Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда на Бањици потврђује титулу

После освојене титуле шампиона, црвено-бели ће гостовати Раду на Бањици у оквиру 35 кола Линг Лонг Супер лиге Србије, које је на програму данас и сутра.

Фудбалери Црвене звезде окитили су се звањем најбољег у Србији четврту сезону заредом и доказали да су без премца у домаћим оквирима.
Остала су још четири кола до спуштања завесе на још једну успешну првенствену сезону, где су фудбалери Црвене звезде, поред освајања титуле, надомак обарања клупског рекорда по броју постигнутих голова у једној сезони, а и на добром су путу да престигну Селтик, Јувентус…када су у питању узастопне победе.
Финиш првенствене трке црвено-бели ће искористити као својеврсну припрему за финале Купа, које играју 25. Маја на стадиону ,,Рајко Митић”, када ће угостити највећег ривала, екипу Партизана.

Наредни ривал фудбалера Црвене звезде екипа Рада може се рећи већ традиционално у пролећном делу изгледа потпуно препорођено.
И даље се боре за опстанак, али је у овом тренутку то далеко боља позиција него на крају прве полусезоне, када су већ увелико били прежаљени и виђени као нови друголигаш.
Додуше, може се рећи као и за Инђију, да им Црвена звезда долази у најгорем могућем тренутку.

Грађевинари су под императивом доброг резултата у дуелу против новог-старог шампиона Црвене звезде, међутим треба бити реалан и рећи, да би све сем пораза било прворазредно изненађење и огроман резултатски подвиг за екипу Рада.

Рад је имао катастрофалан старт сезоне, у првих седам кола, имали су скор од шест пораза и само једне победе.
Да би полусезону завршили на 17 месту, са само 16 бодова, после 19 одиграних утакмица.
Међутим у другом делу сезоне, Рад почиње да игра у препознатљивом ,,пролећном стилу” који их годинама краси.
Стартна победа против Пролетера кући и реми без голова против ТСЦ-а у Бачкој Тополи били су наговештај јако добрих резултата у другом делу сезоне, где је екипа тренера Милана Милановића освојила 26 бодова у 15 утакмица и налази се на само бод од сигурне зоне, тако да ће предстојећи дуели против Звезде и Мачве на Бањици, те Радничког у Нишу и Спартака у Суботици, представљати својеврсну борбу за преживљавање у највишем рангу српског фудбала, али из далеко боље перспективе него у моменту када је спуштена завеса на јесењу полусезону.

Може се рећи да је Рад у јако доброј форми.
У последњих пет сусрета грађевинари су забележили четири победе уз само један пораз у прошлом колу од Металца у Горњем Милановцу, када је домаћин славио са 3:0, док на домаћем терену фудбалери Рада нису осетили горчину пораза још од 7. Марта, када је на Бањици славио Партизан.

Ово ће бити трећи сусрет између фудбалера Рада и Звезде у текућој сезони. Први пут је то било у 16 колу, када је шампион дочекао екипу Рада на стадиону ,,Рајко Митић” и славио са 3:0, головима Милана Павкова, те Ричмонда Боаћија и Срђана Спиридоновића који су у зимском прелазном року напустили редове шампиона.
Док је други сусрет био у осмини финала Купа Србије, где је Рад угостио Звезду која је славила резултатом 2:1, головима Срђана Спиридоновића и младог Николе Крстовића.

Треба истаћи да је Рад последњи првенствени позитиван резултат против Звезде остварио у сезони 2012/13 када су на свом стадиону ремизирали 1:1, а голове су постигли тадашњи капитен Црвене звезде, а сада помоћник тренера Дејана Станковића, Ненад Милијаш, после једанаестерца који је скривио голман грађевинара Филип Кљајић, а тачку на овај сусрет ставио је тада голобради Урош Ђурђевић.
Док су последњу победу у сусретима са Црвеном звездом, грађевинари остварили у сезони 2014/15, када су у осмини финала Купа Србије савладали црвено-беле са 1:0, голом некадашњег првотимца Црвене звезде, Славка Перовића.

Рад ове сезоне предводе бивши фудбалер Црвене звезде, неуништиви голгетер Андрија Калуђеровић, други најбољи стрелац у историји Суперлиге Србије, који је ове сезоне постигао шест погодака.
Бивши омладинац шампиона, на позајмици у Раду, Мартин Новаковић, те бивши капитен омладинаца Партизана, Саша Јовановић.

Тренер грађевинара Милановић пред овај сусрет нема кадровских проблема, па ће на мегдан Звезди моћи да изађе са најјачим саставом.

Са друге стране, фудбалери Црвене звезде, после освајања шампионске титуле, добили су слободно од тренера Дејана Станковића до Понедељка када су се вратили тренинзима.
Преостале четири утакмице у првенству представљаће својеврсну припрему за финале Купа и нема сумње да ће им црвено-бели приступити максимално озбиљно, с тим што сада имају тај луксуз да могу да се посвете имплементирању нових тактичких замисли и разигравању нових адута који би могли представљати изненађења у финалу Купа Србије, пре свих новајлије Филипа Фалка.

Пред трећи овосезонски дуел са грађевинарима, тренер Црвене звезде, Дејан Станковић је рекао:

Када се дође до једног циља сигурно да можемо да очекујемо пад концентрације, на томе ћемо радити и то нам је први задатак, јер сезона траје још месец дана. Играчи морају на прави начин да приступе обавезама, због њих самих, да не би дошли у ризик од могућих повреда, јер пад концентрације обично води таквим ситуацијама. Моја обавеза је да држимо концентрацију до последњег дана тренинга, последње утакмице и да будемо прави. Не желим опуштање, није то у нашем менталитету, на томе смо радили већ више од годину дана, да на свакој утакмици будемо они прави и приступимо као да се ради о финалу, тако ће бити и сада – истакао је Станковић.

Дотакао се Станковић и на претходног меча који су његови изабраници одиграли против Рада у осмини финала Купа Србије.

Битно је да смо победили и прошли у наредну фазу такмичења Купа Србије, волео бих да се понови тај резултат и да узмемо три бода. Куп смо играли два дана после првенствене утакмице, имали доста промена у екипи, успели смо да преокренемо, показали јак карактер и Звезда је била чврста екипа на терену, то очекујем и сутра.
Одговорио је тренер Звезде и на питање да ли ће моћи да рачуна на Александра Катаија на сутрашњем дуелу.

Катаи неће бити на располагању за сутрашњи меч.

За крај, шеф стручног штаба Црвене звезде прокоментарисао је и идеју о 12 клубова у Суперлиги Србије.

Допада ми се идеја о лиги од 12 клубова -закључио је Станковић.

Сусрет између Рада и Црвене звезде, можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт, са почетком у 18 часова и 5 минута.

Правду ће делити судијска тројка из Новог Сада на челу са главним судијом овог меча Ненадом Минаковићем , а помагаће му Светозар Живин и Милан Шутуловић  .

Повезане вести

1 comment

Aleksandar 89 мај 5, 2021 at 10:52

Idemo do pobede FK Crvena Zvezda!!!!!

Reply

Leave a Comment