Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Mihajlović potpisao, pa pogodio

Vlada Bogdanović

U prvom kolu ponovo pokrenute lige drugih timova fudbaleri Crvene zvezde i Rada remizirali su u utorak na Banjici – 1:1 (0:1). Naša ekipa povela je u prvom poluvremenu golom Danijela Mihajlovića, koji je nekoliko sati pre ovog duela potpisao ugovor sa Zvezdom. U nastavku meča domaćin je uspeo da izjednači – efikasan je bio Malbašić.

Šef struke Zvezdinog B tima odlučio se za sastav: Bajković, Mikić, Mihajlović, Srećković, Reljić, Bogdanović, Binić, Lazović, Jeremić, Perović, Jevtić. U drugom poluvremenu šansu su dobili i Caković, Despotović, M. Nikolić, Blažić, Rogač i Mijović.

Zvezda je potpuno dominirala u prvom poluvremenu. Većinu napada je sprovodila po desnoj strani, koja je bila enigma za protivničku odbranu. I pored toga prvi su zapretili fudbaleri Rada, ali na visini zadatka bio je Bajković. Zvezdi se inicijativa isplatila pred kraj prvog dela igre. U kaznenom prostoru oboren je Perović, Jeremić je šutirao penal, a Borjan odbranio. Ipak lopta se odbila i došla do novajlije Mihajlovića, koji je bio nepogrešiv.

Odmah na početku drugog poluvremena uspeo je Rad da poravna rezultat. Akciju koja i nije previše obećavala uspešno je završio Malbašić. Do kraja meča pokušao je u više navrata naš B tim da dođe do pobede. Međutim, ti udarci Perovića, Bogdanovića i Despotovića završavali su uglavnom pored ili preko gola.

U drugom kolu (igra se narednog utorka) naša ekipa dočekuje Čukarički.

Najveći utisak ovog prvog meča lige drugih timova je gol Danijela Mihajlovića. U razmaku od nekoliko sati potpisati ugovor sa klubom i onda za isti dati gol zvuči skoro kao za rubriku verovali ili ne.

„Zaista neverovatno. Presrećan sam. Drago mi je što sam odmah zaigrao i odlična stvar je što je pokrenuta ova liga, jer će tako igrači koji su u drugom planu takođe biti u takmičarskom ritmu. Nadam se da je ovaj meč samo uvod u moje dobre partije. Kao i svi Zvezdaši verujem da ćemo u ovoj sezoni osvojiti duplu krunu,“ rekao je posle meča Danijel Mihajlović.

Повезане вести