Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

У сусрет противнику-Радник из Сурдулице

У оквиру 32 кола Линг Лонг Супер лиге Србије, фудбалери нашег шампиона сутра од 19 часова на стадиону ,,Рајко Митић”, угостиће најпријатније изненађење шампионата Србије, екипу Радника из Сурдулице.

Ово ће бити 14 дуел ове две екипе и треба истаћи да Радник још није осетио како изгледа узети бодове против нашег најтрофејнијег клуба, с обиром да су сви претходни дуели завршени победом Звезде, уз импресивну гол разлику 50:5.

Последњи пут, сутрашњи ривали, састали су се у јесењем делу шампионата, у Сурдулици, када је Црвена звезда славила са 4:1, головима Жељка Гаврића, Ел Фарду Бена, Гелора Канге и Алексе Вукановића, док је почасни погодак за Радник, постигао Евген Павлов који је у зимском прелазном року напустио екипу Радника и појачао Шахтјор Караганди из Казахстана .

Црвено-бели су у фантастичној форми и једина су екипа без пораза у нашем шампионату.
Тренутно се налазе у серији од 19 узастопних тријумфа, од укупно 29, колико су их остварили у овој сезони, уз два ремија, док је гол разлика 88:14.
У претходном колу, наш шампион је славио убедљиво са 5:1, на традиционално незгодном гостовању у граду крај Моравице.
Стрелци су били јако расположени, два пута је погађао Александар Катаи, по једном су се у стрелце уписали Немања Милуновић, Ел Фарду Бен, док је најзвучније зимско појачање шампиона, Филипо Фалко уписао свој првенац у шампионату Србије.

У најави ове утакмице тренер Црвене звезде Дејан Станковић је изјавио да неће калкулисати, него да ће извести најјачи састав и јурити нову победу.

Не бих био задовољан ремијем у првенству, нема разлога да играмо на нерешен резултат, никада нисмо ни ишли на реми од како сам ја овде. Не би се ни момци сложили са мном да се иде на реми, не знам зашто би се ишло.
Идемо сутра на победу, изаћи ће најјачи састав, нема разлога да било кога одмарамо и било шта калкулишемо.
Годину дана играмо у ритму Недеља-Среда, тако да су момци навикли и стопостотно су спремни, фокусирани и концентрисани. Идемо на победу и сутра и у Среду, нама су циљеви јасни.– нагласио  је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Што се тиче Радника из Сурдулице, они на двомеч у Београд долазе после пораза који су доживели од Металца на свом терену, у Сурдулици, где су гости славили са 2:1.
И поред тог пораза, Радник је најпријатније изненађење ове сезоне.
Од екипе којој су стручњаци на почетку првенства предвиђали борбу за опстанак, дошли су до петог места, за шта највише заслуга има бивши дефанзивац и тренер омладинаца нашег најтрофејнијег клуба, Славољуб Ђорђевић.
Он је пред овај двомеч истакао да у Београд долазе без беле заставе и да ће се трудити да искористе сваку прилику која им се укаже, да угрозе ривала.

Играмо против тима који је убедљиво први на табели. Покушаћемо да одиграмо што боље и направимо позитиван утисак. Сваку шансу која нам се буде указала искористићемо да узмемо бодове, а ако не, честитаћемо.
Отежавајуће околности јесу да кроз три дана играмо поново са њима на њиховом терену, зато имам додатни проблем око састава тима и одмора играча. Ипак ћемо се потрудити да обе утакмице одиграмо што боље и припремамо се за даљи наставак првенства “ -истакао је Ђорђевић .

Треба напоменути да за Радник наступа и најбољи стрелац Линг Лонг Супер лиге Србије, Милан Макарић, који је ове сезоне постигао 20 погодака и биће занимљиво видети како ће се снаћи против најбољег тима нашег првенства.
Окосницу Радниковог тима чине голман Иван Костић, штопери Никола Радмановац и бивши омладинац Црвене звезде, Ранко Јокић.
Кључеви везног реда су у рукама некадашњег првотимца Црвене звезде Филипа Баиновића, док по крилима делују македонски интернационалци Зоран Даноски и бивши омладинац Партизана, Никола Богдановски.
У нападу је неприкосновен, најбољи играч тима Милан Макарић.
Треба напоменути да ће Радник бити лишен помоћи, бившег бека Црвене звезде, искусног Предрага Ђорђевића, који је повређен.

Главни судија меча биће Станко Остраћанин из Краљева, а помагаће му Павле Пипер (Чачак) и Срђан Минић (Рача).

Директан пренос дуела са нашег највећег стадиона, између Црвене звезде и Радника из Сурдулице, можете да пратите на телевизији Аренаспорт, са почетком у 19 часова.

Повезане вести

Leave a Comment