Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

„РИА новости“: Зенит и Црвена звезда у Евролиги

Финална серија регионалне АБА ј.т.д. лиге између Црвене звезде мтс и подгоричке Будућност ВОЛИ у пуном је јеку. Након прва два финална сусрета наша екипа има предност од 2:0, а до шампионског прстена стиће ће онај тим који први у серији оствари три тријумфа. Према ранијем плану шампион овосезонског регионалног такмичења обезбедиђе учешће у Евролиги за сезону 2021/22. Међутим, да ли је баш тано?

Престижне руске “РИА Новости” данас доносе текст у ком наводе да ће шампион или финалиста ВТБ лиге да изгуби место у “елити”. Разлог за то је тај што је Уникс из Казања наступао у финалу Еврокупа. ЦСКА из Москве има “А” лиценцу, док ће “вајлд кард” да добије Зенит. Руси у свом тексту пишу да је други “вајлд кард” загарантован за Црвену звезду.

– „Информација да ће најбољи тим ВТБ лиге, не рачунајући ЦСКА, добити загарантовано место у Евролиги за следећу сезону није тачна. Евролига ће сама одредити ко ће попунити два упражњена места. Али нема посебних загонетки око тога. Клубови који би требало да буду ту су Зенит и Црвена звезда (Србија)“ – пишу “РИА Новости” и цитирају свој извор.

За сада је на листи клубова за Евролигу наредне сезоне 16 од 18 клубова. “Риа Новости” тврде да је 17. клуб Зенит који је испао у полуфиналу ВТБ лиге, тако да Локомотива данас игра против Уникса без шансе да се домогне елите, већ само у борби за титулу. На неколико сајтова стоји да су учесници Евролиге за следећу сезону Барселона, Реал Мадрид, Басконија, АСВЕЛ, Олимпијакос, Панатинаикос, Макаби, Анадолу Ефес, Фенербахче, Олимпија Милано, Жалгирис, ЦСКА Москва, Бајерн, Алба, Монако, Уникс и Зенит. Остало је једно упражњено место, негде стоји као шампиона АБА лиге, а негде као “вајлд кард”.

Сад остаје да се види хоће ли Црвена звезда да буде позвана у “елиту” или ће то морати да избори на терену. Близу је шампионске титуле, па се чини да је то најбољи и најсигурнији пут, да не зависи од челника Евролиге у Барселони.

Повезане вести

Leave a Comment