Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Пораз Звезде на „11. априлу“

У првом мечу полуфиналне серије ватерполо шампионата Србије ватерполисти Црвене звезде гостовали су на базену Спортског центра „11. април“ екипи Новог Београда 11. април. Домаћа екипа сасвим заслужено стигла је до победе и предности у полуфиналној серији.

Нови Београд 11. април : Црвена звезда 12:6 (2:2, 6:3, 3:0, 1:1)

Домаћи су боље започели меч и преко Аврамовића и Гогова повели са 2:0. Црвено-бели први гол постижу након шест минута игре, када су имали два играча више, а прецизан је био Петар Смиљевић. Убрзо је Смиљевић из контре још једном затресао мрежу Новог Београда и изједначио резултат на 2:2.

На почетку друге четвртине Иван Басара је донео преокрет нашој екипи, али је онда уследила серија домаћих. Постигли су четири гола у низу и дошли до вођства од 6:3. Низ Новобеограђана прекида Гаврил Суботић, али у следећем нападу Нови Београд поново враћа предност од три гола. Звезди је досуђен петерац који је у погодак претворио Вељко Танкосић, међутим, убрзо су наши ватерполисти примили гол, па се на одмор отишло са резултатом 8:5.

Црвена звезда у трећој четвртини није успела да пронађе пут до мреже, док је ривал био успешнији и три пута савладао Владимира Мишовића и пред почетак последњег периода игре резултат је био 11:5 у корист домаћих.

Темпо је опао у последњих осам минута, а домаћи су успели да постигну још један погодак. Звезда је преко Смиљевића затресла мрежу расположеног Ристичевића минут и по пре краја меча и поставила коначан резултат – 12:6.

Полуфинале плеј-офа Суперлиге се игра на две победе, па ће Звездини ватерполисти имати прилику да се реванширају Новом Београду 11. април у другом мечу који ће се одиграти за викенд.

Базен: Спортски центар „11. април“
Судије: Игор Виријевић и Игор Раковић
Искључења: Нови Београд 11. април 11; Црвена звезда 6
Петерци: Црвена звезда 1(1).
Нови Београд 11. април: Ристичевић, Филиповић 1, Радановић 2, Бурсаћ, Ћук 1, Радуловић 1, Гогов 2, Гардашевић 1, Аврамовић 2, Шушиашвили, Николов, Асановић 1, Влаховић, Мартиновић 1. Тренер: Владимир Вујасиновић.
Црвена звезда: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Марковић, Суботић 1, Милојевић, Шулц, Басара 1, Рађен, Вукићевић, Шимицу, Радовић, Алексић, Смиљевић 3. Тренер: Александар Филиповић.

Повезане вести

3 comments

Звездаш мај 13, 2021 at 10:26

До трећег минута друге четвртине играли смо одлично. После тога, игра нам се распала, како у одбрани, тако и у нападу. Мали Мишовић је синоћ најлошије бранио до сада. Ово му је најгора партија. Објективно, мислим да смо јачи од њих, нама је најслабија тачка – тренер. У много јаких утакмица ове сезоне смо играли врло променљиво, од сјајних четвртина до очајних. Ваљда ће бити боље у реваншу.

Reply
Vule Crvena zvezda мај 13, 2021 at 08:40

Tesko do titule,šteta.
Valjda ce biti bolje sledeće godine.

Reply
Aleksandar 89 мај 13, 2021 at 12:28

Vule Crvena Zvezda zasto tesko? Sad da ih dobijemo u revansu i u majstorici je sve moguce.

Reply

Leave a Comment