3:0. Мрежу на овом сусрету затресли су Дијего Фалћинели, Александар Катаи и Филипо Фалко.

Пласман у финале обезбедили смо после тријумфа против Радника (2:1) у полуфиналу 21. априла, када смо у једном ,,тврдом“ мечу савладали противника головима Немање Милуновића и Дијега Фалћинелија.

Црвено-белима ће ово бити 38. финале Купа у историји клуба, где ће се наш тим борити за 25. трофеј и 11. дуплу круну.

The post Пут до финала Купа Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment