Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисти без финала

Ватерполисти Црвене звезде нису успели да изборе мајсторицу полуфиналне серије плеј-офа и крунишу добру сезону финалом. И у другом мечу екипа Новог Београда је била успешнија и победила на 25.мају – 11:12 (3:3, 4:5, 2:4, 2:0).

Имали су прилику у последњој четвртини да надокнаде велики заостатак црвено-бели, али нису успели. Пресубна је била завршница првог полувремена, што се одразило и на трећи квартал меча. У последњој деоници Звезда је надиграла противника, Мишовићева мрежа се није тресла, али за тај гол Нови Београд је изборио финале.

Прво полувреме је било ефикасно. У првој деоници, гости су повели преко Мартиновића и Ћука, изједначили су Вукићевић и Танкосић, Гардашевић довео и други пут Нови Београд у вођство, а Кристијан Шулц погодио за 3:3 у финишу.

Звезда је била бољи противник у другом периоду. Басара је први пут донео предност Звезди, да би Гогов и Бурсаћ преокренули на 4:5. У наставку су погађали Суботић и Танкосић за 6:5, а велику прилику су пропустили црвено-бели да дуплирају вођство. У последњих тридесет секунди пад концентрације и две велике грешке су искористили Ћук у контранападу и Радановић три секунде пре сирене за 7:8.

То је био подстрек гостима, који су наставили серију преко Гогова, али је Танкосић одржавао Звезду у игри, (8:9). Три гола предности противнику донели су Гардашевић и Мартиновић, Танкосић поново покушао да подигне свој тим новим голом, али је из престрого досуђеног петерца погодио Мартиновић за 9:12 пред последњих осам минута.

Погађали су Вељко Танкосић и Душан Марковић у последњем кварталу, Мишовић био одличан на голу, али покушаји Рађена, Суботића, Басаре, Радовића и Танкосића за крај нису завршили у голу Ристичевића. Нови Београд је славио 11:12 и са две победе у серији изборио финале.

Пет голова је постигао Вељко Танкосић, два Иван Басара, по једном су се у стрелце уписали Милош Вукићевић, Кристијан Шулц, Гаврил Суботић и Душан Марковић.

Дали су све од себе изабраници Александра Филиповића да у сезони у којој су освојили Куп Србије и играли полуфинале Еврокупа стигну и до финала плеј-офа, али овог пута није пошло за руком.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОВИ БЕОГРАД 11:12 (3:3, 4:5, 2:4, 2:0)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Без гледалаца. Судије: Раковић и Путниковић. Искључења: Црвена звезда 12, Нови Београд 17. Петерци: Црвена звезда 1(1), Нови Београд 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 5, Касум, Марковић 1, Суботић 1, Милојевић, Шулц 1, Басара 2, Рађен, Вукићевић 1, Шимицу, Радовић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

НОВИ БЕОГРАД: Ристичевић, Филиповић, Радановић 1, Бурсаћ 1, Ћук 2, Радуловић, Гогов 2, Гардашевић 2, Аврамовић, Шушиашвили, Николов, Асановић, Влаховић, Мартиновић 3. Тренер: Владимир Вујасиновић

The post Ватерполисти без финала appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment