Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Рекордери спустили завесу на сјајну сезону у Суперлиги!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕТАЛАЦ 5:1 (3:0)

Пала је завеса и на лигашки део сезоне. Свој последњи првенствени меч Црвена звезда је одиграла на свом стадиону, против екипе Металца и лако га савладала резултатом 5:1. Стрелци за наш тим били су Бен (2), Гајић, Павков и Канга.
У 34. минуту меча, поготком Бена оборен је државни рекорд по броју постигнутих голова (112) у току једне сезоне, а голом Павкова из 76. минута, црвено-бели су дошли до просека од чак 3 гола по мечу. И по броју освојених бодова оборен је светски рекорд – наши момци су уписали чак 108 бодова ове сезоне!

Овај сусрет, одигран у потпуности без резултатског значаја, послужио је тренеру Станковићу и нашим момцима као прави тренинг меч пред финале купа. Имајући то у виду, против Металца је изведен мање-више најјачи састав, ако изузмемо неиграње Милоша Дегенека и Гелора Канге од првог минута. После дужег времена офанзивни квартет чинили су Бен, Иванић, Катаи и Фалћинели, док су бонус играчи заузели средишњи део терена. Реч је о Петровићу и Николићу. Дегенека је заменио Панков, а остатак одбране чинили су стартери Гајић, Милуновић и Родић (деловали испред Борјана).
Формацијски гледано, и екипа Металца дошла је у Београд да се надиграва. Жарко Лазетић меч је почео са два нападача и два крилна играча, па се још пре почетка меча очекивала права голеада.

А тако нешто још се жешће наслућивало након свега 70-ак секунди. Сјајно се Иванић по левој страни ослободио двојице противничких играча и упутио идеалан повратни пас у висини пенала. На лопту је натрчао Милан Гајић и веома је лепо пласирао у мрежу за 1:0. Који напад касније, бриљантан старт употпунио је Ел Фарду Бен. Катаи је вукао лопту кроз средину, послао солидан пас који је лошије проценио Млађовић, па је на послетку лопта стигла до Бена који излази испред Савића и рутински га матира за 2:0.

У седмом минуту се осмехнула трећа срећа за голмана Савића. Поново је у улози био Иванић, који је у стилу Герета Бејла повукао једну лопту са 30-ак метара од гола, отишао мало искоса улево, добро гађао супротан угао, али је сјајно одбранио голман Металца.

Невероватно расположење према игри Иванић је демонстрирао и у 12. минуту, када је опет протутњио по левој страни, упутио центаршут по земљи и замало гости да постигну аутогол. Не би било фер, а не споменути да је Мирко апсолутно заслужено понео епитет и најбољег Звездиног играча ове сезоне. И осам минута касније, након нове добре акције црвено-белих опробао је шут Иванић. Са леве стране, промишљено, али је још једном на висини задатка био Савић. Потом је покушао и Катаи, на сличан начин, можда још лепше за око, али је епилог био исти.

Што се тиче игре Металца из првих пола сата, било је баш онако како је и споменуто на почетку извештаја – храбро. Ван тога, и прилично безопасно, осим неколико траљавих покушаја према голу Борјана. Нису дошли да се бране, то је било евидентно, с времена на време лопта је била на нашој половини.

У 28. минуту, након напада Металца са десне стране и упућеног центаршута, у ваздуху су се сударили Престиж и Борјан, а наш голман је изузетно незгодно пао на траву. Због неопрезне игре, играч Металца је добио жути картон, а нашем чувару мреже се дуго указивала помоћ на терену. На сву срећу, придигао се Борјан и наставио утакмицу.

Као да је пријала та вишеминутна пауза нашим играчима, па су недуго затим постигли и трећи погодак. Комбиновали су Фалћинели и Иванић, да би овај други уписао још једну сјајну асистенцију, према Ел Фарду Бену, који још једном рутински погађа. Играо се 34. минут, када је Звезда оборила рекорд Партизана по броју постигнутих голова у лиги. Црвено-бели су у том моменту догурали до 112.

Нови занимљив покушај нашег десног бека, Гајића, видели смо у 42. минуту, када је на одбијену лопту према ивици шеснаестерцу натрчао, и покушао волејем, али спољним делом копачке. Веома лепо је то изгледало, али и за који метар непрецизно.

