Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

Стара дама у Београду улепшава Звездин шампионски бал

После рутинске победе у Инђији, украшене са пет голова у мрежи домаћина, фудбалери Црвене звезде у оквиру 34 кола Линг Лонг Супер лиге Србије, угостиће ,,стару даму” српског  фудбала, Војводину, предвођену некадашњим капитеном и тренером  Црвене звезде, харизматичним Ненадом Лалатовићем.

Биће ово и прва меч лопта за титулу.  Победом у овом сусрету, београдски црвено-бели би и математички обезбедили тутулу шампиона Србије, четврти пут за редом, што ниједној генерацији фудбалера Звезде није пошло за руком до сада.

Што се тиче Војводине, актуелног освајача Купа (то звање ће предати после финала које се игра 25. Маја) и ако су математички обезбедили играње у квалификацијама за Лигу Конференција која стартује овога лета, може се рећи да им баш и не цветају руже.  Поред хроничне беспарице која влада у клубу из Новог Сада, рат који букти између управе клуба и тренера Лалатовића, донео је мало слабије игре и резултате од оних на које нас је навикао Ненад Лалатовић, што је за последицу имало испадање из Купа Србије, док се у првенству предност истопила, па је Чукарички који је четврти на табели, пришао на само бод заостатка.

Војводина ове сезоне игра доста промењиво и осцилира са формом.
Што најбоље видимо у серијама када су знали да заредају по неколико победа, а онда им се деси пораз тамо где се најмање очекивао, као на пример пораз од Јавора у Ивањици, а коло пре тога савладали су Партизан у Новом Саду, затим пораз од Рада на Бањици…

У овом тренутку Војводина на наш највећи стадион долази после два везана пораза на домаћем терену, први у полуфиналу Купа од Партизана, а други, првенствени, само четири дана касније од Металца.

Комбиновао је Ненад Лалатовић у последња два меча, највише због бонус правила.
Тако да су у односу на Куп меч, против Металца од старта заиграли Мирко Топић и Дејан Зукић.
Лалатовић форсира 4-2-3-1 тактику, па је за очекивати да се Звезди супростави у следећем саставу:
На голу се усталио искусни Горан Вуклиш, последњу линију чиниће Никола Андрић, хрватски интернационалац Славко Бралић, босанскохерцеговачки репрезентативац Сишиша Саничанин и бивши бек Звезде, Стефан Ђорђевић.
Испред одбране су млади Мирко Топић и играч око кога се све врти у игри новосађана, Никола Дринчић.
Док је тројка испред њих резервисана за некадашњу перјаницу Чукаричког, Петра Бојића, те Миљана Вукадиновића и младог Дејана Зукића, док ће напад предводити Немања Човић.

Најбољи стрелци екипе су Миљан Вукадиновић са једанаест погодака и Петар Бојић са  девет.
Док је очекивано најбољи асистент, идеолог игре новосађана, Никола Дринчић.

Треба нагласити да Војводина већ пет година није освојила ни бод против Црвене звезде, тачније од 7. Маја 2016. када су победили са 3:1 на нашем највећем стадиону, головима Трујића (два пута) и Палочевића, док је за Звезду погодио Марко Грујић.
Од тада до данас Звезда је славила на свих дванаест сусрета, колико су се састајали црвено-бели из Београда и Новог Сада.

Пред овај сусрет тренер гостију Ненад Лалатовић је истакао:

– Ово је дерби кола, играју први против трећег. Сви знамо како је Звезда играла у Европи и колико доминира у нашем првенству. Знамо колико су супериорни, имају велики фонд играча, имају сјајног тренера, појединце које могу да реше меч у сваком тренутку. Ту су Иванић и Катаи, способни да једним потезом реше утакмице и у Европи, а камоли у нашем првенству. Ми сигурно не идемо у Београд са белом заставицом, јер немамо шта да изгубимо, пошто смо у позицији да смемо да допустимо да изгубимо све до краја, на шта сам посебно поносан. То се десило последњи пут такође када сам ја био тренер, када смо имали 15 бодова више од следећег иза нас на табели и ево сада када сам опет ја ту – каже Лалатовић.

