Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша: Бабушка Ванга је и пре сезоне знала које ће оцене дати

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕТАЛАЦ 5:1

(оцене играча)

Један од оних момената када је можда и непотребно било оцењивати учинак играча кроз призму једне једине утакмице. Што због тога што је меч одигран без такмичарског значаја у оквиру последњег кола, што због тога што су играчи у црвено-белом оборили два рекорда и тиме се златним словима уклесали у историју Црвене звезде. Тако је размишљао и наш форумаш са севера Србије, Бабушка Ванга, који није издржао а да се не осврне на читаву, бриљантну сезону нашег тима и адекватно је оцени. Његове оцене преносимо у целости:

Даме и господо ово данас је био последњи меч у сезони 2020/21 и сезони која ће бити уписана у историју, како Србије и саме Звезде, тако и Европе где смо постали екипа која је освојила највише бодова у једној сезони.

Милан Борјан: 10 – Наш капитен, када треба гол чува боље и од Нојера и од Облака. Ту се више нема шта додати, последњи атом снаге за Звезду, одличан голман, још бољи човек и само је за надати се да ће још дуго остати у нашем дресу.

Милан Гајић: 10 –  За мене изненађење сезоне и један у низу играча које је Деки подигао из пепела. Показао да је репрезентативни бек, стабилан бек, који напред итекако уме, назад не пропушта, био ту за тим у сваком тренутку и ништа му замерити немам. Милане свака част.

Милан Родић: 10 – Рода је ту од старта ове генерације Звезде, такође један стабилан бек, на којег се што се игара тиче можеш ослонити, имао проблема са повредама али када игра од њега знаш шта можеш очекивати и то ће увек и пружити.

Немања Милуновић: 10 – Почетак ове сезоне је био па близу хорор филма, где је критикован са разлогом и од својих ближњих, а камоли од навијача, а онда долази тај период новембар/децембар у којем Милуновић постаје штопер за најбоље светске клубове, сигуран, чврст и стабилан назад, а напред опасан колико и сваки нападач и тако одиграо ево до краја сезоне. Слободно бих рекао сезона каријере за Милуна.

Радован Панков: 10 – Раша је добра резервна опција за позоцију штопера. Ове сезоне је стално био здрав и уз екипу, знао је правити грешке, поготово у изношењу лопте и предаји исте али све у свему добра сезона и за њега.

Његош Петровић: 10 – Један од бонус играча који су били обавезни у овој сезони. Такође један од играча који је констатно био ту за тим. О његовим играчким квалитетима итекако се може причати, али је он сезону одиграо у складу са тим квалитетима, па чак ми делује некад и преко својих лимита. Труд, залагање и борбу му не можемо оспорити.

Вељко Николић: 10 Најбољи бонус играч без било какве дилеме. Деки му је дао огромну прилику за игру, он је максимално искористио и показао се као фантастичан млади играч. Још мало рада на физичком плану и делује да ће искуство времемном донети остало. Одлична сезона за Вељу и само тако треба да настави.

Мирко Иванић: 11 – Огромно изненађење у сваком погледу, код Милојевића је свака критика била на месту за њега. Међутим код Декија се човек диже из пепела, постаје набјољи играч Звезде у овој сезони и најбољи играц у Србији без конкуренције. Свака му част за ову сезону, за Европу, ма за све. Мирко је УБИО.

Александар Катаи: 10 – Ништа више, ни мање од ,,Магико“. Највећи мајстор у Звезди, велики зналац, луцидност, искуство и фантастично слагање са Иванићем. Такође бих се овим путем захвалио и његовој лепшој половини, јер нам је омогућила да Александра видимо поново у нашем дресу. Теа, змај си.

Ел Фарду Бен: 10 – Ове сезоне Бен је постао странац са највише голова у дресу Звезде и човек који је урадио заиста много за наш клуб. Ове сезоне је за нијансу лошији него претходних, али донео је Бен ове сезоне и неке бодове и неке битне голове и одиграо још једну добру сезону. О њему као човеку заиста све најбоље и заволео је Србију и Звезду као своју земљу и на томе му свака част.

Диего Фалћинели: 10 – Сам почетак је био промашен пенал против Омоније, од тада све иде узлазном путањом код Дијега. Много је учествовао у игри, постизао голове, испунио очекивања и радио за тим. Не зна се још шта ће бити са њим, јер није потписао уговор, али у сваком случају Диего је одиграо баш добру сезону и одлично се уклопио у тим.

Секу Саного: 10 – Човек који се у сваком тренутку као лав борио за сваку лопту Звезде, играч какав је Звезди био потребан – снажан, чврст, поуздан, са ставом и који ће у сваки дуел ући без икаквог оклевања. Саногу свака част на овој сезони, за борбу и за све што је у дресу Звезде пружио. Ову сезону одрадио је одлично.

Гелор Канга: 10 – ,,То вам је једна будалетина“, присетићемо се Грофових шаљивих речи. Такође и Канга је код Декија добио нову улогу, нова задужења и задатке. Играо је нешто дефанзивније, имао и дефанзивне задатке и што је најважније обавио их је изнад свих очекивања. Напред је Канга мајстор, без њега је Звезда лошија екипа и то је 100% тачно. Проток лопте, промена стране, корнери, прекиди… Шут га ове сезоне није баш служио како треба, али је ипак и дао неке голове и много утицао на игру нашег тима. Што се мене тиче одлична сезона за њега. Мој омиљени странац икада у Звезди.

Славољуб Срнић: 10 – Он је дошао ту да покрпи ако треба, није много играо, одиграо довољно колико је требало и то је то. Срна је војник у сваком смислу.

Милан Павков: 10 – Да је судија пустио корнер, Павков би избацио екипу Милана. Фантастичан као џокер са клупе, труд, залагање, борба код њега никад није била упитна, тако и ове сезоне. Имао је добру статистику, радио шта је требало и како је требало. Надам се да Павков остаје у Звезди, јер таквог џокера и скоромног играча ми не можемо пронаћи.

Зоран Поповић: 10 – Није много бранио и ту се нешто много и нема рећи. Одрадио посао добро када је требало.

Остали играчи: 10 – И њима свима заједно, а онда и сваком појединачно свака част на титули, неко је учествовао више, неко мање али су сви део ове баш успешне екипе и ове успешне сезоне. Хвала и њима.

Дејан Станковић: 12 – Од Звездине игре направио модерну игру, од екипе направио модерну екипу, управа му је довела играче које је тражио, увек стао иза њих и то је имало овај резултат. Освојена титула, егал са Миланом, финале купа, мноштво голова (највише икад у насој лиги), много бодова (највише у Европи, икад), много одличних потеза и апсолутни погодак за управу што је веровала у Декија. Продужио је уговор и очекујемо још бољу Звезду следеће сезоне. ДЕКИ АЛАЛ ВЕРА!

И за крај овог мог оцењивања, пожелео бих свим Делијама срећну 4. титулу заредом, надамо се и дуплој круни у овој сезони и онда следеће сезоне улазак у Лигу Шампиона и пролазак групе у истој!!!

Тако је наш Бабушка Ванга видео ову сезону Црвене звезде, не осврћући се конкретно на меч са Металцем. И слажемо се са њим – после свега, данас за тиме можда и није било потребе. Читава сезона била је бриљантна, свако је дао мањи или већи допринос томе. За крај, остаје нам само још једна утакмица, па самим тим и још једно оцењивање чланова МЦЗ Форума. Надамо се да ће оцене за ту конкретну утакмицу бити сличне Бабушка Вангиним и да ће црвено-бели уоквирити ову годину дуплом круном.

 

Повезане вести

Leave a Comment