Прво полувреме је продужено чак за четири минута, због указивања помоћи Борјану. Није се десило ништа вредно помена у том периоду осим одличног шута Влалукина, па смо тако могли да констатујемо још једно полувреме Црвене звезде на које смо навикли. Брзо, тачно и течно црвено-бели су стигли до капиталне предности и нова (последња) три бода већ након 35 минута игре. Оно што је занимљиво, јесте обарање рекорда по броју постигнутих голова. У том моменту, нашим момцима требала су још само два поготка како би стигли и до просека од тачно три гола по мечу.

Из предострожности, Станковић је на полувремену заменио Борјана Поповићем, али је за још 45 минута покушао да уигра средину терена Саного – Канга (заменили су Петровића и Николића). У гостујућој екипи уместо Кокира ушао је Пецељ.

Како је наш тим почео прво, тако је наставио и у другом полувремену. Поготку је претходио величанствени соло продор Катаија по левој страни. Његов покушај центаршута голман Савић спровео је само до Канге, коме није било тешко да погоди мрежу за 4:0. Само два минута касније могли смо и до новог поготка, када је након корнера највише скочио Милуновић, али се истакао Савић.

Један контранапад гостију прекинуо је Родић, па је заслужено добио жути картон. Убрзо потом, пожутео је и Саного.

Металац је запретио у 58. минуту из слободног ударца, али је добро постављени Поповић лако укротио шут Крајишника. Са друге стране, још једну прилику након корнера (овај пут ногом) имао је Милуновић само три минута касније. Из солидне позиције, из трка, шутирао је доста лоше преко гола.

Да, као што сте и сами приметили, опао је темпо игре у другом делу сусрета, што је било и очекивано. Сигурно је да наши играчи након обарања рекорда нису имали никакав мотив да запињу и тиме ризикују евентуалне повреде (као што је био случај са Борјаном), па су релативно успорили игру. У 66. је Срнић заменио Катаија.

Нешто ноншалантнију игру Црвене звезде, Металац је казнио у 69. минуту. Панков је покренуо нови напад нашег тима, али се оклизнуо, па је Максимовић изашао сам испред Поповића и лако га савладао за 4:1. Додатно је тргао тај погодак госте, па су деловали још офанзивније, још је више лопта била на нашој половини.

Уместо неприметног Фалћинелија, свој 100. сусрет у Звезди уписао је и Милан Павков. У истом, 73. минуту, Крајишник је покушао главом, али без опасности по наш гол.

Фантастичан соло продор видели смо и од Канге у 75. минуту. Све је одлично урадио, осим последње одлуке, када је уместо да шутира, решио да буде несебичан. Лош је био тај пас испред гола Металца па су се „плави“ одбранили.

Минут касније, продором је покушао и Срнић на супротној страни шеснаестерца, али је заустављен фаулом па је судија Минаковић показао на белу тачку. Сигуран извођач био је Милан Павков, па је наша екипа тим поготком стигла до цифре од тачно три гола по мечу у просеку.

У 79. минуту, зицер пропушта Бен да уоквири хет-трик. Веома је лоше одреаговао Пецељ, па је ненадано лопта стигла до Бена, који је ћушнуо лопту тик поред десне стативе.

Нову бриљантну акцију у пет потеза, од ноге до ноге, завршио је Срнић лошим ударцем са леве стране, из прилично добре позиције. Црвено-бели кад год су пожелели, веома су лако стизали до завршног ударца. То се испоставило и минут касније, када је Бен одлично упослио Иванића на левој страни, али је Савић ушао у шут нашем офанзивцу и спречио најгоре по свој тим.

Иванић и Павков припретили су и у 89. минуту: сјајан пас офанзивног везисте, из прве је дочекао горостасни центарфор, али је притом био и непрецизан.

Иванић и Бен, потпомогнути расположеним Катаијем, трасирали су пут до нове победе, последње ове сезоне што се тиче лигашког дела, а надамо се свеукупно претпоследње. Када је Звезда давала гас, веома лако је стизала до опасне зоне отворених гостију, шансе су се низале, али ни голова није мањкало. Било је и данас периода деконцентрације, „спуштања лопте“, али све те ствари падају у воду након још једног убедљивог издања чете Дејана Станковића.

