Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Кино Колом напустио Мали Калемегдан

На инсистирање тадашњег тренера КК Црвена звезда мтс Саше Обрадовића у јануару ове године некадашњи шпански репрезентативац Хоаким Баруфет Кино Колом стигао је у редове нашег кошаркашког колектива. Очекивало се да ће превасходно својим искуством помоћи црвено-белима у евролигашком такмичењу након истека краткорочног уговора Тејлора Рочестија, али искусни Шпанац није се наиграо у екипи са Малог Калемегдана.

Колом је у Црвену звезду стигао из шпанске Валенсије у којој је дужи временски период био ван такмичарске екипе па самим тим његова спремност није била на завидном нивоу. Убрзо након промене тренера и повратка Дејана Радоњића на клупу нашег клуба, али и проблема са вирусом COVID-19 Колом није добио прилику да наступи у црвено-белом дресу и већ тада је било јасно да је мисија Шпанца у Београду окончана.

Према информацијама које стижу са Иберијског полуострва Колом је и дефинитивно постао Звездинa прошлост, а до краја сезоне носиће дрес другог шпанског евролигаша екипе ТД Системс Басконије. Тридесетдвогодишњи плејмејкер у екипи из Виторије замениће Луку Вилдозу, аргентинског кошаркаша који се отиснуо „преко баре“ и заиграо за екипу Њу Јорк Никса.

Кино Колом је у дресу Црвене звезде у сезони 2020/21 одиграо укупно 12 мечева и био стрелац 82 поена. У елитном европском кошаркашком такмичењу наступио је осам пута постигавши 53 поена док је у регионалној АБА ј.т.д. лиги остварио скор од четири наступа и 29 постигнутих поена.

Искусним кошаркашу желимо пуно среће у наставку каријере.

Повезане вести

2 comments

dusan мај 7, 2021 at 21:09

ovo je neverovatno. dovedes ga da ga oporavis i izlecis i on ode u baskoniju. igra lengston hol koji je verovatno najgori stranac ikada. petorka kolom, rocesti, borisa, o brajant i teri satrla bi ovu zvezdu

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 7, 2021 at 20:44

svi treba da napuste

Reply

Leave a Comment