Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Црвена звезда у Берлину за крај овосезонске Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у среду у Берлин где их у четвртак очекује последња утакмица у овогодишњем издању Евролиге.

Сезона која ће остати упамћена по томе да је одиграна у пандемији Ковид-19, без публике са много логистичких и осталих проблема, завршава се дуелом са екипом АЛБЕ која је славила у Београду у драматичној завршници (након продужетка) каквих је ове сезоне Црвена звезда имала доста у најелитинијем европском такмичењу.

Без обзира на све проблеме, црвено-бели желе да одиграју добру и такмичарску утакмицу у Немачкој након прошлонедељне победе над Макабијем у Београду.

Домаћин АЛБА има скор 11-22, Црвена звезда 10-23,а ово ће бити 6.дуел две екипе, клуб из Берлина има позитиван скор 4-1.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић имаће на располагању готово све играче, у тим се враћа Кори Волден, док ће и на овом мечу бити одсутан Дуоп Рит:

Остала нам је та једна утакмица у Евролиги и Алби и нама. Прилика да се одигра један добар меч, знамо и њихове квалитете и како играју. Зато на првом месту морамо да одиграмо са добром концентрацијом, да трчим добро и да ниво одбране буде добар да можемо да будемо конкурентни, да парирамо екипи Албе и њиховом стилу игре и зато ће нам бити потребна и добра енергија како би одиграли добру утакмицу у Берлину – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Добрић: – Очекује нас меч са једном изузетно добром екипом, имају изграђен систем, имају много излаза из акција, играју пуно у транзицији, таква су екипа, тако играју већ дуго, знају да искористе своје прилике. Морамо да будемо максимално фокусирани свих 40 минута, играју са много слободе, са много трчања и шутева из свих позиција на које су навикли и које узимају селе сезоне. То морамо да исконтролишемо – рекао је Добрић.

Утакмица у „Мерцедес Бенц Арени“ игра се у четвртак са почетком у 20 часова.

 

Повезане вести

Leave a Comment