Стотину четранест голова постигла је Црвена звезда ове сезоне у Суперлиги Србије, притом освојивши невероватних 108 бодова. Поред уигравања тима за финале купа, ничему овај меч није ни служио до обарања нових рекорда, што светских, што домаћих. Бриљантна сезона уоквирена је новом „петардом“ и новом сјајном игром, али трешња на врху торте се очекује тек након финала купа, против Партизана. Тај меч ће се одиграти 25. маја на нашем највећем стадиону.

 

 

Београд„Рајко Митић“. Судија: Ненад Минаковић. Помоћници: Матија Олајош Нађ и Стефан Војнић. Жути картони: Престиж, Грбовић, Луковић (Металац), Родић, Саного (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Гајић (2. минут), 2:0 Бен (5. минут), 3:0 Бен (34. минут), 4:0 Канга (49. минут), 4:1 Максимовић (69. минут), 5:1 Павков (76. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан (од 46. Поповић), Гајић, Милуновић, Панков, Родић, Петровић (од 46. Саного), Николић (од 46. Канга), Бен, Иванић, Катаи (од 66. Катаи), Фалћинели (од 73. Павков). Тренер: Дејан Станковић

Металац: Савић, Рогач, Васиљевић, Млађовић, Влалукин, Максимовић (од 88. Павловић), Зоћевић (од 68. Милићевић), Крајишник, Кокир (од 46. Пецељ), Грбовић (од 82. Луковић), Мбунгу. Тренер: Жарко Лазетић

Повезане вести

12 comments

VLADIMIR мај 20, 2021 at 17:10

najpre cestitke na osvojenoj tituli,meni licno ovi rekordi ne predstavljaju neko zadovoljstvo,jer smatram da uvek moze bolje.Daleko smo ispred svih u ovoj slaboj ligi Srbije,a to sto je liga slaba nije nasa krivica.Za Evropu treba pojacati tim,pogotovu odbranu,sacuvati Ivanica,Kataia i samo napred,jos jednom sve cestitke

Reply
Горан__2469 мај 20, 2021 at 16:55

Све што си написао Делије север нс подржавам и као да сам ја рекао, наша Звезда је ове сезоне била величанствена и то је непобитна чињеница. уз пар добрих нових играча и сачуване окоснице тима имамо лепе шансе у Европи, срећно Звездо…

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 20, 2021 at 10:42

i sad počinje otimanje evrope za naše igrače..kako li će samo da zadrzimo rekordere..lepo terza kaze da od petrovića,nikolica,gavrića očekuje ukupno oko 10 mil …ALI DINARA!!!!ZNAČI DA VREDE I KLUBOVI STOJE U RED ZA NJIH…HAHAHHAA

Reply
goran bns pavkov мај 19, 2021 at 22:46

Mislim da ako postoji prica oko prijovica da falcineli ipak suvisan jer nhega treba platiti 1 milion plys plata 700 000 bez bonusa pa to je 3 godisnji ugovor za Prijovica, plus produziti ugovor pavkovu tu je mladi krstovic plus onaj mali lazetic

Reply
Delije Sever Ns мај 19, 2021 at 21:44

Sve što imam da kažem to je da je ova sezona sjajna.Bravo igrači,trenerima,upravi…završiti sezonu bez poraza,oborite sve rekorde u davanju golova,ući u finale kupa i proći grupe i biti bolji od Milana to mogu samo neznalice kako ih ovde neko omalovažava stalno.Za mene ste heroji i hvala vam na svemu u ovoj sezoni.Svako ima pravo da kometariše šta hoće i da voli nekog od igrača ili nevoli a vi ste ti igrači koji ste svima koji su vas napadali zapušili usta.Džaba ovde te jedna te ista osoba vas omalovažava a njegovo je da pljuje i sere a ko njega bre sluša.Mi nekog možemo da volimo ili nevolimo a mišljenja sam da jedino Deki,Terza,Mrki znaju ko je za Zvezdu a ko ne.Gobelja uvek ostavljao srce na terenu,pod blokadama igrao da bi svako mesto u ekipi popunio i dao gol jednom Psž.Vukanović dao gol u derbiju i odveo nas u LŠ golom protiv Jangbojsa.Petrović dosta lepih golova dao i najlepši gol dao u ligi uefa protiv Genta.Srnić voli Zvezdu više od mnogih,uvek je tu da ostavi srce na terenu i njegovim golom protiv Kelna smo prezimili u evropi.Gavra i Nikolić dosta toga postigli a sa obzirom da im je tek 20godina ako se ne prodaju imaju štofa da naprave lepe karijere.To je samo podsećanje za neke pljuvače koji ih stalno pljuju i nek nastavi a oni su ti koji su nas doveli do ovih uspeha.Hvala na svemu,vidimo se na proslavi,da pobedimo u derbiju i na zaslužan odmor i onda u nove uspehe i pobede.

