Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда у Инђији у предворју нове титуле

После победе над Радником у полуфиналу Купа Србије, црвено-бели се враћају обавезама у националном шампионату.
Прва у низу екипа са којима ће Звезда да одмери снаге, биће екипа Инђије, која ће угостити фудбалере нашег шампиона у 33 колу Линг Лонг Супер лиге Србије.

Верујемо да црвено-бели неће ништа препустити случају, поготово после опомене у Куп сусрету против Радника из Сурдулице и да ће како у овом, тако и у следећем колу запети из све снаге, да и математички осигурају шампионске почасти.

Инђија ове сезоне игра јако промењиво, од очаја до сјаја и назад и ако су везали четири утакмице без пораза у последња четири кола и освојили осам бодова , очекује их грчевита борба за опстанак и може се рећи да им Звезда долази у незгодном тренутку.

Ако погледамо претходне дуеле ова два клуба, можемо да закључимо да је Инђија једна од ретких екипа које су знале да намуче Звезду, чак и да откину бодове шампиону као што су то учинили пре годину дана када су такође угостили Звезду и одиграли нерешено 1:1.

Последњи дуел одигран је у јесењем делу првенства, где су црвено-бели после фантастичне победе против Гента у Лиги Европе угостили Инђију на стадиону ,,Рајко Митић”.
Инђијци су знали да су играчи Звезде физички и емотивно испражњени и у томе су тражили своју шансу.
На руку им је ишла и магла која се те вечери спустила изнад нашег највећег стадиона.
Звезда је рано повела голом Дијега Фалчинелија на асистенцију младог Гаврића, међутим Инђијци су до краја полувремена изједначили после једне несмотрене реакције Страхиње Ераковића. Да би од 64 минута потпуно преокренули резултат у своју корист, другим голом Нешковића на овом сусрету.
Међутим, радост је кратко трајала, десетак минута касније Александар Катаи је поравнао резултат са беле тачке, да би у смирај овог меча у 85 минуту, Дијего Фалчинели, фантастичним голом, својим другим на овом мечу, поставио коначан резултат.

У прошлом колу Инђија је гостовала Металцу у Горњем Милановцу, наступивши у следећем саставу:
Јовичић-Цуцин, Крнета, Јовановић, Протић- Шкорић, Ђурић-Бастајић, Алексић, Нешковић-Димитров.
И поред добре игре, може се рећи и зрелијих прилика које је имала екипа Инђије, мреже су мировале свих деведесет минута.

Треба напоменути да највећа опасност прети од Небојше Бастајића, који је ове сезоне постигао седам голова и два пута асистирао.
А ту је и Михајло Нешковић који је у претходном дуелу ове две екипе био јако инспирисан.

Тренер Инђије је добро познато лице свим љубитељима нашег фудбала, а то је бивши фудбалер Црвене звезде, Горан Милојевић, који је пред овај дуел нагласио:

-Ми тренирамо за сваког ривала. Долази нам актуелни шампион. То је сама утакмица по себи, мотив нашим играчима. Наш је план да одрадимо утакмицу, да одиграмо у ритму у којем смо одиграли и ова четири кола од када сам ја дошао у клуб, да пружимо наш максимум у датом тренутку.
Да одиграмо једну лепу, такмичарску утакмицу против Црвене звезде и да се спремамо за осталих пет кола.-

Са друге стране Црвена звезда, после победе у полуфиналу Купа Србије над Радником из Сурдулице, долази у Инђију са јасним циљем, а то су три бода.
Уз надамо се лепршаву и ефикасну игру.

Тренер Звезде, Дејан Станковић је истакао: 

Претходни пут када смо играли против Инђије на њиховом терену било је 1:1, у купу 2:1.
Једноставно некада се дешава да ти противник мало више не лежи и имаш више проблема. Још увек математички нисмо обезбедили титулу, тако да наш циљ остаје исти. Волим када имамо тешке ситуације, тешке утакмице и противнике јер у таквим мечевима само можемо да порастемо као екипа и ништа друго –

Осврнуо се Станковић и на кадровску ситуацију:

– Скоро сви играчи су на располагању, Саного ће због картона морати да прескочи овај меч.
Видећемо још, има доста играча који су играли много утакмица. Имамо још данашњи тренинг и онда ћемо одлучити ко ће почети утакмицу.

Говорио је шеф стручног штаба црвено-белих и атмосфери која влада у екипама пред меч 33. кола Суперлиге Србије.

Не знам колико су растерећени. Мислим да се они боре за опстанак ако не грешим, њихова позиција на табели говори да имају чему да се надају, из тог разлога не знам да ли ће бити опуштени. Међутим то не мења ништа код нас, ми анализирамо противника, а не њихову ситуацију на табели и да ли ће бити опуштени. Поштујемо сваког противника и идемо на победу.

Дејан Станковић је одговорио и на питање да ли ће играчи из омладинског погона имати већу минутажу до краја сезоне.

Имамо у тиму бонус играче који тренирају и раде са нама, у овом тренутку не, видећемо за следећу годину.

И додао да су му као и пред сваку утакмицу најбитнија три бода, а не гол разлика.

Били бисмо задовољни са 1:0 и три бода. Много пута сам рекао да не може свака утакмица да се добије са три, четири или пет голова разлике, то није реално. Некад је довољна једна коректна, добра, такмичарска утакмица са 1:0 и три бода, јер ми тежимо ка циљу, а то је титула. Начин на који ћемо стићи до циља ми није толико битан. Као што сам често говорио ако морам да бирам између прелепе игре у утакмици коју ћемо да изгубимо или једне коректне, добре, тешка утакмицу из које ћемо изаћи као победници, увек ћу одабрати ово друго.-закључио је Станковић.

Правду ће делити судијска тројка из Београда на челу са Срђаном Јовановићем, а помагаће му Урош Стојковић и Милан Михајловић

Директан пренос меча између Инђије и Црвене звезде можете да пратите на првом каналу телевизије Аренаспорт са почетком у 17 часова.

Повезане вести

Leave a Comment