Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноКуп СрбијеМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (Звезда – ИМТ): На детаљном Бјелкетовом скенеру

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ИМТ 3:0
Оцене играча

 

Фудбалери у црвено-белом настављају низ непобедивости на домаћој сцени, а данас им је још једна, па може се рећи, рутинска победа трасирала пут до полуфинала Купа Србије, о чему сте могли да читате на нашем порталу – http://www.mojacrvenazvezda.net/233135/2021/03/30/zvezda-preko-imt-a-do-polufinala-kupa-srbije/

Као што сте приметили, упркос повољном резултату, наши фудбалери нису били „на максималном обртају“, па кад већ они нису има ко јесте. Један од најстаријих чланова (по стажу) МЦЗ Форума, Бјелке, својски се потрудио да нашим читаоцима улепша вече веома детаљном анализом, па и коначном оценом сваког појединца Црвене звезде. По написаном за сајт, рекло би се да је више енергије утрошио од наших фудбалера на вечерашњој утакмици.

ЗОРАН ПОПОВИЋ (7,5) – Популарни „Поп“ је данас био запажен на голу нашег тима, највише захваљујући (изненађујуће) великим бројем прилика за ИМТ. Одлично је одбранио ударац противничког играча из непосредне близине након корнера у уводним минутима сусрета. Доста добро је читао центаршутеве и сигурно их хватао. Његова испуцавања у великој мери нису била она напамет, да се што пре рашчисти од гола што даље, већ су и била тачна додавања од којих је једна дуга ниска лопта ка центру игралишта проузроковала заиста лепу акцију у којој су учествовали Фалћинели-Катаи-Иванић-Фалко где је Фалко постигао гол за 3:0. Највећа „штета“ је та што је ту Милан Борјан који већ пар сезона брани као из снова јер да Борјан није ту, Поповић би сигурно био један од најбољих и најзапаженијих појединаца у тиму. Врло потцењен голман за којег се надам да ће бити више прилика да поново стане међу стативе на неким првенственим сусретима до краја сезоне.

МАРКО ГОБЕЉИЋ (5,5) – Гобељић, који је понео капитенску траку на данашњем сусрету, није имао нешто пуно посла и имао је пар солидних интервенција, али исто тако није био употребљив у офанзивном делу. Мада, руку на срце, прешао је да игра штопера након изласка Милуновића из игре па му се може оправдати неучествовање у нападу тима. Направио је један беспотребан прекршај у другом делу сусрета практично на самој ивици нашег гола и тако Поповића ставио на искушење након чега је наш голман незгодно руком ударио у стативу, а заиста није било потребе за таквим прекршајем и до њега не би дошло да је Гобељић стао испред играча ИМТ-а. Одбрана је деловала поприлично несигурно и дозволила противнику превише шанси што не би смело да се деси, нарочито не на домаћем терену против противника оваквог реномеа (уз сво поштовање према ИМТ-у).

НЕМАЊА МИЛУНОВИЋ (6 – до 35. минута) – Милуновић је до (принудног) изласка са терена илити његове измене стандардно деловао јако чврсто у дефанзиви, одбрана је као и увек била утегнута када је он предводник исте што се највише видело (нарочито) одмах након његове измене где је одбрана изгледала неорганизовано и где су играчи противничког тима направили изгледне прилике ка нашем голу. Његова оцена би сигурно била већа да је остао дуже на терену. Надам се да је његова измена била само ради превентиве и да није нешто озбиљније у питању.

МИЛОШ ДЕГЕНЕК (7) – Јако, јако сконцентрисан, чврст, одличан у дуелу од првог до последњег минута сусрета где играчи ИМТ-а преко Дегенека нису могли да нађу пролаз нити било какво решење. Једина непажња или грешка је била у 16. минуту након лошег споразумевања са Родићем где противник није искористио зицер, али делује да је та грешка више кривица Родића, али опет, слаба комуникација која је могла да нас кошта гола да се испред нашег гола нашао неки сконцетрисанији играч који се не би дао изненадити. Али, након те грешке је све било веома добро где противник није имао решења како надмудрити Дегенека.

МИЛАН РОДИЋ (5,5) – Уписао је асистенцију код првог гола за наш тим где је Фалћинели затресао мрежу и након тога као да се задовољио са тиме, макар што се офанзиве тиче. Није Родић био активан у офанзиви како он зна обично да буде. На почетку сусрета је био добар позади и имао пар добрих интервенција, али како је време одмицало пад концентрације је био приметан и назнака тога је била у 16. минуту када је направио катастрофалну грешку у лошој комуникацији са Дегенеком и створио прилику за противника право ни од куда, стопроцентну шансу, где је било право чудо што играч ИМТ-а није искористио поклон и затресао мрежу Поповића. Као и већина играча, након 3:0 после 21 минута је преовладао менталитет „само да се ово одради; ми смо свој посао завршили“.

СЕКУ САНОГО (5,5 – до 46. минута) – Без пуно посла на средини терена иако је Саного поново имао неколико ситних грешака у предаји лопте где је једна грешка била испред нашег гола и где је Милуновића довела у незгодан положај. Није први пут да се дешава да Саного прави овакве ситне грешке због мањка концентрације и што доста пута не подигне главу да види где су саиграчи. Солидна партија са његове стране.

СЛАВОЉУБ СРНИЋ (5,5) – Срна је меч почео практично у пару са Саногом где је више улазио на крило. Имао је лепу прилику након проигравања Фалка у првом делу сусрета, али није добро реаговао. Након изласка Милуновића из игре, прешао је на десног бека где је био далеко повученији и доста неприметнији.

