Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиНајновијеФудбал

Станковић: „Пуно срце због победе у дербију“

Црвена звезда је савладала Партизан резултатом 1:0 у оквиру 164. вечитог дербија, а поносан на своје изабранике који су још једном обрадовали све оне којима је крв црвено-бела био је Дејан Станковић.

 

– Све је лакше кад се победи у дербију, али није било једноставно. Имали смо много дилема у смислу тога како да искористимо неке ствари на терену, али поново бих све исто урадио. Верујем у моје играче и то се никад не мења. Партизан је боље изгледао у првом полувремену, али смо били спремни на то. Практично смо радили дуплу припрему утакмице и поделили је на два полувремена, мислим да се видело то. Честитао бих момцима, дали су све од себе, поготово Милуновићу који је малтене поврежен одиграо. Одрадио је један лагани тренинг с нама. Дерби као дерби, има свега, чарки, туге, среће, али то је нешто наше и морамо да га чувамо – почео је Станковић.

Емотивно је шеф стручног штаба нашег тима доживео победу.

– Годину дана јаког рада, одрицања, жртвовања и поштеног односа. Ови момци су ово заслужили. Рекао сам јуче да ми је срце пуно кад их видим овако, као групу. Било лоше или добро, нема везе. Прво полувреме је било лоше, у реду, знамо зашто је било лоше, друго полувреме је било добро, знамо и зашто је то тако. Не бежимо од одговорности. Ипак, сад је све то небитно. Битни су ови момци, они су душа Црвене звезде, злато клуба и захваљујем им се на годину дана поштеног, лојалног односа према мени, дресу и навијачима. Захваљујем се и клубу на подршци, Звездану Терзићу, Митру Мркели, Џаји и Този. Стали су иза мене и када није било добро, саветовали ме. Порастао сам као тренер. Драго ми је што сам добио овај дерби јер је увек постојао неки зарез, али то је само једна карика у процесу, у ланцу који чека ове момке. Ја са њима могу да идем где год хоћете. Читао сам претходних дана анализе стручњака који се разумеју у фудбал боље него ја, који знају шта и како се дешава и они могу боље да искоментаришу све. Много њих се јавља, али мој успех и осмех су одговор.

Сматра Станковић да екипа Црвене звезде не познаје границе.

– Познавајући моје играче и стручни штаб, било би аматерски са наше стране да станемо на овом. Не знамо наше границе, још увек сезона није готова и може да буде још боља. Нећемо одустајати ни од чега. Победио се дерби, сутра га већ архивирамо, јер се то тако ради на високом нивоу. Задовољни смо, успели смо да победимо, али кад се слегне то, мора да се иде даље. Многоми значи реакција на полувремену, наша прича, погледи… Нисам желео да изгубимо, показало се то. Много ми значи победа, видели сте да сам можда и био активнији на клупи него иначе, јер сам се сродио са екипом и читавом тензијом. Извињавам се ако сам неког увредио, немам ништа лично против било кога, то је спорт, све остане на терену. Захвалио бих се мојој жени Ани и синовима Стефану и Филипу на свој подршци коју ми пружају. Због ситуације са короном се нисмо много виђали, али то је посао. Када први пут седнете на клупу и то Црвене звезде, не може да буде једноставно, због тога ми је пуно срце.

Станковић сматра да титула није освојена, док се математички не обезбеди.

– Девет бодова предности је било много, а ово је још више и на путу смо да освојимо титулу и задржимо предност. Треба да се уради „брејк“ и да већ на следећем мечу потврдимо квалитет. Лоше би било да победимо у дербију и да изгубимо наредни меч. Ипак, док се математички све не обезбеди – не опуштамо се. Има још утакмица, чека нас и Куп Србије. Причао сам са играчима, договор је да до 25. маја морамо да дамо све од себе и не спуштамо гард. Не желим да изгледамо другачије у односу на данашње друго полувреме. Знали смо да ћемо ући у ризик због начина игре Партизана, у неким моментима смо били у проблему због несигурности, али друго полувреме је било сјајно.

Није Станковић желео превише да коментарише правило о „бонус“ играчима.

– Тренер сам и није на мени да коментаришем правилник. Добро је за развој, али има и лоших ствари. У суштини, треба дуги низ година да се неко истрпи да би се видео напредак, не може одмах. Ипак, када дођеш на моје место, па седнеш на клупу, онда те мало „боли глава“ око састава. Ако прође позитивно буде одлично, али ако не буде добро – ето проблема.

Говорио је о Борјану, Канги, Фалћинелију…

– Борјан је у другом полувремену имао четири или пет феноменалних излетања. Увек му говорим да кад су прекиди помогне колико може. Партизан је добар у том сегменту игре, а Борјан је преузео одговорност, па и одбранио ону једину шансу у другом полувремену. Због тога је он капитен. Што се Канге тиче, унео је мирноћу и храброст. Одлука да он почне на клупи била је због бонуса и свега, да би имали равнотежу у игри. Ипак унео је мирноћу, нисмо губили лопту, генерално се у другом полувремене решила утакмица. Спустили смо противника, направили корнер и постигли гол из прекида. Сметале су ми грешке у првом полувремену. Некако као да нисмо ни покушавали да будемо конструктивни, већ смо гледали што пре да се ослободимо лопте. Изнервирао сам се много када сам видео ногу Фалћинелија. Изашао је у сузама и са отвореном раном, срећа па ништа није пукло, али ће имати шавове. Није ми било добро кад сам видео. Међутим, то је дерби, рекао сам му крож шалу да је требао да се бави шахом, ако није хтео да га боли нешто.

Упоредио је играчку и тренерску улогу када је у питању вечити дерби.

– Много је теже да се преживи утакмица, ако си тренер. На терену си актер, не видиш шта се дешава, мало те додирне, али ван терена је теже. Ипак, и много је лепше.

У петак од 13 часова нас чека и жреб за полуфинале Купа Србије.

– Мораш да победиш две утакмице да би узео трофеј. Не бих отписивао ниједну екипу, игра се 90 минута и све зависи од жреба. Аутсајдери су у предности у том случају, могли смо то кроз квалификације да осетимо – закључио је Станковић.

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns апр 8, 2021 at 23:40

Deki svaka čast na svemu.Valjda si video ko je i dalje za Zvezdu,ko se zasitio i dostigao limit u Zvezdi,koga treba pustiti pod hitno i koga dovesti da bi bili još jači,brži i moćniji.Sve najbolje u daljim izazovima.

Reply

Leave a Comment