Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

ККЖ Црвена звезда Комбанк се пријављује за европска такмичења

ККЖ Црвена звезда Комбанк обавештава јавност да у наредној сезони као шампион Србије жели да представља нашу земљу у ФИБА Евролиги или другом по рангу такмичењу, ФИБА Еврокупу.

О овој намери ККЖ Црвена звезда Комбанк ће обавестити Кошаркашки Савез Србије, који као наша кровна организација пријављује ФИБА клубове учеснике међународних такмичења из Републике Србије.

Сматрамо да би тиме наш први тим, који је ове сезоне био најмлађи у домаћем првенству и постао шампион државе, у коме се налази велики број репрезентативки млађих селекција Србије, имао сјајну прилику да настави да се развија и стиче велико искуство играјући међународне утакмице за добробит српске репрезентативне кошарке.

Такође, сматрамо да је време да шампион Србије поново учествује у међународним такмичењима под окриљем ФИБА у којима клубова из Србије није било годинама.

Ову могућност видимо и као лепу прилику да се Црвена звезда, као најјтрофејнији клуб на овим просторима и некадашњи првак Европе, врати на међународну кошаркашку сцену после 12 година паузе.

Повезане вести

Leave a Comment