Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатФудбал

Kradu li „braća“ Ožegovića?

Ognjen Ožegović

Kako prenose pojedini današnji mediji, skauti bratskog nam kluba Olimpijakosa u svojim notesima  imaju i talentovanog napadača našeg kluba, Ognjena Ožegovića.

16-togodišnji napadač, koji je visok 180 santimetara i težak 69 kilograma, je izrazito ubojit strelac u mlađim kategorijama Crvene zvezde, u kojima redovno trese mreže svih rivala, kao i u dresu reprezentacije.

Direktor omladinske škole Ratko Dostanić istakao je da u slučaju da Olimpijakos poželi Ožegovića, koji ima stipendisjki ugovor sa Zvezdom, može bez problema da ga odvede.

„Sve su to verovatno tračevi i gluposti, pa ne bi trebalo da ih komentarišem. Ipak, reći ću da mi u Zvezdi ne možemo nikome da zabranimo da gleda naše igrače i raspituje se za njih. Čim je dečko u Zvezdi, znači da ima kvalitet. Cela njegova generacija je odlična, pored njega imamo još šestoricu vrhunskih talenata. Mi ćemo shodno svim mehanizmima koje imamo pokušati da sprečimo otimanje naše dece. Ipak, propisi FIFA su takvi kakvi su. Naime, ukoliko neki klub pronađe posao i stan roditeljima nekog našeg deteta, a ono nema profesionalni ugovor, mi smo nemoćni da sprečimo takav transfer. Džabe što smo ulagali u njega i školovali ga.“

Ožegović je u avgustu, na medjunarodnom kadetskom turniru u Badnjevcu „Trofej Srbije 2010“, u drugom kolu protiv Grčke postigao dva gola za pobedu naše selekcije od 3:0.

Grčki klub je pre par godina u svoje redove iz naših mlađih kategorija odveo Kovačevića i Đuričića. Kovačević se ipak vratio na Maraknu, i trenutno se „kali“ u Sopotu, dok je Đuričić u Holandiji.

Braćo Grci, nemojmo se više tako „igrati“.

Повезане вести