Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Шампионски плес Црвене звезде у Новом Саду

Црвена зевзда је шампион Србије у хокеју на леду!

Црвено-бели су по 9. пут освојили титулу првака у хокеју на леду. Они су вечерас у Новом Саду, у другој утакмици финала плеј офа, савладали екипу Војводине и тако четврти пут заредом постали шампиони Србије.

Баш онако како су Подунавац и Шпањевић најавили у изјави за наш портал, наши хокејаши су од прве минуте овог меча одиграли онако како треба, нападачки и нису допустили домаћину да уради ништа пред голом Арсенија Ранковића. Севали су ударци према голу Војводине, али тек у 12. минуту Звезда долази у водство од 0:1 голом Роберта Сабадоша (асустенција Андреј Цвик). Од 14. минута наши хокејаши играју са два играча мање на леду (ситуација 5 на 3 за Војводину), али баш тада Звезда изводи одличну контру и добија пенал који су скривили играчи Војводине, али Лештарић га не користи, па се резултат не мења до краја овог периода.

У другом периоду опет одлична игра наших хокејаша који константно нападају, а труд се исплатио у 26. минуту када је Андреј Цвик затресао мрежу домаћина за 0:2. Наши оклопници нису спустили темпо након тог поготка него су, насупрот томе, појачали агресивност. То се исплатило у 31. минуту када је за 0:3 погодио Василије Анђелковић (асистенција Срђан Ристић). У једном од својих ретких напада Војводина у 34. минуту преко Вучеуревића смањује на 1:3, али наши хокејаши брзо враћају три гола преднсоти. Играо се 35. минут када је на 1:4 повисио Андрија Шапањевић (асистенција Марко Драговић). Капитен Марко Бркушанин је у 37. минуту одличним ударцем повисио на 1:5, а у 39. минуту Алекса Гвозденовић (асистенција Душан Јанковић – Василије Анђелковић) доноси огромних 1:6.

И то је нажалост био и крајњи резултат овог финала јер последња трећина није ни одиграна из разлога што организатор није обезбедио ролбу за лед, па се приступило додели трофеја и церемонији проглашења победника и шампиона Србије за сезону 2020/21.

ХК Војводина – СКХЛ Црвена звезда 1:6 (0:1, 1:5, -:-)

ХК Војводина: Падалиста, Белић, Н. Пушац, Милојковић, Радосављевић, Вучуревић 1, Бјелогрлић, Ченгери, Јерковић, Грковић, Мирков, М. Пушац, Гусев, Томашевић, Ђорђевић, Николић, Балабан
СКХЛ Црвена звезда: Ранковић, Митић, Подунавац, Анић, Бркушанин 1, Лештарић, Керезовић, Новаковић, Шпањевић 1, Цвик 1 (1 ас), Драговић (1 ас), Сабадош 1, Младеновић, Гвозденовић 1, Јанковић (1 ас), Војиновић, Анђелковић 1 (1 ас), Ристић (1 ас)

(извор/фото: czbg.net)
https://www.czbg.net/2021/03/23/sampionski-ples-crvene-zvezde-u-novom-sadu/

Повезане вести

2 comments

ЗОКИ ЗВЕЗДАШ мар 24, 2021 at 14:52

ЧЕСТИТКЕ ИГРАЧИМА СТРУЧНОМ ШТАБУ И УПРАВИ. БРАВО

Reply
Aleksandar 89 мар 24, 2021 at 12:30

Bravo Hokejasi Crvene Zvezde Idemo Po Jos Trofeja Sportskog Drustva Crvena Zvezda!!!!

Reply

Leave a Comment