Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

Црвено-бели дочекују Металац и славе нову титулу шампиона!!!

Још једна успешна сезона фудбалера Црвене звезде је при крају.
Остало је још да одиграју финале Купа и да прославе титулу на свом стадиону, нажалост без присуства својих највернијих присталица, јер нема сумње да би и две Маракане биле мале да приме све оне који би хтели да поздраве своје љубимце и да заједно са њима прославе четврту узастопну титулу шампиона, а и да им се захвале за све оно што су им приредили ове сезоне.

Завесу на првенствену сезону пуну рекорда, а надомак још неких, црвено-бели ће да спусте против перспективне екипе Металца из Горњег Милановца, а овај дуел, поред свечарског карактера који са собом носи свака прослава титуле, биће и својеврсна генерална проба за финале Купа Србије, које је на програму 25. Маја, са почетком у 19:00 часова, када ће екипа нашег шампиона, на стадиону ,,Рајко Митић”, угостити највећег ривала, екипу Партизана.
Нема сумње да би освајање дупле круне представљало својеврстан украс на једну јако успешну сезону, у којој су испуњени, а рекло би се и премашени зацртани циљеви.

Перспективна екипа Металца из Горњег Милановца која је једно од најпријатнијих изненађења овогодишњег издања Линг Лонг Суперлиге Србије имаће част да игра против новог-старог шампиона у последњем, 38. колу, на прослави још једне, 32. по реду црвено-беле титуле.

Екипа из Горњег Милановца и ако повратник у елитно друштво, после четири сушне године, проведене у нижем рангу, показала је запажене игре и остварила добар резултат, што позиција на табели најбоље показује, јер су до овог кола били на седмој позицији са 52 освојена бода у 37 кола, што је резултат изнад свих очекивања, имајући у обзир да је екипа тренера Лазетића једна од три најмлађе екипе у лиги, са просечном старошћу од 23 године и 3 месеца, једино Спартак са 22 године и Мачва са 22 године и 9 месеци, имају млађи тим од Милановчана.
Но то није представљало проблем за екипу Металца да покаже сав свој потенцијал и достојно представи Горњи Милановац на најбољи могући начин.

Међутим, на старту сезоне није све изгледало тако ружичасто као сад, напротив, Металац је повратничку сезону у друштво најбољих започео поразом, бољи је био Раднички из Ниша који је славио са 3:0, у следећем колу победили су Мачву, а онда је уследио нови пораз, овај пут од екипе Спартака из Суботице.
Али млада екипа из Горњег Милановца се није предавала, већ су у наредна четири кола наговестили оно што ће уследити у месецима који долазе, када су свима дали до знања да нису ушли у Суперлигу да би били само пуки епизодисти и да никоме неће бити лако против њих.
Посебно је импресивна чињеница да у периоду од осмог до седамнаестог кола, када нешто више од два и по месеца нису осетили горчину пораза у првенственим дуелима.
Да би слику на фантастичну полусезону покварили поразима у последња три кола првог дела, коју су завршили на 12. месту са освојених 25 бодова у 19 утакмица. Пролећну полусезону су кренули жаргонски речено ,,под ручном”, ремијем против Радничког и поразом од Мачве, да би поново повратили сјај и до меча са Звездом остварили седам победа, пет ремија укључујући и последњи против Новог Пазара на свом терену када је било 1:1 и само четири пораза.

Црвено-бели и екипа Металца састали су се дванаест пута, десет пута славила је екипа нашег шампиона уз један реми без голова и једну победу екипе из Горњег Милановца, што је вероватно и највећа победа у њиховој историји.
Ту, једину победу остварили су 20. Марта 2010. године, када су на свом стадиону угостили екипу Црвене звезде и славили са 2:1, головима Миљковића и Симовића, док је за црвено-беле погодио Богдановић.
У првом овосезонском дуелу, који је одигран у последњем колу јесењег дела првенства,  црвено-бели су и поред теренске инцијативе и сијасет добрих прилика, славили само са 1:0, а једини гол на том мечу постигао је командант одбране нашег шампиона, Немања Милуновић.

