Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Црвено-бели инат

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу Радника после преокрета у оквиру 32. кола Суперлиге Србије (2:1), међутим то није први пут да су црвено-бели успели да преокрену резултат у пролећном делу сезоне и стигну до победе.

 

Од почетка другог дела сезоне изабраници Дејана Станковића у пет утакмица су били у ситуацији да морају да преокрену резултат како би стигли до победе. Управо у тим моментима је на површину излазио добро познати инат првотимаца нашег клуба који су у из свих пет дуела изашли као побединици, а последњи такав изазов био је против екипе Радника. Црвено-бели током читаве сезоне показују да су „гладни“ победа, као и да желе да до краја првенства забележе све тријумфе, што довољно говори о карактеристикама овог тима, који има изражен победнички менталитет.

Током пролећног дела сезоне играчи нашег клуба преокренули су резултат против Спартака, Вождовца, Младости, Јавора и Радника. Већ у уводим утакмицама другог дела сезоне црвено-бели су показали како се бори за клуб до последњег судијског звиждука. Изабраници Дејана Станковића су на утакмици против Спартака имали гол заостатка све до 81. минута, а онда су на сцену ступили Иванић и Саного који су се уписали у листу стрелаца и донели нашем тиму три бода. Следећи тест који су наши играчи успешно прошли био је против Вождовца. Постигли су домаћини гол за рано вођство, али је у 30. минуту 27. кола Суперлиге Србије Ел Фарду Бен започео преокрет који је завршен голеадом нашег тима, а у листу стрелаца уписали су се и Иванић, Гаврић и Вукановић.

Следеће коло била је нова прилика за изабранике Дејана Станковића да потврде Звездину моћ преокрета. Играло се 28. коло националног првенства, а екипа Младости из Лучана је успела да стигне до предности у 34. минуту, међутим њихова радост због вођства утихнула је пет минута касније, а управо за то се побринуо Немања Милуновић. До краја првог полувремена голове су постигли Канга и Павков, а тачку на овај дуел је ставио Николић који је потврдио Звездину убедљиву победу у 51. минуту меча.

Четири дана после одиграног 164. вечитог дербија и победе нашег тима изабраници Дејана Станковића одиграли су утакмицу против екипе Јавора, која је у уводним минутима меча стигла до предности. Међутим црвено-бели ни у једном тренутку нису клонули духом и „петардом“ у Ивањици су стигли до преокрета и потврде веома битне победе у вечитом дербију. Победу Црвеној звезди у том мечу донели су Катаи, који је два пута затресао мрежу Јавора, Милуновић, Бен и Фалко. Последњи у низу фантастичних преокрета био је меч против Радника када су после почетне предности Сурдуличана, Саного и Иванић били на висини задатка и довели свој тим до још једне победе у домаћем првенству ове сезоне.

Фудбалери Црвене звезде и у јесењем делу сезоне су били на врхунском нивоу када је било потребно показати карактер, издржати притисак и изаћи као победник. Прва утакмица коју су преокренули црвено-бели била је против Инђије одиграна 8. новембра. Изабраници Дејана Станковића повели су преко Фалћинелија, међутим то није обесхрабрило играче Инђије који су постигли два гола и преокренули резултат. У тим моментима је прорадио добро познати звездашки инат, а Катаи и Фалћинели су се побринули да црвено-бели славе и на овом мечу.

Следећи подвиг црвено-белих био је у шеснаестини финала Купа Србије, када су за свега 15 минута анулирали предност Златибора и постигли четири гола, а Иванић, Вукановић, Панков и Радуловић срушили снове екипе Златибора о пласману у наредну фазу такмичења. Играла се осмина финала Купа Србије, а изабраници Дејана Станковића су били на још једном озбиљном испиту. Овог пута фудбалери Рада су успели да постигну водећи гол, али су се наши момци врло брзо вратили на прави пут и головима Спиридоновића и Крстовића пласирали у четвртфинале Купа Србије.

Црвено-беле већ у среду очекује следећи изазов, а као и у 32. колу Суперлиге противник у полуфиналу Купа Србије биће екипа Радника. Верујемо да потребе за преокретом неће бити, а уколико изабраници Дејана Станковића наиђу на овакву препреку не сумњамо да ће се са њом успешно изборити као што су то чинили од почетка сезоне 2020/2021.

Повезане вести

Leave a Comment