Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (Јавор-Звезда): Катаијева магија, а Илузионистине оцене

ЈАВОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:5

Оцене играча

Црвена звезда је јуче остварила једну од најубедљивијих победа у својој историји, када говоримо о гостовањима Јавору. Пет постигнутих голова једној чврстој екипи за сваку су похвалу, а комплетан извештај са утакмице можете прочитати овде. У овом тексту ћемо се бавити оценама самих актера утакмице (када говоримо о нашем тиму), а у томе нам је помогао члан нашег форума – Илузиониста.

Борјан (6) – Тешко је оценити доброг голмана кад на онакав начин прими гол, али нема старих заслуга. Оцена је само за Јавор, па ћу похвалити реакцију после примљеног гола, нарочито оно истрчавање где је показао да се концетрација вратила на максимум и да врло добро прати и чита игру. Оцена би била и већа да није било оправдано добијеног жутог картона.

Гајић (6,5) – У нападу без учинка али није изостајало убацивање. Кад год се креирао напад, Гајић се нудио као опција и то је за мене велики посао. Кад ваш тим да пет голова, а ви немате конкретан допринос – мора се споменути да итекако велики допринос доноси споменуто убацивање. У одбрани слабије, али опет одрађен посао.

Панков (6) – Доста спорних дуела. Обратио сам пажњу и могу рећи да је Панков у тим ситуацијама веома добро реаговао. У одбрани утисак је сличан као за Гајића, само што је имао пуно више посла од нашег десног бека. На оцену су утицали и неки неспоразуми са Борјаном, а похвално је што је био смирен.

Милуновић (7) – Утисак је да је био за нијансу најсигурнији бедем одбране, постигао гол после ког су сви били сигурнији у три бода.

Родић (6,5) –  Да није било несретног гола који је примљен са његове стране, рекло би се да је одрадио посао. Како више примљених голова није било, утисак да је свој посао обавио без великог трошења. У напад се није убацивао осим кад је био учесник акције, а на крају је био и асистент.

Петровић (6,5) – Утисак је да је превелики посао добио позиционирањем иза Иванића и Канге, или испред одбране. Утисак је, такође, и да му је тешко разумети улогу, јер се вероватно још увек учи. Реално гледано, његов меч против Јавора је добар, али не делује као да напредује, фале му смиреност, паметни фаулови, читање игре и кретња. Добре ствари: борбен, пас солидан, добри покушаји са шутем иако нису били успешни, пуно трчи, велика жеља.

Канга (7) – Приступ Габонца и жеља су му били на високом нивоу. Он је вероватно један од заслужнијих што сам лично имао осећај да побеђујемо. Најбоља ствар је та што кад год се чинило да изводимо добар напад – Канга је био учесник. Имајући то у виду, било је готово немогуће завршити меч са 5 голова, без гола или асистенције Канге.

Иванић (7) – Утисак је да је одиграо колико треба. На тренутке је показивао своје предности, као што су сјајна игра у транзицији, нарочито кроз средину. Штета за шансе и завршницу, али као и код Канге – ко год је погледао крајњи резултат, без да је гледао утакмицу мора да је помислио „пет комада, нема шансе да није било асистенције или гола Мирка, а можда и оба“.

Бен (7,5) – Утисак: слабија утакмица, да му није био дан. Али на крају гол и асистенција и то је ваљда Бен. Како год да вам изгледа на терену, не сумњајте у његову жељу. Пре аистенције смо видели још лепшу лопту за Иванића, па онда шанса главом… ух, да је мало боље захватио. Биг Бен.

Катаи (7,75) – Головима донео преокрет, прави тајминг голова, а нарочито првог. После постигнутих голова тиму је било лакше. Катаи је био покретач јучерашње победе и играч утакмице.

Крстовић (6,5) – Тешко га је оценити јер се са једне стране није нашао ни у једној стопостотној шанси, а са друге стране је трчао попут везисте, па је можда и то разлог слабијег конкретног учинка. Труд и залагање су му били на високом нивоу, како и треба. Изборио је фаул после којег је пао гол изборивши тако и неку врсту „асистенције“. Пуно се кретао и трчао, само што би још требало, баш као и Његош, да научи да се боље креће без лопте и биће дупло бољи и опаснији играч.

Остале играче нећу оцењивати, јер је 30 минута мало ( Павков и Срнић), а остали резервисти су добили и мање минута. Једино бих да споменем Фалка који је одлично искористио прилику.

Станковић (7) – Најтежа оцена јер сам све играче оценио само за данашњу утакмицу, док је тренер доносио одлуке које су везане и за будућност. Код резултата 2-1 измена није било, чиме је ризиково и веровао све играче, а посебно у Петровића и Крстовића које је желео да гледа што дуже на терену. Са једне стране пуно замерки, а са друге видим потезе где тренер гледа даље од ове утакмице и зато је тешко оценити. Али, после „петарде“ не сме бити мање од 7.

На крају је Илузиониста морао признати Александру Катаију боље извођење „магије“, а наш портал му се захваљује на издвојеном времену и труду како би оцене са јучерашње утакмице угледале светлост дана.

А ви, драги читаоци, уколико желите да се придружите Илузионисти и његовим форумашким колегама при оцењивању наших фудбалера – приступите МЦЗ форуму.

Повезане вести

Leave a Comment