Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Филипо Фалко – право појачање

Убедљиво је Црвена звезда савладала Инђију на гостујућем терену резултатом 5:1, а Филипо Фалко који је постигао један погодак био је нерешива ,,енигма“ одбране зелено-белих и показао о каквом се играчу ради.

Несумњиво је да је италијански крилни нападач био један од најбољих појединаца на терену, о чему сведочи и статистичка платформа ИнСтат и индекс 318 који је ,,зарадио“ за 63 минута на мечу, а који би сигурно био и већи да је Италијан одиграо читаву утакмицу. Упркос томе што га је корона вирус одвојио од терена одређени временски период и донекле успорио демонстрацију квалитета Фалка у Звездином дресу, брзоноги дриблер се све више намеће Дејану Станковићу и показује колико је важан играч за наш тим.

Да је Фалко био прави „мађионичар на терену“ показује одлична пас игра. Имао је 21 тачно од 25 додавања, од чега су два била у казнени простор. Одлично је била сарадња на италијанској вези (Филипо Фалко – Дијего Фалћинели), као и са другим нападачем наше екипе Миланом Павковим.

Упркос његовој крхкој гађи и висини, показао се као врло стабилан, а о томе сведочи и надимак који је добио у Италији (,,Меси из Салента“). Фалко је изашао као победник из осам од 10 дуела, офанзивних и дефанзивних. Одличан је био и са лоптом, а то показује максимална успешност у дриблингу (3 од 3). Када је лопта у његовим ногама делује као да је немогуће да је било ко одузме.

Да је десна страна терена одлично сарађивала показује акција са Миланом Гајићем, када је врхунски примирио дугачку лопту коју му је послао Славољуб Срнић, а онда је дуплим пасом са нашим десним беком избацио целу одбрану и ,,из колена“ постигао маестралан погодак. Двојац по десној страни је деловао одлично, а чак осам пута су разменили лопту.

Фалко је једино против ИМТ-а имао већи индекс корисности, али је утисак да све боље игра и да ће бити један од најважнијих фудбалера нашег тима наредне сезоне.

The post Филипо Фалко – право појачање appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE апр 26, 2021 at 23:16

PA NARAVNO DA JE MAJSTOR FUDBALA..REKAO SAM POSLE PRVE TEKME DA JE EXTRA IGRAČ I DA JE PRAVO POJACANJE..ZA 63MIN ODIGRA,PREDRIBLAO I NAMESTI NEGO JADNI NIKOLIĆ ZA DVE GODINA IGRANJA NON-STOP..RAZLIKA JE PLANETARNA KOLIKA JE NEZNALICA NIKOLIĆ

Reply
Звездаш апр 27, 2021 at 09:25

Све је то тачно друже што си написао. Међутим, Инђија је најслабији тим у лиги (чак је и Фалшинели коначно неком дао гол). Фалко, несумњиво, има квалитет, али очекујем ту потврду у финалу против пакистанске секте.

Reply

Leave a Comment