Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Вечити дерби у четвртфиналу плеј-офа

Утакмицама 18. кола окончан је лигашки део овосезонске ватерполо Супер лиге Србије. Ову фазу такмичења црвено-бели су окончали убедљивим тријумфом над екипом Старог Града коју су савладали на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ резултатом 21:5 и сада могу да почну припреме за најважнији део сезоне, плеј-оф.

Као што смо након сусрета против Старог Града и најавили, пулени тренера Александра Филиповића лигашки део сезоне окончали су на трећој позицији са скором од 13 победа, два ремија и три пораза, па самим тим први противник у предстојећем доигравању биће шестопласирана екипа на табели. С`обзиром да је о носиоцу шестог места на суперлигашкој табели одлучивао дуел у Нишу у којем су се састали домаћи Наис и новосадска Војводина и у којем је екипа из Новог Сада очекивано славила резултатом 8:3, противник Црвене звезде и четвртфиналу плеј-офа биће екипа вечитог ривала Партизана.

Црно-бели су у претходних 18 лигашких мечева остварили по девет победа и пораза. Наши ватерполисти су у оба лигашка меча славили резултатима 12:9 и 11:8, у оквиру националног купа Црвена звезда је такође била успешнија резултатом 9:7, а идентичан исход био је и у оквиру Регионалне лиге. Из свега наведеног потпуно је јасно да су црвено-бели апсолутни фаворити и све сем пласмана нашег клуба у полуфинале плеј-офа представљало би прворазредну сензацију.

– Коначна табела Супер лиге Србије за ватерполисте:
1. КВК Раднички (Крагујевац) 51
2. Нови Београд 11. април (Београд) 43
3. БВК Црвена звезда (Београд) 41
4. ВК Шабац (Шабац) 40
5. Војводина (Нови Сад) 30
6. Партизан (Београд) 27
7. Земун (Земун) 16
8. Наис (Ниш) 11
9. Стари Град (Београд) 5
10. Бањица (Београд) 1

– Парови четвртфинала плеј-офа:
КВК Раднички (Крагујевац) – Наис (Ниш)
Нови Београд 11. април (Београд) – Земун (Земун)
БВК Црвена звезда (Београд) – Партизан (Београд)
ВК Шабац (Шабац) – Војводина (Нови Сад)

Повезане вести

Leave a Comment