Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Јуниорке савладале Радивој Кораћ првог дана финалног турнира

Јуниорска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк првог дана финалног турнира лиге Београда била је успешнија од вршњакиња из екипе Радивој Кораћ, у хали “Баскет Сити”, 85-82.

У првом мечу Арт Баскет је савладао резултатом 65-58 КЖК Партизан 1953, екипу која је сутра противник црвено-белим девојкама.

Током целог меча Црвена звезда је имала предност, у већем делу двоцифрену, коју је Радивој Кораћ успео да спусти у финишу и уведе меч у нешто неизвеснији ток. У првом полувремену црвено-беле су апсолутно диктирале темпо, контролисале утакмицу и играле сјајно. У прилог одличној кошарци коју су демонстрирале изабранице Немање Планојевића иде и 58 поена за 20 минута, уз 24 поена Марије Авлијаш. Покретачка снага Радивој Кораћа била је Невена Росић, која је у првој четвртини убацила 11 од 18 поена своје екипе.

Звезда је прву деоницу решила у своју корист 27-18, да би у другој четвртини приказала нападачку рапсодију и убацила 31 поен. Јована Спасовски је била веома расположена у оба правца. Од велике помоћи је била и добра одбрана црвено-белих којом су зауставиле Невену Росић, па су на полувреме отишле са 19 поена разлике, 39-58. Марија Авлијаш је убацила 17 поена у другој четвртини, половину својих поена на мечу.

У другом полувремену утакмица је отишла у другом смеру. Радивој Кораћ је убацио четири тројке у трећем кварталу, три је везала Ања Тасић, па је пред последњих десет минута семафор приказивао резултат 59-70 за Звезду.

У последњем кварталу, Ањи Тасић се придружила Јована Боричић, Радивој Кораћ је пришао на пет поена минуса пет минута пре краја, али су Тамара Чорто тројком, а затим и Марија Авлијаш полагањем у мини серији вратили Звезди двоцифрену разлику и преломили сусрет, 71-81. До краја у пенал завршници Звезда је била сигурна, Радивој Кораћ је имао више прилика али није искористио три слободна бацања, а Марија Авлијаш је била сигурне руке. Јована Боричић је поставила коначних 82-85.

Марија Авлијаш је убацила 34 поена, Јована Спасовски 19, Тамара Чорто 14, Дуња Зечевић 10 поена.

Другог дана финалног турнира сусрешће се Радивој Кораћ – Арт Баскет и КЖК Партизан 1953 – Црвена звезда.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Марковић, Рунић 2, Чорто 14, Кецман 2, Васиљевић 4, Зечевић 10, Ивановић, Спасовски 19, Авлијаш 34, Милановић 2, Вуловић, Ромчевић. Тренер: Немања Планојевић

 

Повезане вести

Leave a Comment