Екипа Металца коју са клупе врло успешно предводи брат нашег некадашњег капитена Николе Лазетића, Жарко, који је потписао нови двогодишњи уговор са клубом, ове сезоне афирмисала је и представила српској фудбалској јавности неколицину младих играча, пред којима је лепа перспектива.
Предњачи Звездин бивши омладинац и најбољи играч њеног развојног тима Графичара, Стефан Цветковић, стрелац осам голова у овој сезони, те млади репрезентативци Србије, штопер Александар Васиљевић, бивши омладинац Партизана, десни бек Јован Влалукин и перспективни играч средине терена, Игор Максимовић, те млади репрезентативац Конга, Мбонгу Престиж.
Нема сумње да ће дати све од себе да бар колико-толико покваре Звездино шампионско вече, али треба бити реалан и рећи, да ипак све зависи од фудбалера Црвене звезде.

Што се тиче црвено-белих, већ у уводу смо рекли да је иза њих још једна успешна сезона, у којој су слободно се може рећи не само испуњени него и премашени зацртани циљеви, а лествица очекивања подигнута на нови, виши ниво.
Уколико сутра, на прослави титуле, победе екипу Металца, црвено-бели, не само да ће првенствену сезону завршити без пораза, него ће поставити и нови светски рекорд по броју освојених бодова у једној првенственој сезони који је до сада држао шкотски Селтик, са 106 освојених бодова у сезони 2016/2017.
А такође имају шансу уколико постигну три или више голова да оборе и рекорд по броју датих голова на суперлигашким теренима, који држи екипа највећег ривала из сезоне 1999/2000, када су постигли 111 погодака.
Нема сумње да нас очекује још једна лепа фудбалска представа у режији фудбалера Црвене звезде, којом би била украшена титула и у великом стилу спуштена завеса на још једну успешну првенствену сезону, а са друге стране направљена лепа увертира за финале националног Купа.

Пред дуел са екипом Металца, тренер Црвене звезде, Дејан Станковић који је са нашим шампионом продужио уговор до 2024 године, изнео је своја очекивања:

-Мотив ми је клуб у ком сам и нема ништа јаче од Црвене звезде. Императив је победа као и увек, тако смо се спремали до сада и ништа се ту неће променити. Приступ идентичан, идемо на три бода, дал ће бити лепо и  ефикасно – не знам, али нам је битно да у нашој кући победимо. Ако уз то буде пуно голова са наше стране, зашто да не срушимо рекорд од 111 погодака у сезони и урадимо нешто што никоме није пошло за руком. Константно говорим момцима да Звезда воли историју и лепо је уписати се у њу златним словима. Дал су то титуле, бодови, голови је мање важно, али ако ти се пружи шанса да будеш рекордер, зашто да је не искористиш? – почео је Станковић.

Осврнуо се Станковић и на финале Купа које је пред нама.

– Желимо да завршимо сезону на прави начин. Заиста смо извукли максимум из ове такмичарске године и са великим поштовањем приступали сваком мечу. Не могу да се уморим од тога. Мораш бити максималан увек када си у Црвеној звезди. После тога нас чека одмор и надам се да ћемо кренути из другог кола квалификација. Свим снагама навијамо да Челзи буде међу прве четири екипе у Премијер лиги, а ако се то не деси, онда да Манчестер Сити освоји Лигу шампиона. Има ту калкулација, али верујем да ће нам се то вратити онако како треба и како смо заслужили. Много нових изазова и јаких утакмица, једва чекам – закључио је Станковић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” , где ће екипа Црвене звезде у оквиру последњег 38. кола Линг Лонг Суперлиге Србије угостити екипу Металца из Горњег Милановца, можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт са почетком у 16:00 часова.

Правду ће делити Ненад Минаковић из Новог Сада, а помагаће му Матија Олајош Нађ из Суботице и Стефан Војнић из Бољевца.

Повезане вести

Leave a Comment