Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Оцене форумаша (Вечити дерби): Алекс оцењивао Декијев „контролни задатак“

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 1:0

Оцене играча

Завршио се 164. Вечити дерби минималном, али злата вредном победом црвено-белих и слободно можемо рећи овером нове титуле првака Србије. Наш тим је на моменте играо добро, на моменте лоше, али је крајњи циљ остварен без обзира на то што остаје подоста простора за анализу. А своју анализу појединаца, односно њихове оцене, са нама је поделио некадашњи администратор МЦЗ форума, као и аутор многих текстова са нашег портала – АлексМЦЗ:

Милан Борјан 7 – Капитен је још једном био најбољи када је било најпотребније. Иако је на почетку утакмице бивао помало несигуран, као уосталом и остатак одбране, у наставку је показао своју класу одбранивши ударац Суме у најбољој шанси Партизана на утакмици.

Милан Гајић 6 – Добио је већину дуела против младог Јовића у првом полувремену. У наставку је такође имао добрих интервенција, али у офанзиви није био активан као што смо навикли. Сигурно да је то делом и због тактичких потреба.

Милош Дегенек 6 – Зна Милош и за боље партије. Имао је проблема у првом полувремену. Поготову у почетних двадесетак минута. У другом полувремену је ипак успео да се стабилизује и одради свој део посла.

Немања Милуновић 6 – Доминантан у већини ваздушних дуела као што смо и навикли од њега. На земљи нешто несигурнији са понеким критичним додавањима. Попут Дегенека, постајао је све сигурнији у наставку утакмице.

Милан Родић 5 – Ове сезоне није у доброј форми, а ништа бољи није био ни на овом дербију. Доста предатих лопти противнику. У оба правца слаб учинак.

Његош Петровић 5 – Жеља и приступ нису били спорни, али није успео да одради своје задатке на средини терена. Замењен одмах на полувремену.

Секу Саного 6,5 – Ни он у првом полувремену није толико уливао поверење. Посебно у првих петнаестак минута. У других 45 минута је значајно побољшао своју игру и донео препознатљиву чврстину и бескомпромисну борбу. На моменте оштрији у дуелима, на ивици картона, али је успео до краја да остане сконцентрисан и помогне одбрани интервенцијама.

Вељко Николић 5 – Осим добре варке код шансе коју је имао, није практично ништа урадио. Станковић је био видно љут на њега након више пута поновљених грешака. Утисак већине навијача је да ни он, као ни Петровић нису дорасли великим утакмицама и озбиљном фудбалу.

Александар Катаи 7 – Поред Иванића је био најзапаженији у првом полувремену. Покушавао је да припрети и искористи сваки милиметар простора који су му дали играчи Партизана. Нема му се шта замерити. Није имао ни адекватну подршку у првих 45 минута. Замењен у другом полувремену првенствено из тактичких разлога, али и због умора.

Мирко Иванић 8 – Целе сезоне игра као препорођен. Вечерас је само крунисао страшну форму лепим и веома важним голом главом након корнера. Нема се ту шта претерано додати. Треба само честитати играчу утакмице.

Мохамед Бен 5 – Прилично скромна партија. Без конкретног учинка.

 

Измене:

Гелор Канга 7,5 – Нема Канге, нема фудбала. Повезао редове, одлично центрирао за победоносни гол.

Диего Фалћинели 6,5 – Показало се колико је користан за напад Црвене звезде. Његовим уласком је Звезда добила играча који зна да сачува лопту, паметно проигра саиграче, и представља важну карику у грађењу напада. Повреда га је омела да додатно употпуни своју ролу на овој утакмици.

Славољуб Срнић / – Заменио Катаија како би појачао дефанзиву. Није био претерано запажен за неку конкретнију оцену.

Милан Павков / – Недовољно времена за оцену.

Марко Гобељић / – Успео је да заради жути картон, али исто недовољно минута је провео на терену за оцену.

 

Тренер:

Дејан Станковић 7,5 – Утисак је да су састав и тактика у првом полувремену били промашај. У наставку је правовременим убацивањем Канге и Фалћинелија преокренуо ситуацију у нашу корист. Током читавог меча је активно учествовао саветима и великом емоцијом. Целог себе је посветио за победу. Доказао је да је прави тренер за Звезду и тако демантовао све скептике и критичаре, међу којима сам и ја био.

Наш стратег, Дејан Станковић,  урадио је много тога досад у Звезди. Од данас је на свој конто додао  и прву победу над вечитим ривалом, али смо сигурни да се неће на томе зауставити. Јер, дерби је добијен, првенство је малтене освојено, дочекано је пролеће у Европи, а на раду је Куп Србије. А ко ће наставити акцију „Оцене форумаша“, након Алекса, сазнаћемо већ за викенд, када наша екипа гостује Јавору. Уколико желите да имате подједнаку шансу за извлачењем као и остали форумаши, приступите МЦЗ форуму.

Повезане вести

Leave a Comment