Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Храбро срце Милуновића

Фудбалери Црвене звезде су савладали Партизан са 1:0 на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 30. кола Суперлиге Србије. Један од наших играча који се посебно истакао по статистичким параметрима био је Немања Милуновић, непрелазна препрека за вечитог ривала.

Штопер црвено-белих Немања Милуновић се показао као велики херој, јер је упркос повреди и једном „лаганом“ тренингу са екипом, наступио на вечитом дербију и показао се као ослонац екипе у одбрани.

Према статистичкој платформи ИнСтат, Милуновић је био један од најбољих појединаца на 164. вечитом дербију са индексом 298. Да је искусни штопер био одличан у одбрани, сведочи податак да је имао девет добијених дуела, од чега је пет било у ваздуху. Имао је и осам одузетих лопти, а уз то је 13 пута „прочитао“ игру противника и пресекао њихова додавања. Милуновић је имао и три успешна старта на лопту, а био је и „ноћна мора“ за фудбалера гостију Холендера кога је зауставио четири пута.

Осим одличних параметра у одбрани, Звездин штопер био је добар и у нападу. Учествовао је у 91 нападу, највише од свих играча у тиму и имао је одличан проценат када су у питању успешна додавања, чак 84 посто. Занимљива чињеница је да је 39 пута проиграо нападаче наше екипе. Милуновић је и поред проблема са повредом пружио одличну партију у вечитом дербију и у потпуности оправдао очекивања шефа стручног штаба Дејана Станковића. Верујемо да ће Милуновић у наставку сезоне потврдити статус другог најбољег дефанзивца и најбољег штопера групне фазе Лиге Европе.

 

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns апр 10, 2021 at 11:24

Milune doktore,Delije te vole…Srce na terenu ostavljaš a to Delije cene i vole.

Reply

Leave a Comment