Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Мирић: „Прихватио сам систем“

Доласком Марка Мирића стручни штаб је добио поузданог креативца. Са непуних 25 година Мирић важи за једног од најискуснијих играча у Суперлиги, а кад се у обзир узму и утакмице за А репрезентацију Србије постаје евидентно да је реч о великом појачању за Црвену звезду.

Прелазак из Суботице у Београд представља велики изазов за све, па тако и за Марка Мирића.

Ово је за мене нови почетак. Још увек пролазим кроз период адаптације на нову средину. Упознајем саиграче, навикавам се на правила великог клуба и за сада немам ни једну замерку. Прихватио сам систем рада који форсира стручни штаб на челу са Робертом Просинечким, а ја обећавам да ћу доказати зашто сам у претходне три суперлигашке сезоне пружао квалитетне партије.

Дани у Анталији пролазе необично брзо. За десет дана наши првотмци су одиграли чак пет контролних мечева, а Мирић попут својих саиграча сматра да им резултат не сме бии у првом плану.

Десети дан у Анталији се ближи крају. Ради се веома напорно, ноге су тешке и управо је то разлог због чега су изостали резултати у претходним пријатељским мечевима.

Мирић је затим направио занимљиву паралелу…

Колико се сећам током летњих припрема у Аустрији моји саиграчи су остварили све победе, а резултати у првенству нису били по укусу наших навијача. Нећу ништа да обећавам, али смо свакако извукли поуке из ових пораза и знам да ће Звезда у пролећном делу шампионата бити она права. Победе ће се низати као на траци – уверен је Мирић.

Пролеће са собом носи и три дуела против највећег ривала. Мирић им је у светло-плавом дресу дао два гола, нема разлога да и у новом, црвено-белом не буде ефикасан.

До сада сам имао среће против њих, дао сам им два гола, али све те поготке бих мењао за само један током пролећа. Победоносни – подразумева се…

Повезане вести

8 comments

veliki pravi Zvezdas феб 13, 2012 at 20:49

Samo naprijed Miricu uz tebe sam kao uz sve Zvezdine fudbalere gazi Crvena Zvezdo sve klubove po srpskom fudbalu na celu sa partizanom tako i u Evropi ,napred Crvena Zvezdo

Reply
Velja_FCRS феб 13, 2012 at 16:08

Koji sistem?!

Reply
Strahinja феб 13, 2012 at 15:54

Dobar je ovaj, samo neka mu pruze priliku, zna kako treba sa glodarima!

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) феб 13, 2012 at 14:50

Mnogo „strucnjaka“ nema simpatie prema Miricu i cak sumnja i njegov kvalitet,ali ja pripadam onoj strani koja veruje u ovog momka.Vise su razloga za takvo razmisljanje.Prvo,on je bio najbolji igrac Spartaka,jednog vrlo dobrog kluba za nase uslove.Drugo,gledao sam kada je igrao za reprezentaciju i odigrao je dobro,a u jednoj utakmici je bas imao par dobrih poteza posle koji sam video da nije tu pozvan tek tako,ili zbog prodaje.Trece,zna kako se igra protiv franjolikih stvorenja,i ne samo sto im je dao dva gola vec je pruzao i vrlo dobre partije protiv njih.Koji nas igrac je postigao bar jedan gol u derbiju zadnje 3 godine?(osim AK koji vise nije nas igrac)Znaci,postoje neki parametri koji pokazuju da je ovaj igrac sa pravom doveden u Zvezdu i ja bas verujem da ce biti prijatno iznenadjenje za sve nas.Miricu imas punu podrsku.Napred Zvezdo

Reply
Tesha_Delija!!!! феб 13, 2012 at 14:11

A kad je on to igrao za reprezentaciju?

Reply
Mistrija феб 13, 2012 at 14:19

PU 17.11.2010 Bulgaria Bugarska – Srbija 0-1 (0-0)
PU 03.06.2011 South Korea Južna Koreja
– Srbija 2-1 (1-0)
PU 07.06.2011 Australia Australija – Srbija 0-0 (0-0)

Reply
Secam se pobeda феб 13, 2012 at 14:08

Pravices razliku majstore

Reply
Secam se pobeda феб 13, 2012 at 14:06

Od ovoga ocekujem mnogo

Reply

Leave a Comment