Reply
Јода Силни мај 19, 2021 at 20:36

Мени Панков Раша није јасан. Који већ гол прима Звезда због његове директне грешке?

Reply
ЗОКИ ЗВЕЗДАШ мај 19, 2021 at 19:47

БРАВО ШАМПИОНИ, БРАВО МАЈСТОРИ. ЧЕСТИТКЕ ИГРАЧИМА СТРУЧНОМ ШТАБУ И УПРАВИ. ЧЕСТИТКЕ И НАВИЈАЧИМА. КРВАВИ ЧЕСТИТАМ ТИ ТИТУЛУ ВЕРОВАО СИ И ВЕРУЈЕШ У ОВЕ МОМКЕ

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 19, 2021 at 19:53

VEROVAO SAM U BORJANA,KANGU,KATAIA,IVANIĆA I FALKA..OSTALI NISU VREDNI POMENA

Reply
звездан мај 19, 2021 at 19:43

Честитам екипи на титули ,надам се и освајањем коначно купа нема алибија ,чак не треба дозволити извођење пенала ,све завршити у регулларном дијелу .Тим треба ојачати и да наредних 3сезоне срушимо још један рекорд.Врло је вважно да тројка Канга,Иванић и Катаи остану не само до септембра већ и бар још год.Надам се доласку Радоњића.Морамо имати 5,6 јаких провјера на припремама.Осим играча у одбрани треба нам брзина у Европи и наравно нападач егзекутор

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 19, 2021 at 19:41

ZABRANITI PRISTUP MARAKANI:SRNIĆU,VUKANOVIĆU,PANKOVU,GOBELJIĆU..PRODATI AKO NEKO HOĆE ZA PO HILJADU DINARA:PETROVIĆ,NIKOLIĆ,ERAKOVIĆ,GAVRIĆ,PAVKOV,KRSTOVIĆ,BEN..

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 19, 2021 at 19:40

JOŠ VEČERAS ČISTKA..APSOLUTNO TRI STRANCA NEMAJU STA DA TRAŽE U ZVEZDI:BAKAJOKO,FALĆINELI I SANOGO SU TOTALNI PROMAŠAJI..ZAMISLITE PO MILION EVRA ZA SANOGA BIZONA I FAŠINELIJA KOJI DAJE SAMO SURDULICI I IMT-U GOLOVE..I BAKAJOKO..PA ZA TE PARE MOZE DA SE DOVEDE IGRAČ KAO FALKO DA PRAVI RAZLIKU..OVA TROJICA SU PRESLABI ZA EVROPU

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 19, 2021 at 19:21

JOŠ VEČERAS ČISTKA..APSOLUTNO TRI STRANCA NEMAJU STA DA TRAŽE U ZVEZDI:BAKAJOKO,FALĆINELI I SANOGO SU TOTALNI PROMAŠAJI..ZAMISLITE PO MILION EVRA ZA SANOGA BIZONA I FAŠINELIJA KOJI DAJE SAMO SURDULICI I IMT-U GOLOVE..I BAKAJOKO..PA ZA TE PARE MOZE DA SE DOVEDE IGRAČ KAO FALKO DA PRAVI RAZLIKU..OVA TROJICA SU PRESLABI ZA EVROPU…DALJE…ZABRANITI PRISTUP MARAKANI:SRNIĆU,VUKANOVIĆU,PANKOVU,GOBELJIĆU..PRODATI AKO NEKO HOĆE ZA PO HILJADU DINARA:PETROVIĆ,NIKOLIĆ,ERAKOVIĆ,GAVRIĆ,PAVKOV,KRSTOVIĆ,BEN..JEDINO STO VREDI SU:BORJAN,POPOVIĆ,KATAI,KANGA,IVANIĆ..NEKI PROSEK ZA DOMAĆU LIGU:GAJIĆ,MILUNOVIĆ,DEGENEK,RODIĆ..ZNACI TREBA NAM MINIMUM 9 IGRAČA DA BI LIČILI NA NEKI TIM KOJI IMA NEKU ŠANSU U LIGI EVROPE DO TREĆEG KOLA

Reply

Leave a Comment