Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Борба за прстен креће 3. маја

Утакмицом у задарској дворани „Крешимир Ћосић“ (понедељак 26. април) кошаркаши Црвене звезде мтс завршиће лигашки део регионалне АБА ј.т.д. лиге. Са резултатског аспекта све је јасно. Победа над екипом Вељка Мршића доноси црвено-белима позицију број „1“ пред старт плеј-офа што самим тим значи предност домаћег терена и у полуфиналном одмеравању снага, али и у евентуалној финалној серији.

Први сусрет полуфиналне серије биће одигран 3. маја у београдском храму кошарке, дворани „Александар Николић“, а мечеви последњег кола одлучиће да ли ће на мегдан екипи тренера Дејана Радоњићу изаћи Игокеа, Морнар, или Цедевита Олимпија. Како је планирано други меч у серији заказан је за 7. мај, а уколико о финалисти буде одлучивала мајсторица, тај сусрет ће бити одигран у Београду 11. маја.

Иначе, АБА ј.т.д. лига је већ објавила и распоред финалне серије. Борба за трофеј креће 15. маја, а мечеви ће бити играни још 17. и 21. дана месеца маја. Уколико након три меча не буде познат шампион Јадрана за сезону 2020/21 додатни сусрети одиграће се још 23. и 27. маја.
Треба напоменути да уколико обе полуфиналне серије буду окончане након два сусрета, финале АБА лиге креће већ 11. маја, а термини одигравања осталих мечева су 13. и 17. мај, а ако буде потребе у оптицају су још 19. и 23.

За крај морамо напоменути да ће шампион регионалне кошаркашке лиге и наредне сезоне имати проходност у елитно кошаркашко такмичење Евролигу.

Повезане вести

1 comment

Aleksandar 89 апр 25, 2021 at 00:11

Idemo do Trofeja!!!!!

Reply

Leave a Comment