Он сматра да његова екипа треба да уђе без оптерећења у овај дуел,  да играју своју игру сутра и да покушају да изненаде фаворизованог домаћина.

– Звезда јури неки рекорд, али екипа која буде боља нека победи. Увек постоје шансе, јер није Звезда непобедива. Има огромне врлине, али има и мане. Ми идемо у Београд са жељом да победимо, али неће бити лако. Звезда је у овом тренутку јако организована и моћна. Имају моћну управу и играчки кадар, али увек постоји могућност да се сваки тим на терену победи. Имају 90% врлина, али знамо и њихових 10% мана, које желимо да искористимо –закључио је Лалатовић.

Са друге стране Звезда у празничном расположењу и са одморним најјачим адутима чека Војводину и сигурни смо да фудбалери и стручни штаб нашег шампиона ништа неће препустити  случају, него ће у Четвртак дати све од себе, да већ око 21 часа славе нову, 32 по реду титулу шампиона.

Звезда је после победе у полуфиналу Купа против Радника, уписала и 21 узастопну победу у првенству.
Овај пут пала је Инђија и то убедљиво, са 5:1, уз лепу и атрактивну игру, редом су погађали Николић, Павков два пута и италијански двојац Фалко и Фалчинели.

Тренер Црвене звезде, Дејан Станковић пред овај дуел је изјавио:

– Целе године вредно радимо, трудимо се да изгледамо што боље из утакмице у утакмицу. Приближио нам се  један леп дан, једна добра права утакмица, дерби кола у Суперлиги, меч у којем можеш да испишеш историју. Ми ћемо све урадити да сутра победимо, обрадујемо наше навијаче и упишемо се у историју клуба, на томе радимо и због тога смо овде – истакао је Станковић.

Дотакао се шеф стручног штаба Црвене звезде  и екипе Војводине коју предводи некадашњи играч и тренер Црвене звезде, Ненад Лалатовић.

– Очекујем јак отпор. Војводина је по мом мишљењу изванредна екипа са Лалатовићем на челу, који је показао у сваком клубу у ком је био тренер да прави разлику, ради са огромном енергијом, не посустаје и никада се не предаје. Доста га волим и поштујем, одрасли смо заједно у Црвеној звезди, тако да Лалатовићеве екипе знају како стоје на терену и шта желе. Очекујем једну праву такмичарску утакмицу у којој морамо бити прави.

Подсетио је Звездин стратег и на чињеницу да ће црвено-бели уколико победе у сутрашњем мечу и математички обезбедити четврту узастопну титулу Суперлиге Србије.

Под притиском смо целе године, да ли ћемо сутра бити под већим или мањим притиском не знам. Звезда као клуб захтева да се доказујеш из утакмице у утакмицу, мораш да побеђујеш и будеш најбољи. Ми ка томе тежимо и то је један природан пут, као што је и сутрашња утакмица природан пут ове генерације.

Говорио је Станковић и о опоравку Страхиње Ераковића, као и о кадровској ситуацији пред сутрашњи меч.

Страхиња Ераковић се опоравља изванредено, иде све по плану и програму. На сутрашњем мечу нећу моћи да рачунам на Катаија, остали ће сви бити на располагању. Знам већ ко ће играти, наши навијачи ће то сутра видети, тако да немам дилему.

Дејан Станковић је још једном нагласио  да рекорди нису примарни циљеви његове екипе.

Сваку конференцију добијам иста питања о рекордима, то је природан пут, исписује се историја, ако се у наредним утакмицама оборе рекорди оберучке ћемо их прихватити. Међутим нама рекорди нису на првом месту, примарни циљеви су добра игра, титула, освајање купа, улазак у групну фазу европског такмичања, ако уз то дођу и рекорди радо ћемо их прихватити – закључио је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Дерби сусрет 34 кола Линг Лонг Супер лиге Србије, између Црвене звезде и Војводине можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт са почетком у 18 часова и 55 минута.

Правду ће делити, Данило Грујић из Ниша, а помагаће му Милован Ристић (Београд) и Далибор Ђурђевић (Крушевац).

ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА И ТИТУЛА…!!!

Повезане вести

Leave a Comment