Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОдбојкаРепрезентација

Александар Владисављев и Звездин трио у тиму репрезентације за III Лигу Нација

Први тренер женске екипе Александар Владисављев предводиће репрезентацију Србије на III Лиги Нација у Риминију, а у тиму ће бити и три одбојкашице Црвене звезде.

Женска сениорска репрезентација Србије у петак ујутро, летом до Рима, путује у Римини где ће учествовати у III Лиги нација 2021. Зоран Терзић, први тренер женске сениорске репрезентације Србије, актуелног светског и двоструког узастопног европског првака и вицешампиона ОИ, саопштио је да ће први тренер Звездиних одбојкашица Александар Владисављев са клупе предводити Србију у Лиги нација, као и списак играчица (16), које ће играти у Италији.

На списку се налазе и капитен Црвене звезде, техничар Мила Ђорђевић, као и тандем средњих блокера, Јелена Делић и повратница у црвено-бели табор, Божица Марковић. Мила је наступала за државни тим и у ИИ Лиги Нација 2019.године, затим и на Светском Купу у Јапану исте године, док ће ово бити деби за Делићеву и Марковићеву.

Јако ми је драго што сам и ове године део репрезентације. Србија ове године има доста млађу екипу за Лигу Нација, већина играчица је баш из наше лиге и по први пут ће наступити за репрезентацију. Свакако да екипа која путује у Италију има квалитет и да ћемо пружати максимум на сваком мечу. Прву утакмицу играмо у уторак, 25.маја, такмичење ће трајати месец дана, и тај период неће бити нимало лак за нас, али верујем да ћемо уз добру игру и добру атмосферу направити и добар резултат“, истакла је Мила Ђорђевић пред у Италију.

Сениорке Србије играће од 25. маја до 27. јуна у “заштитном балону” у Риминију, у Италији. Србија ће на старту турнира, у уторак, 25. маја играти против Турске (12.00), затим у среду, 26. маја против Пољске (16.00) и у четвртак, 27. маја против Италије (19.30).

Желимо пуно среће нашој репрезентацији у Италији, и у наставку припрема за ОИ у Токију и Европско првенство у Београду.

The post Александар Владисављев и Звездин трио у тиму репрезентације за III Лигу Нација appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment