Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометашице нису успеле у намери, али хоће у циљу

Црвено-беле девојке претрпеле су пети пораз у сезони, други од директног конкурента у борби за 1.место, екипе Београда у „Шумицама“ – 29:23 (13:10).

Остала су још три кола до краја Супер Б лиге, а изабранице Весне Бојковић имају све у својим рукама. Два бода предности у односу на најближе ривале и три корака до циља: промоције у Суперлигу.

Велики број грешака у нападу у првом и у одбрану у другом делу коштали су високог резултата. Београд је већину голова постигао из транзиције, а црвено-беле су на старту пропустиле прилику да се одлепе.

При резултату 3:3 неколико прилика су пропустиле црвено-беле да крунишу добру игру у одбрани и интервенције Тамаре Јелић. Уследила је казна, серијом од три гола Београд је дошао +3 (8:5), а Звезда јурила резултат. Јана Момчиловић је смањила на 11:10 у 29.минуту, али су олако примиле два гола Звездине девојке, Данијела Петковић и Милица Пап су вратиле три гола предности својој екипи пред полувреме, 13:10.

У првих пет минута наставка црвено-беле су креирале серију за изједначење голом Јелене Кострешевић, (14:14, 35.минут). Недостајала је реализација Звезди и голови Анђеле Гуџић. На другој страни су уследили голови у серијама домаће екипе, погађали су из транзиције и са крила, па су у 50.минуту имали шест голова на свом конту, (24:18). То је разлика коју су контролисали до краја и забележили победу 29:23.

Са по пет голова најефикасније су биле Јелена Кострешевић, Тамара Петковић и Јана Момчиловић, Јована Ристић је постигла 4.

Три корака до циља, први наредни је против фењераша из Житорађе.

БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 29:23 (13:10)

Београд, хала: „Шумице“. Без гледалаца. Судије: Никола Мусић и Стефан Ђурашиновић (Врбас). Искључења: Београд 14, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Београд 4(4), Црвена звезда 4(2).

БЕОГРАД: Игњатовић, Илић 3(1), Пап 2, Милосављевић, Бахун, Митровић 7(3), Чинку, Шиндић, Јанковић, Алексић, Кораћ, Тодоровски 3, Митровски, Ибраимов, Да.Петковић 8, Др.Петковић 6. Тренер: Ђурица Нађ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јездић, Шашић, Петковић 5, Момчиловић 5, Ристић 4(1), Ђурковић 2, Ћорић, Јелић, Крћа, Ердељановић, Кунчер, Гуџић, Кострешевић 5(1), Андрић 2, Протић. Тренер: Весна Бојковић

The post Рукометашице нису успеле у намери, али хоће у циљу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment