Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуМлађе категоријеНајновијеТрансфериФудбал

Млади фудбалер панчевачког Железничара близу преласка на Маракану

Како преноси „Mozzartsport“ Црвена звезда би у данима пред нама могла да доведе појачање које ће суштински представљати залог за будућност. У питању је Петар Станић актуелни фудбалер панчевачког Железничара који се ове сезоне такмичи у Првој лиги Србије.

Станић је рођен 14. августа 2001. године. У питању је поливалентни фудбалер који углавном наступа у везном реду, али је употребљив и на обе крилне позиције. Члан Железничара постао је претходне 2020. године, а стигао је из другог панчевачког лигаша, екипе Динама. У актуелној сезони чак 20 пута нашао се у стартних једанаест, а још четири пута је у игру ушао са клупе. До сада се и пет пута уписао у листу стрелаца.

Добри познаваоци прволигашког фудбала истичу да Станић неодољиво подсећа на репрезентативца наше земље и актуелног члана римског Лација Сергеја Милинковића-Савића. Красе га дуг корак, снажан и прецизан ударац, луцидност паса, а веома је јак и у дуелу и на лопти. Самим тим не чуди да су се за њега већ распитивали и инострани клубови, а најзаинтересованији да ангажује младог фудбалера био је хрватски Осијек који је био спреман и да плати обештећење у износу од 100.000 евра, али је Станићева велика жеља да заигра на београдској Маракани, па о евентуалној селидби у град на обали Драве није било ни речи.

Уколико до овог трансфера дође очекује се да би Станић имао прилике да се покаже у црвено-белом дресу пошто би у сезони 2021/22 наступао као један од обавезне дојице фудбалера млађих од 21. године.

Повезане вести

Leave a Comment