ФИЛИПО ФАЛКО (6,5 – до 46. минута) – Прва права утакмица за Фалка након доласка у наш клуб и прва утакмица након његовог опоравка од Корона вируса је протекла и више него солидно. Можда противник данас није био нека мера за било шта (уз сво поштовање за ИМТ) и можда не треба трчати пред руду, али оно што се видело од Фалка у првом делу сусрета делује обећавајуће за остатак сезоне. Доста се кретао, доста и био фаулиран, имао лопту у ногама, лепо је упослио Срнића који није изгледну шансу успео да претвори у гол, али као награда за његову партију је стигла у виду дебитантског поготка за Звезду у 21. минуту меча. Лепо је испратио читаву акцију и након лепог паса Иванића лопту сместио у мрежу. Можда је Фалко могао мало више времена да проведе на терену јер је изгледао да може још да игра, али добро, мало по мало и биће он на завидном нивоу како време буде одмицало.

МИРКО ИВАНИЋ (6) – Доста се отварао како би прихватио лопту и како би напад почео од њега. Уписао је асистенцију за Фалка у лепој акцији код трећег гола нашег тима и врло лепо сарађивао са Катаијем по боку. Како је Катаи напустио терен тако је и Мирко пао у други план, али је то изгледа било више до тога што није имао са ким да игра, прави акције и креира шансе. Било је видно да је и он чекао да се меч што пре заврши када је било јасно да ће се уписати нова победа и пролаз у полуфинале Купа.

АЛЕКСАНДАР КАТАИ (6,5 – до 68. минута) – Када му се игра фудбал то ће показати и бити нерешива енигма за противника, а када му се нешто не игра то ће мало да отаљава. Тако се може описати партија Магика у првом и другом делу сусрета. Постао је Катаи леп гол из слободног ударца у 11. минуту меча и од самог старта задавао проблеме играчима ИМТ-а. Врло добро је сарађивао са Иванићем по боку. Радује што се види да Катаи поново игра са лакоћом на терену и што се полако, али сигурно, враћа у оног препознатљивог играча који нас је одушевљавао својим партијама. Како се видело да је посао решен у првих 20 минута, тако је и то био знак за самог Катија да спусти ручну, нарочито у другом делу меча све до његове измене.

ДИЈЕГО ФАЛЋИНЕЛИ (6 – до 68. минута) – Постигао је Фалћинели погодак у уводним минутима сусрета. Лепо се убацио и потурио главу за врло рано вођство нашег тима у 4. минуту. Након тога није се истакао, додуше, има и до тога што није добијао употребљиве лопте па се више пута извлачио ка центру игралишта како би примио лопту. Имао је две шансе у другом делу меча када је, након продора Катаија и упошљавања, искомпликовао себи ствар уместо да одмах заврши целу акцију и када је нешто касније искоса шутирао поред гола. Али, ово је била прва утакмица Фалћинелија након његовог опоравка од Корона вируса и сасвим солидно је одрадио меч и показао да пауза није нешто претерано утицала на њега.

 

Измене:

ЊЕГОШ ПЕТРОВИЋ (5 – од 46. минута) – Неприметан од његовог уласка на терен, поново грешке у пријему и предаји лопте што не би смело да се дешава код играча од којег се доста очекује. Мада, можда је растанак на лето ипак најбоље решење и за њега и за Звезду.

ВЕЉКО НИКОЛИЋ (5,5 – од 35. минута) – Практично невидљив у првом делу меча и малом делу других 45 минута. Када је живнуо, видела се жеља да жели да нешто искреира, да преузме улогу плејмејкера, али безуспешно. Вукао лопту у празно доста пута, без решења и јасне идеје шта жели.

АЛЕКСА ВУКАНОВИЋ (5 – од 46. минута) – Апсолутно неприметан и није користио екипи у офанзиви. Имао је ситуацију након центаршута Иванића где је промашио целу лопту и то је то од њега што се тиче опасности за гол противника.

АКСЕЛ БАКАЈОКО (5 – од 68. минута) – Ушао је уместо Катаија и утисак је био да је боље ушао неко други. Руку на срце, малерозни Бакајоко је заиграо после јако дуго времена и те дуге повреде, али недовољно да остави солидан утисак. Када је могао да искористи брзину за неки соло продор, то није урадио и обично врло лако губио лопту. Техника му није јача страна и морао би да ради на томе нарочито јер је млад и има времена.

МИЛАН ПАВКОВ (5,5 – од 68. минута) – Имао је Павков један покушај проигравања Николића и један сасвим солидан шут ка голу ривала, али то је било све што смо видели од њега за неких преосталих 20-ак минута меча.

Тренер:

ДЕЈАН СТАНКОВИЋ (6,5) – Радује што је екипа на почетку озбиљно приступила сусрету. Томе у прилог говори и чињеница да је екипа решила меч за 21 минут, а и сам Станковић је био активан у том периоду. Ипак, та енергија са старта се пребрзо изгубила када је резултат гласио 3:0, и без обзира што је ИМТ имао далеко више прилика ка нашем голу него што је то било очекивано. Можда је било боље да је неко од наших омладинаца добио шансу у наставку меча, али овако, као што је и сам Мистер рекао да је битан пролаз и да се спремамо за ствари које нас очекују и ствари које ће, вероватно, доста тога решити.

Наш портал се захваљује Бјелкету на утрошеном времену и труду за текст овако високог квалитета, а Вас, остале читаоце позивамо да се прикључите нашем форуму, а самим тим и акцији „Оцене форумаша“. У секцији за коментарисање можете поделити и своје утиске о оценама.

 

Повезане вести

Leave a Comment