Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти елиминисани у полуфиналу Купа Србије

Након Супер купа РЛК Црвена звезда остала је без још јендог трофеја у актуелној сезони. У трећем овосезонском одмеравању снага вечитих ривала, екипа Партизана 1953 остварила је и трећи тријумф па су црвено-бели рагбисти учешће у Купу Србије окончали у полуфиналу.

Р13К Партизан 1953 : РЛК Црвена звезда 32:24 (14:16)

Звезда је у 11. минуту стигла до предности преко Дениса Ченгаја. Црвено-бели су удвостручили предност есејем Вука Штрпца у 21. минуту, а потом је Милош Зоговић постигао погодак за двоцифрену предност од 10:0. Партизан је своје прве поене постигао у 25. минуту преко Ђорђа Стошића 10:4. Рагбисти Црвене звезде су затим постигли свој трећи есеј и претварање, оба су били дело Милоша Зоговића, за нову предност од 16:4. Чинило се да је Звезда на добром путу да прекине серију пораза ове сезоне, али Партизан 1953 врло брзо долази до свог другог есеја који је постигао Ђорђе Стошић, а Џавид Јашари је овај пут прецизан, па резултат гласи 16:10. Ипак, то није био и коначан резултат првог полувремена. Њега је поставио Павле Војиновић едејем у последњем минуту утакмице, 14:16 за Звезду.

У наставку Партизан је успео да већ у првом минуту другог полувремена преокрене резултат. Након одличног продора данас најбољег играча у редовима домаћих Ђорђа Стошића есеј је постигао Владимир Милутиновић. Након успешног претварања Јашарија, Партизан први пут води 20:16. Звезда је у 53. минуту остала са играчем мање, јер је Александр Ђорђевић зарадио црвени картон. И са 12 играча, црвено-бели долазе најпре до изједначења 20:20, есејем Миодрага Томића у 56. минуту. Звезда се тиме није задовољила и у 62. минуту после есеја Мирослава Селимовског поново долази до предности од 24:20. Партизан успева да преокрене резултат на 26:24 у 65. минуту. Есеј за други преокрет постигао је Стеван Стевановић. Тачку на ову занимљиву утакмицу и коначну победу, Партизану донео је Ђорђе Стошић, својим трећим есејем у 70. минуту. До краја утакмице наши рагбисти нису имали снаге за још један преокрет.

Најбољи у редовима наше екипе био је Милош Ћалић, а треба истаћи да је новајлија, шкотски интернационалац Фергус Симпсон оставио добар утисак и јасно је да ће у наредном периоду сигурно представљати значајно појачање за нашу екипу.

Стадион: Спортски центар „Инге“
Судија: Ђорђе Дивић
Помоћне судије: Јасмин Бибић (Београд); Љиљана Бајић (Београд)
Жути картони: Александар Ђорђевић 33` (РЛК Црвена звезда); Александар Павловић 33` (Р13К Партизан 1953)
Црвени картон: Александар Ђорђевић 53` (РЛК Црвена звезда)
Поени за Р13К Партизан 1953: 6 есеја – Ђорђе Стошић 25`, 37` и 70`, Павле Војиновић 40`, Владимир Милутиновић 41`, Стеван Стевановић 65`. Голови: Џавид Јашари 4/6.
Поени за РЛК Црвена звезда: есеја – Денис Ченгај 11`, Вук Штрбац 21`, Милош Зоговић 30`, Миодраг Томић 56`, Мирослав Селимовски 62`. Голови: Милош Зоговић 2/5
Р13К Партизан 1953: Драган Јанковић, Павле Војиновић, Томислав Стојиљковић, Александар Павловић, Немања Манојловић, Стеван Стевановић, Џавид Јашари, Ђорђе Крњета, Ђорђе Стошић, Велибор Карановић, Денис Бибић, Енис Бибић, Владимир Милутиновић.
Резерве: Владо Кушић, Михаило илић, Страхиња Стоиљковић, Дарио Абидиновић
РЛК Црвена звезда: Милош Зоговић, Миодраг Селимовски, Денси Ченгај, Миодраг Томић, Никола Младеновић, Александар Ђорђевић, Фергус Симпсон, Ненад Жујић, Владислав Дедић, Марко Шатев, Никола Ђурић, Балша Жарковић, Стефан Недељковић
Резерве: Вук Штрбац, Доротеј Дадо Арнолд, Милош Чалић, Марко Јевђић.

(извор/фото: ragbiligesrbije.rs)

Повезане вести

Leave a Comment