Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Звезда домаћин Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре

Кошаркашки клуб Црвена звезда од 24. до 26. фебруара биће домаћин Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре. Овај престижни турнир који је уврштен у званични календар Евролиге окупиће осам најперспективнијих екипа из региона и Европе. Осим домаћина Црвене звезде учествоваће још Партизан, Хемофарм, Мега Визура, Унион Олимпија, Бросе Баскет, Алба и француски ИНСЕП. Првопласирани тим обезбедиће учешће на Фајнал-ејту који ће се играти у време одржавања сениорског Фајнал-фора Евролиге у Истанбулу.

Припреме за овај турнир теку плану, све је практично спремно, а Београд ће у последњој недељи фебруара сигурно бити кошаркашки центар Европе. У прилог томе говори податак да ће осим најпреспективнијих кошаркаша који представљају будућност европоске кошарке наш главни град у то време угостити неке од највиших званичника Евролиге, а долазак је потврдио и велики број НБА скаута.

Церемонија свечаног отварања, као и утакмица Црвена звезда – Олимпија биће одржана 24. фебруара у дворани Пионир, као предигра меча сениорског тима Црвене звезде са Загребом у АБА лиги.

Први човек најквалитетнијег клупског такмичења на Старом контиененту Ђорди Бертомеу са много поноса и ентузијазма говорио о значају одигравања овог јуниорског турнира под покровитељством Евролиге:

– Најбољи начин да развијамо кошарку и спорт уопште, је кроз најразличитије програме за младе, дајући им прилику да учествују, разумеју и на крају се заљубе у спорт. Ми у кошарци сматрамо да је најефектнији начин да се спорт још више популарише тако што ћемо у младе уграђивати вредности какве су тимски дух, посвећеност, поштовање, жртвовање и фер плеј међу играчима. Веома смо поносни што и ове године младима широме Европе можемо да понудимо да уживају у кошарци кроз Евролигинин јуниорски турнир – рекао је Бертомеу.

Иако је Евролига убедљиво најорганизованије, најквалитетније и најприофитабилније кошаркашко такмичење у Европи, она се све више окреће непрофитабилним пројектима са младима који ипак чине велики залог за будућност:

– Огромна пажња се поклања талентима чије време тек долази, који истински воле спорт и који према кошарци имају исту страст као и професионалци. Наша је жеља да организацијом ових јуниорских турнира и кроз бројне младе играче и таленте који на њима учествују, шира кошаркашка јавност може да види све вредности које кошарка нуди. Евролига сматра да је најбољи начин да играчима пружи могућност да просперирају тако што ће им дати шансу да се докажу и покажу такмичући се на интернационалном нивоу.

Ове године навршава се десетогодишњица од одигравања првог Евролигиног турнира за јуниоре, а занимљиво је да ће Београд пети пут бити домаћин квалификационог турнира. Претходне четири године више него успешан домаћин био је ФМП, а потписивањем пословно-техничке сарадње ту обавезу на себе са још већим ентузијазмом преузела Црвена звезда:

– Морам да нагласим да овај Евролигиниг пројекат не би био тако успешан да не постоји огромна страст и улагање и других организација. Ти појединци су нам велики мотиватори. Наша захвалност за њихов огроман труд који улажу у млађе категорије се огледа у тме што им је Евролига понудила платформу за промоцију и развој јуниорског програма. На испуњењу свих ових циљева Евролига је сада у прилици да ради заједно са Црвеном звездом која већ годинама уназад улаже много у млађе категорије – истакао је Бертомеу и на крају додао:

– Желим унапред да се захвалим свим младим играчима који ће учествовати на овом турниру, јер ће упарво они бити ти који ће улити позитивне вредности које кошарка доноси на терену, али и ван њега.

Повезане вести

1 comment

milanczv феб 13, 2012 at 19:42

Kako uci na KRK bez karte? Sve karte rasprodate u roku od sat vremena, ne mogu da verujem. Postoje li neke sanse da se udje bez karte?

Reply

Leave a Comment