Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

Шампион у Бачкој равници јури нове рекорде

Након убедљиве победе у 36 колу, када су после резултатског заостатка након првих 45 минута, у другом полувремену немилосрдно изрешетали гол Златибора и наплатили све промашаје из утакмице са Радом, црвено-бели настављају низ утакмица против новопечених прволигаша, овај пут наш шампион иде на мегдан Бачкој, са жељом да уз ефикасну игру, настави и са подизањем форме, која би требала да буде на врхунцу за финале Купа Србије, када наш шампион дочекује вечитог ривала, екипу Партизана .

Већ на полусезони је било извесно да ће екипа Бачке бити један од најозбиљнијих кандидата за нижи ранг.
Сезону су отворили са два пораза, против Мачве у гостима и Спартака на домаћем терену, да би у наредних осам кола освојили седам бодова, уписавши четири ремија и победу против Вождовца, што ће се испоставити и као најбољи низ екипе из Бачке Паланке у овој сезони.
Одмах затим је уследила и прва серија од пет и више пораза у низу, да би полусезону завршили на последњем месту, са свега 11 бодова из 19 мечева.

После припрема и стартне победе на отварању пролећне полусезоне против екипе Мачве, наде навијача Бачке биле су на тренутак подгрејане, да би њихови љубимци ипак можда могли да се упусте у борбу за опстанак, али на њихову жалост испоставиће се да је то била једина победа коју су овог пролећа успели да остваре уз два ремија против екипа Младости и Јавора.
Тренутно су у серији од седам мечева где нису успели да освоје ниједан бод, а да мука навијача буде још већа, постигли су само један погодак и то у комшијском дербију против екипе Војводине, када су поражени са 2:1.

Што се тиче међусобних дуела, фудбалери Црвене звезде и Бачке први пут су се састали 28. Октобра 2015. године у 1/16 финала купа Србије, када су Бачкопаланчани дочекали црвено-беле у празничном амбијенту, а славили су црвено-бели резултатом 3:1, голове за нашег шампиона постигли су Луис Ибањез и Александар Катаи два пута, док је за Бачку стрелац био Дамир Чековић.
Најбољи резултат у дуелима са Црвеном звездом, Бачка је уписала у првенственом дуелу одиграном 2. Децембра 2017. године, када је било 2:2, голове за Бачку постигли су садашњи првотимац Искре из Даниловграда, Иван Ђорић и први стрелац Супер лиге Србије за ову сезону, Милан Макарић, док је оба гола за црвено-беле постигао Ричмонд Боаћи.
Само три дана после ремија са чешким Либерецом у оквиру шестог кола Лиге Европе, црвено-бели су у првом овосезонском дуелу угостили екипу Бачке на стадиону ,,Рајко Митић” у смирају јесењег дела сезоне и рутински славили са 2:0, головима Мирка Иванића и италијанског нападача Дијега Фалчинелија.

Екипу Бачке ове сезоне предводе најбољи стрелац екипе, искусни нападач Никола Жакула са шест погодака и дете новосадске Војводине, Милош Зличић са четири погодка.

Црвено-бели иза себе имају фантастичну сезону, коју поред шампионске титуле и обореног клупског рекорда по броју постигнутих голова у једној сезони (тренутно су на коти од 104 постигнута гола), могу да украсе не само трофејом освајача националног Купа, већ и светским рекордом по броју освојених бодова у једној сезони, који држи шкотски Селтик, са 106 бодова из сезоне 2016/17, који би био оборен уколико би наш шампион славио у преостала два кола против екипе Бачке у гостима и Металца на домаћем терену.
Сигурни смо да црвено-белима неће фалити мотива за то, а није далеко ни рекорд од 111 суперлигашких голова у једној сезони, који држи Партизан из сезоне 1999/2000.

Пред дуел са последњепласираном екипом нашег првенства, тренер Црвене звезде, Дејан Станковић посебно се осврнуо на кадровску ситуацију:

– Сви су на располагању. Радимо предано, што због завршетка сезоне, што због плана и програма, јер хоћемо да на одмор одемо са здравом снагом и да када се играчи врате, ипак остане још „бензина“ у ногама. Не желим да будемо празни на старту следеће сезоне.

У случају да заигра у мечу са Бачком, Александар Катаи би забележио 100. наступ у дресу Црвене звезде, и тако би постао осми фудбалер у редовима шампиона којем је то пошло за руком.

– Сви знају ко је Александар Катаи и сулудо је трошити речи о њему. Он је свестан колико је важно и одговорно бити лидер Црвене звезде. Значајно за њега је да се врати у тим, јер је прескочио део такмичарске сезоне из оправданих разлога, тако да ми је драго што се вратио у тренажни процес и такмичарски ритам. Видећемо како ће се осећати сутра, тако да сваки минут, уколико буде играо, ће му значити.

Као што смо већ рекли, Црвена звезда би у случају победа над Бачком и Металцем, поставила светски рекорд у броју освојених бодова у једној сезони.

– За фудбалере је највећа мотивација што носе дрес Црвене звезде. Што се рекорда тиче, све што успемо да „донесемо кући“ ћемо радо прихватити. Желимо да будемо прави, играмо добар фудбал и настојимо да је концентрација увек присутна. Све оно додатно ће нам добро доћи – подвукао је Станковић.

Меч 37 кола Линг Лонг Супер лиге Србије, између Бачке и Црвене звезде биће одигран на стадиону ,,Славко Малетин Вава” са почетком у 18:05, а директан пренос са овог сусрета можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт.

Правду ће делити Момчило Марковић из Београда, а помагаће му Ивица Сојановић из Алексинца и Матија Олајош Нађ из Суботице.

Повезане вести

Leave a Comment