Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОдбојка

ОК Црвена звезда и Завод за спорт и медицину спорта потписали уговор о пословно-техничкој сарадњи

Одбојкашки клуб Црвена звезда и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије потписали су данас уговор о пословно-техничкој сарадњи.

Уговор су у Центру Завода на Кошутњаку потписали господин Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и господин Никола Росић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Уз тестирања и коришћењњ свих капацитета реномиране институције и једине специјализоване установе чије су примарне области спорт и медицина спорта сарадња ће спортистима ОК Црвена звезда омогућити и бесплатна пцр тестирања.

Значи много за ОК Црвена звезда то што ће Завод за спорт и медицину спорта водити бригу о нашим најмлађим спортистима и нашим сениорима. Као репрезентативац сам провео скоро 20 година у Заводу, који ми је сваке године помагао да унапредим себе. Сматрам да је веома значајан корак то што ће се управо Завод бринути о нашим најмлађима, одбојкашима и одбојкашицама првог тима, истакао је Никола Росић приликом потписавања уговора.

Истраживања Завода за спорт и медицину спорта су права ризница драгоцених података за креирање највиших достигнућа у врхунском спорту.

Као што сам и ја од почетка своје каријере пратио свој развојни пут, тако сматрам да ће Завод управо томе допринети, да наши спортисти на најбољи могући начин омогуће себи да на психолошком, здравственом, и на физичком плану, напредују из године у годину.

Господин Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта, честитао је новом генералном директору ОК Црвена звезда Николи Росићу на именовању.

Желим овом приликом да честитам Николи Росићу на именовању. Видим да је на правом путу, видим да ће његов пут, као и његова каријера, ићи узлазном путањом. То му желим од срца, и имаће подршку и помоћ нас као институције која води рачуна о врхунским спортистима. Као што је Никола и рекао, ова сарадња даје могућност свим спортистима ОК Црвена звезда да буду здравствено, психолошки и моторички тестирани овде, у институцији која је реномирана и заслужна за све медаље наших врхунских спортиста.

Потписивање уговора са Заводом за спорт и медицину спорта један је од првих потеза у креирању система и омогућавању најбољих услова.

Потписали смо и уговоре са тренерима мушке и женске екипе, то је био неминован потез, да бисмо уз струку оформили и мишљење о појачањима, која су нам потребна како бисмо остварили наше циљеве и амбиције у наредној сезони.

Генерални директор Црвене звезде истакао је значај и приоритет млађих категорија.

Наш приоритет и циљ, којем ће Завод за спорт и медицину спорта много допринети, јесте да вратимо млађе категорије. Да Црвена звезда буде препознатљива и у Србији и у иностранству као неко ко има најбољи систем млађих категорија. Да из здравих корена, здраве основе, будемо једног дана шампионски клуб.

 

Повезане вести

Leave a Comment